Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

kr

Kredyt got贸wkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(8950 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Oolgita ----> do Norge chce. Ale ja bym zosta艂a w Spanii Norwegowie sie przepowadzaj膮 do Hiszpanii A Polacy do norwegii
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Post贸w
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Ja tez bym sie na twim miejscu dobrze zastanowila nad przeprowadzka - do zawsze jest rozpoczynanie zycia jakby od podstaw - bez wczesniej zorganizowanej pracy , miejsca do zamieszkania i sprawdzenia dalszej mozliwosci kontynuowania nauki dla twojego syna - nie zdecydowala bym sie opuscic dotychczasowego zycia ... Ale to twoje zycie i jestes juz dorosla ( tzn. po 30 - podobno wtedy zaczyna sie myslec )

Pozdrowienia
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Post贸w
Magdalena X
(SoShy)
Pocz膮tkuj膮cy
A czy mo偶na tutaj wozi膰 dziecko z przodu w Transporterze??
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Post贸w
Olga O.
(oolgita)
Nowicjusz
Barbara, wiem co masz na mysli.
Ja juz raz tak wyjechalam, na slepo, bez jezyka, mieszkania i pracy.
Drugi raz tego nie zrobie dlatego zadaje tyle pytan i dowiaduje sie wszystkiego czego moge.
Nie chce tez przyjezdzac jutro czy za tydzien, daje sobie dwa lata na nauke jezyka i ogolne przygotowanie oraz ukonczenie szkoly przez mojego syna. Ten z kolei nie jest pewien czy pojedzie ze mna, w tym roku konczy 18 lat, jego ciagnie do Polski, on tez tu nie chce zostac bo dla niego nie ma tu wielkich mozliwosci rozwoju zawodowego( w informatyce).
A Ty nie mialas nigdy uczucia ze sie dusisz tam gdzie jestes?
I ze jak czegos nie zrobisz to zwariujesz?
Nie czulas sie zamknieta jak w klatce? Miotajac sie po niej jak zaszczute zwierze?
A zawodowo?
Robiac od kilku lat to samo, a poniewaz jestes w tym dobra nie chca Cie awansowac bo inni sobie nie poradza? Jak awansuja tepaki, ktore nie znaja jedego obcego jezyka i iloraz inteligencji jak moje rybki akwariowe, ale maja wielka gebe i jeszcze wieksze ego... albo ze poniewaz wiekszosc Twoich kolezanek w pracy pali to Ty musisz wdychac dym papierosowy, albo ze wala drzwiami swojego samochodu w Twoj, dopiero co zaplacony nic sobie z tego nie robiac bo to tylko samochod.
Jakby malo bylo to wlasnie upieklam... zakalec!!! Bo maki porzadnej nie mozna dostac. ciagle i ciagle probuje i od 10 lat ciagle wychodzi mi zakalec!!! To jest dopiero deprymujace!
Pzdrawiam slonecznie
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Post贸w
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Rozumiem ciebie , ze czujesz sie sfrustrowana i nie specjalnie zaaklimatyzowana w twoim obecnym srorowisku - i rzeczywiscie po 10 latach powinno byc inaczej ; oczywiscie stany slabosci i niecheci do ludzi , pracy i wszystkiego ogolnie moga sie kazdemu przytrafiac - to ludzkie bez wzgledu na panstwo i obyczaje

Ale wydaje mi sie , ze ty nie czujesz sie zaakceptowana , doceniona i w pelni respektowana - i w takim wypadku byc moze to najlepsze wyjscie z sytuacji to cos zmienic - ale nie jestem pewna czy jest konieczna taka drastyczna zmiana ;
z twoja znajomoscia jezykow masz duze szanse na znalezienie pracy moze w innym miejscu , w innym miescie , innym regionie kraju ... ale moze w tym samym kraju ; Twoja sila jest to , ze przez 10 lat zapoznalac sie juz z kultura, obyczajami , mentalnoscia ludzi , stosunkami w pracy, sluzba zdrowia , szkolnictwem i duzo , duzo innych istotnych rzeczy

