1 NOK
Przywieźć możesz legalnie, ale sprzedać już nie, po takim info, odpowiednie służby czytające forum zgłoszą się do Ciebie na lotnisku . Czekają Cię kosztowne i fascynujące wczasy przy zbijaniu ...
P roszę zainteresowanych o podpowiedż, Jaka szansę ma ten rocznik na pobyt i pracę oczywiście w Norwegi
kupiłem samochód w norwegi który ma przegląd ważny jeszcze rok ale nie mam potwierdzenia na piśmie bo były wlaściciel gdzieś posiał . czy ktoś wie gdzie mogę uzyskać odpis tego przeglądu , może ...
Hej w Norwegii jestem od nie dawna i chcialbym nawiazac znajomosci z ciekawymi ludzmi bez kompleksow i ciekawym charakterem jesli ktos ma ochote to bedzie mi milo ja mieszkam na haganie jest to nie ...
Otoz moj problem Czy jest osobka ktora pomoze jak zmienic logowanie sie do Nav bo jak dotychczas Pani w Nav tak mi ustawila logowanie ze jak skladam meldunki przez net to musze sie logowac przez ...
"Im więcej jedności, tym więcej dobra" - pisał Leszek Kołakowski Czy Polacy potrafią działać wspólnie ???
MOZE WIECIE GDZIE ZNAJDE DOBRE SOLARIUM W OKOLICACH FREDRIKSTAD LUB SARPSBORG.
Witam!!! Czy się może orientujecie w jakiej cenie są bilety do Muzeum Wikingów w Oslo. I co jest jeszcze warto zobaczyć w Stolicy Norwegii. Pozdrawiam
Chciałbym napisać kilka słów na temat TV Moja Norwegia, koło której już powstał nowy temat na forum. Parę tygodni temu znalazłem na portalu Moja Norwegia propozycję współpracy nad nowym projektem, ...
Kalina Krause
26-03-2010 20:03
Przeglądając forum, zauważyłam że można liczyć na pomoc forumowiczów. Tak jak przedmówca wybieram się do Bergen lecz w innym terminie od 03.06.do 10.06.2010 z rodziną: dwoje dzieci (18 i 15 lat) i ja ...
Paul Anka medley 1966
Czy zauważyliście,że nie trzeba ich juz wpisywac Pół godziny temu wysyłam wiadomośc i jeszcze musiałam wpisac,natomiast chwilę temu wysłałam znowu i tym razem już bez tego utrudnienia ...
w Sierpniu w pożarze domu w Norwegii zginął mój tata i szukam ludzi którzy mieli już taką sytuacje lub krewnych ofiar z pożaru w Drammen. Wynikają różne sprawy a ja się bardzo nie orientuje.
W dniach 6-11 maja wybieram się z żoną do zwiedzenia Norwegii. (jesteśmy z Wrocławia, tu mieszkamy i pracujemy) Plan jest taki że lądujemy w Oslo Rygge (godz 21.45) a następnie jedziemy do Bergen i ...
Witam mam pytanko. Czy ktoś posiada informacje na temat lotniska vigra i tamtejszego parkingu? Na jak długo można zostawić auto i w jakiej wysokości są opłaty? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ...
Mam pytanie jak to jest z polowem ryb na slodkich wodach(rzeki,jeziora)czy trzeba miec jakies pozwolenie?jak tak to jakie?
witamy prosze oddawajcie głosiki na Olivierka w konkursie bedziemy bardzo wdzieczni za kazdy oddany głos glosowac mozna codziennie pozdrawiamy i dzikeujemy www.benc.pl/konkurs/z/844/
Witam wszystkich. Od kilku lat mieszkam w Szwecji,jednak zdecydowalem sie na przeprowadzke do Norwegi.Czy moglby ktos pokierowac mnie wstepnie np;gdzie nalezy zglosic swoj przyjazd,person ...
witam! otwieram firme i niemam pomyslu jak ja nazwac? moze ktos ma jakies pomysly dodam ze to firma budowlana
mam prosbe, zeby nie umieszczac ogloszen,ktore sa poddane publikacji a sa ponizajace naszych rodakow, ktorzy staraja za wszeslka cene nie byc bialym murzynem w Norwegii i staraja sie pracowac za ...
Sethur Asher
19-03-2010 14:32
Ireneusz Ko.
19-03-2010 11:36
Witam. Polski sklep w Oslo, który oferuje towary z ojczyzny, niestety po cenach wyższych niż norweskie (np cukier ok 18-20 kr, norweski sklep ok12-13 kr). Pozatym jak za "dobrych" starych ...
Mrówkas Zmrowiskaz
18-03-2010 22:36
witam mam małe pytanko czy ktoś mi może powiedzieć czemu jeszcze nie dostałam giro do zapłaty na podatek drogowy i czy konieczny będzie telefon lub osobista wizyta w Statens vagvesen
Witam potrzebuję informacji na temat kursu jazdy w norvegi na jakich zasadach się to odbywa,czy trzeba znać norveski ,a może przysługuje tłumacz,jeszcze jedno czy jazdy może uczyć ktoś z rodziny kto ...