Oczywiscie mozesz to znowu powtorzyc , ale wiesz sama , ze to dlugi i zmudny proces
Na pewno jest tez latwiej jak sie jest mlodym ( glupim i naiwnym / latwowiernym ) i optymista
Ja przyjechalam tu na wakacje przed 23 latami i zaryzykowalam studia , rodzine i cale moje 20 - letnie zycie w Polsce .
Ale jak bylam taka mloda to naturalnie myslalam o robieniu studiow tutaj - a to mi tez dalo swietna mozliwosc do nauki jezyka i wejscia w zycie spoleczne / studenckie i wogole mieszanka optymizmu z glupota i troche szczescia pomoglo mi dalej ...
Ale wracajac do ciebie - radze ci dobrze sie zastanow nad tym na jak duza zmiane jestes gotowa

Pozdrowienia
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Post贸w
Maniak
oolgita napisa艂:Jakby malo bylo to wlasnie upieklam... zakalec!!! Bo maki porzadnej nie mozna dostac. ciagle i ciagle probuje i od 10 lat ciagle wychodzi mi zakalec!!!To jest dopiero deprymuj膮ce !.
Z tego co piszesz , to TY wsz臋dzie b臋dziesz po jakim艣 czasie mie膰 konflikt z Otoczeniem , bo b臋dzie ju偶 opatrzone codzienne i md艂e jak zimne flaki w oleju...

Moja mama zawsze m贸wi艂a ...:"...jak jeste艣 z艂y , to nie r贸b wtedy jedzenia , bo i ono b臋dzie z艂e i niedobre , niesmaczne..
Jak b臋dziesz robi艂 ciasto ...to stw贸rz mi艂膮 atmosfer臋 w domu i w prac臋 wk艂adaj u艣miech wewn臋trzny -/wtedy nie mog艂em tego zrozumie膰 / -teraz ju偶 wiem ,偶e to prawda ...
To nie wina M膭KI , m臋偶a... otoczenia ...
TO TWOJA WINA ,偶e robisz zakalce ...bo Twoje wn臋trze jest zakalcem , przelewasz GO na zewn膮trz ... .
Zanim co艣 zaczniesz dzia艂a膰 zewn臋trznie na pokaz , dla Innych :- SYNA- Znajomych-Rodziny - Kole偶anek ...
WEJRZYJ we w艂asne wn臋trze i zastan贸w si臋 co TAM jest z艂ego ...co tam jest nie tak pouk艂adane...
呕E WSZYSTKO MASZ NA NIE..
P.s.
Ten post jest moim- 1510... , jak zliczysz cyfry w nim zawarte wychodzi siedem
Post napisany na forum w kolejno艣ci zamieszczenia jest- 44800 ... ,jak zliczysz liczby te偶 wyjdzie siedem..

w Moim 偶yciu 偶膮dz膮 si贸demki.... imiona , nazwisko , i par臋 innych ....jest na siedem...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Post贸w
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Podobala mi sie twoja wypowiedz Gabeielu - troche brutalna , ale glaboka
I niezle te rozwazania nad sjudemkami - masz ode mnie oklaski
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Post贸w
Maniak
barbara67 napisa艂:Podobala mi sie twoja wypowiedz Gabeielu - troche brutalna , ale glaboka
I niezle te rozwazania nad sjudemkami - masz ode mnie oklaski
JA NIE PISZ臉 BRUTALNIE ...