Z uwagi na zapotrzebowanie społeczne na głupotę, wyrażane przez większość użytkowników piszących obecnie na forum, produkujących masowo posty bez żadnej wartości merytorycznej, stworzyłem ...
a to co ??????? czesio chce gwiazdą filmową zostać ? już nie chce zasiłku ??
sport.onet.pl/zimowe/biegi/marit-bjoerge...93225,wiadomosc.html
Witam szukam reproduktora dla mojej suni Smile Oczywiscie szukam pieska miniaturki gdyz moja sunia jest miniaturowych rozmiarow! Wiec przyszly tata mile widziaby w podobnyc rozmiarach!!! Oczywiscie ...
witam krotkie pytanie - pracuje ktos jako scaffolder w norwegii (stillas chyba tak sie to pisze ).mieszskam w uk od 7 lat...moze czas na zmiane..interesuje mnie sekcja off shore. bede zobowiazany ...
jaroslaw lubawski
16-03-2010 18:37
Dziwicie sie ze Polacy nie sa powazani. Otoz Polacy kombinuja na kazdym kroku co jest niezrozumiale dla osoby wychowanej na zachodzie. Co powiecie na temat polskiego kosciola w O. ktorego organista ...
Znacie kogos kto umie malowac na autach rozne takie esy floresy? nie musi byc lakiernik...wystarczy zeby na gotowym podkladzie zrobil rysunek...obraz kolorowy albo grafike. no bo lakiernik ...
Justke E
15-03-2010 23:57
witam wszystkich mam pytanko: jeśli w umowie mam okres wypowiedzenia o pracę 1 miesiąc to czy mogę to wykorzystać jako urlop? wiecie może jakie są stawki opiekunki do dziecka? będę wdzięczna za pomoc ...
Mam pytanie , czy tu w Norwegii my Polacy , możemy uczyć innych jazdy autem ? Wiem , że można kupić naklejkę z L-ką i osoba mająca prawo jazdy , może uczyć jeździć innych . Słyszałam też , że osoba ...
witam wszystkich serdecznie. zastanawiam sie nad przerejestrowaniem samochodu z polski do norwegii i mam dylemat gdyż moja dziewczyna ma jeden i ja mam drugi. Jesli ma ktoś pojęcie lub ...
Witam! Pracowałem 3 miesiace we Francji w Paryżu i zastanawia mnie jak wyglada szukanie ofert pracy w Norwegii czy sa jakies gazetki z polskimi ogłoszeniami oraz czy w kościołach polskich sa tez ...
Anne Lyng
15-03-2010 13:49
Czy ktoś zna jakieś firmy, gdzie można sie załapac do pracy? Praca dla chłopaka. Najlepiej jakieś firmy budowlane. Ewentualnie może ktoś pracuje w rybołóstwie? W tym też mój chłopak ma doświadczenie. ...
czesc chcialem sie przywitac i zapytac czy jest tutaj ktos z okolic hjellestad, milde, blomsterdalen?
szukam taniego pokoju lup mieszkania czy ktos mrze pomuc jakies namiary z gory dzieki
zbignief kowalski
14-03-2010 19:33
witam. moze ktos z was wie gdzie tu moge uzyskac (najlepiej bezplatne) porady prawne na terenie rogaland??pilne!!!!! jesli ktos cos wie prosze pisac na forum albo na gg 5154060.pozdrawiam
Poszukuje (dla kolegi) świeżej , Polskiej Wątróbki. Ładnej, miłej i co najważniejsze z duzą zawartościa witaminy A. Moze byc na sprzedaż lub wymiane za inna Wątróbke (wzbogacona w witamine B12 lub ...
Znalazłam na innym forum. Szok: wiadomosci.onet.pl/1602734,720,1,kioskart.html
Dziewczynka ktora byla wleczona pod autem przez pare kilometrow przez polke!!!! POWIADOMIENIE POLICJI PRZEZ NIA I PRZEZ MEZA ZAJELO JEJ I MEZOWI 50 MINUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TLUMACZA SIE ZE ...
mam prozbe jak prawie wszyscy pomoze ktos mi robotke znalesc najlepiej na budowie
Witajcie przeprowadziłem sie niedawno do Drøbak /okolice/ Czy ktoś jest moze z tych okolic i sie orientuje czy jest tu jakaś dyskoteka pub gdzie mozna wieczorem wyskoczyć . Z góry dziękuje za ...
Kasting do filmu karate.
Jest konkurs fotograficzny pt.: „Życie Polonii w Norwegii...”, organizowany przez portal Moja Norwegia, Klub Zdobywców, studio fotograficzne Kvadrat Fotografene oraz agencji fotograficznej 33.3 ...
Sławomir Ch
13-03-2010 12:23
Witam,czy moze ktos mi podpowie gdzie w Szwecji warto robic zakupy.Wybieramy sie pierwszy raz,jesli mozecie podajcie nazwy sklepow a nawet aders jesli macie ,najlepiej takie gdzie mozna wszystko kupic
ania,sylwek rebisz
13-03-2010 11:31
Witam wszystkich uzytkownikow jestem absolwentem uczelni wyzszej posiadam dyplom inżyniera logistyki i transportu.Poprzednia szkola to technikum samochodowe obecnie nie pracuje niestety w zawodzie ...
Chciałabym sie dowiedziec gdzie w Norwegi mozna szukać pracy przy zbiorach lub malowaniu domków Czy zna któs jakiekolwiek namiary , kontakty miejsca gdzie mozna próbowac pytać i miec jakies szanse na ...
– Jeżeli trailer spodoba się, a mam taką nadzieję, to znajdą się fundusze na cały film – mówi Sławomir Ciok z kierownictwa filmu. – A jeśli do tego dojdzie, będzie nakręcony po angielsku w ...
Takie pytanie już pewnie padło, ale ja korzystam z tego portalu od niedawna i tak sie zastanawiam, jak szanowni rodacy mieszkający w pomniejszych mieścinach organizuja sobie rozrywkowo czas wolny w ...
Zimny Dran
12-03-2010 14:50