PISZ臉 ZWYCZAJNIE ...tak jak toczy si臋 偶ycie codzienne ...a , 偶e Ono jest brutalne to ja si臋 tylko dostosowuj臋 ...
Te偶 kiedy艣 tam by艂o mi wsz臋dzie 藕le , niedobrze , wszystko by艂o na nie .... du偶o rzeczy wali艂o si臋 w gruzy ...
Nic tylko wyjecha膰 na KAMCZATK臉 ... .
Pewnego dnia zamkn膮艂em si臋 w w艂asnych CZTERECH 艢CIANACH I................. i zacz膮艂em znowu si臋 zastanawia膰 nad Sob膮 ...co robi膰 dalej....co ROBI膯....!!!....??? .
I tak medytuj膮c nad swoj膮 Osob膮 przez miesi膮c , wyciszy艂em si臋 wewn臋trznie i Totalnie ....
I wiesz co zrobi艂em....?
Normalnie z zakamark贸w W艂asnej pami臋ci tej dzieci臋cej PAMI臉CI , zacz膮艂em robi膰 ciasto w taki spos贸b jak robi艂a go moja mama i to takie kt贸re Ona najlepiej Lubi艂a robi膰 ....................... i wysz艂o tak samo wy艣mienite jak Jej ...
A...TA atmosfera ...te aromaty.... ten spok贸j ....
Ca艂y czas wydawa艂o mi si臋 ,偶e Ona jest obok i , 偶e to Ona... a nie Ja ....robi to ciasto a Ja jak zwykle tylko pomagam miesza膰 wszystkie sk艂adniki .... .
--------------------------------------------------
Do tego momentu potrafi艂em jedynie przypali膰 nawet Wod臋 .... ,
a jedzenie jakie robi艂em sobie codziennie , by艂o na mus zjadane by prze偶y膰 i mie膰 si艂y na dzie艅 nast臋pny... .

Wszystkie sk艂adniki nie by艂y takie , siakie owakie ,
ca艂a Moja codzienna gorycz by艂a zamykana w kromce chleba by nast臋pnie zjedzona powi臋ksza艂a wewn臋trzn膮 gorycz w dw贸jnas贸b ...
----------------------------------------------------
A z tymi si贸demkami to szczera prawda .... ,
jednak to wysz艂o w tym momencie gdy zastanawia艂em si臋 nad Sob膮 .... Dlaczego.... jest tak a nie inaczej ...
CIASTO zreszt膮 te偶 by艂o ..."si贸demkowe"... ILO艢膯 SK艁ADNIK脫W...
I od tamtej pory mam tak膮 zabaw臋 ... kt贸ra pozwala Mi na wewn臋trzne rozpr臋偶enie , na chwil臋 zadumy .
TAK膭 WEWN臉TRZN膭 ...MOJ膭 W艁ASN膭... cich膮 i spokojn膮 ....
NIKOMU innemu nie potrzebn膮... i do niczego nie przydatn膮....
A JEDNAK ....

I jeszcze jedno ....
Od tamtej pory zawsze jak wchodz臋 do kuchni to smutki i problemy dnia codziennego zostawiam za drzwiami ...
Bo sporz膮dzanie jedzenia ma by膰 przyjemne , by spo偶ycie tego偶 , smakowa艂o wy艣mienicie...

Spokojnego i Mi艂ego
WIELKANOCNEGO POPO艁UDNIA
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Nie potrafi臋 piec ciasta , ale wed艂ug przepisu jaki Ty poda艂e艣 gabriel , warto spr贸bowa膰, mo偶e mi kiedy艣 wyjdzie
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Post贸w
Maniak
cyganka napisa艂:
Nie potrafi臋 piec ciasta , ale wed艂ug przepisu jaki Ty poda艂e艣 gabriel , warto spr贸bowa膰, mo偶e mi kiedy艣 wyjdzie
JAK to nie potrafisz....?
Prawdziwe CYGANKI to bardzo dobre kucharki ...
Pami臋tam jak dzi艣 , jakie zapachy sz艂y po okolicy gdy zawita艂 nieraz do Nas Tabor z Czech ....
A ciasta jakie pyszne robi艂y .... palce liza膰 ... .
Moja mama im pomaga艂a i zarazem uczy艂a si臋 ... zw艂aszcza stawia膰 kaba艂臋 ...
Lubi艂em z Nimi si臋 bawi膰 ....
TO BY艁Y CZASY...ech...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok