Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2159 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dziękuję Dino!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Dino napisał:Krok w przód, dwa kroki w tył, a smród został.....
NIE WMAWIAJ...mi CIĄŻY pozamacicznej..."Dino"... za stary jestem...

Główny temat brzmi ..." IM WIĘCEJ JEDNOŚCI , TYM WIĘCEJ DOBRA "....

I tylko do tego stwierdzenia odnoszą się Moje wypowiedzi i przykłady w zamieszczonych tutaj postach ...

Chcę tylko uzmysłowić NIEKTÓRYM iż szafowanie chwytliwymi i okazjonalnymi hasłami na dłuższą metę nie przynosi pożądanego skutku , o ile za tym nie idzie dalsze poza medialne życie codzienne ...
A TY "DINO" uprawiasz WULGARNY ATAK i tyle ...
Jednak to Twoje prawo i Mnie nic do tego ...
NIE MOJA TO WINA , IŻ ZAPODANEGO TEKSTU NIE POTRAFISZ CZYTAĆ SPOKOJNIE I ZE ZROZUMIENIEM ...
NAJŁATWIEJ
zastosować niskie chwyty erystyczne ... , bo to takie proste i chwytliwe...

Zasada jest jedna ...

...IM WIĘCEJ TOWARZYSTWA SKŁÓCONEGO , TYM ŁATWIEJ NIMI MANIPULOWAĆ...!!! .

I takiej zasadzie niektórzy Tutaj biją pokłony...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Wlasnie w ten sposob Budujemy Nasza Wspolprace i Wspoldzialanie na kazdym polu. Garstka ludzi zrobila odrobine dobrej roboty dla wielu i coz???? I Wlasnie nic z tego bo zawsze sie ktos znajdzie kto bedzie rzadal rozliczen,snul podejrzenia.Ci co tak krzycza o wspolpracy okazuje sie sa najbardziej nie ufni!!!!Zadalem pytanie :do czego komu tutaj protokol z rozliczenia WOSP? Czyz nie do sprawdzenia czy przypadkiem cos nie skrecili sobie uczestnicy??? Ja innego powodu nie widze! Kwota zostala podana,uczestnicy pokazani z twarzy na dziesiatkach zdjec,co niektorzy nawet z nazwiska zostali wymienieni.
Cala akcja opiera sie na zaufaniu-poczawszy od wolontariusza a konczywszy na samym Owsiaku wiec wybaczcie kazdy lament nad brakiem rozliczenia wg mnie zawsze bedzie odbierany personalnie. Tymbardziej w specyficznych warunkach w jakich zyjemy.
Ma ktos problem z Wosp-na oficjalnej stronie jest podana osoba odpowiedzialna,jest numer telefonu,mail prosze sie zwrocic z prosba(uzasadniona) o przekazanie protokolu.Przedstawic sie,podac swoje szczegolowe dane a nie ukrywac sie za Avatarem na forach i rzucac bzdurne tematy.
Gabrielu rozumie dobre intencjei checi ale jak glosi przyslowie checiami jest pieklo wylozone.Piszac ogolnie mozna kogos skrzywdzic (chociaz ja nie jestem urazony).Piszac ze mamy przyklad tego portalu mialem na mysli inne dzialania administratorow niz zachecanie ludzi do wzajemnej wspolpracy i dzialania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
To nas bardzo odróżnia od Norwegów, że oni nawet obcemu dają duży kredyt zaufania, a my nawet "swojemu" nie ufamy, nawet gdy wszystko jest jasne i czyste. Dla mnie takie rzucanie oskarżeń, a czasem tylko takie poddawanie w wątpliwość świadczy w większości o Oskarżającym (który z reguły ma sporo za uszami) a nie o Oskarżanym...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krolestwo za konia napisał:.. Gabrielu rozumie dobre intencjei checi ale jak glosi przyslowie checiami jest pieklo wylozone.Piszac ogolnie mozna kogos skrzywdzic (chociaz ja nie jestem urazony).Piszac ze mamy przyklad tego portalu mialem na mysli inne dzialania administratorow niz zachecanie ludzi do wzajemnej wspolpracy i dzialania.
KONIU....!!!..koniuuu.... koniuchno... a czy Ja gdzieś chociaż półgębkiem... wspomniałem o finansach....! .
A.... daje sobie z tym spokój ... bo widzę , iż tego tematu to nie rozbierzesz inaczej jak przy stoliku z filiżanką dobrej herbaty... .
Pomieszaliście jak kogel mogel , wszystkie wypowiedzi w jednym garncu i tyle ...
A Ja pisząc dalsze posty , odnosiłem się jedynie do tego tematu i do tego co napisałem w pierwszym moim poście , na samym początku ....
I też raczej odnosiłem się do czego innego lub kogo innego...
TAK TO BYWA JAK SIĘ NIEUMIEJĘTNIE CHCE COŚ ZAKAMUFLOWANEGO PRZEMYCIĆ ....
Jednak i może dobrze się stało , że tak właśnie wyszło ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Gabi ja zrozumialem o co chodzilo Tobie ale podales przyklad orkiestry a to byl zly przyklad akurat.Zly pod kazdym wzgledem nie tylko finansowym bo ta orkiestra zagrala naprawde i do konca,dlugo po slawnej niedzieli.Wlacznie z podziekowaniami ambasadora(wino,ciasto,kawa)co bylo tez na forum.Wnioskuje ze nie przesledziles wszystkich artykulow i watkow tutaj po tym wydarzeniu.To nie Ty zaczales watek finansowy ale widzisz jak ktos inny odrazu to odebral.
Gama ma racje jak mozna cos robic razem jak bedziemy patrzec na siebie podejrzliwie. Wlasnie o to chodzi!!! w tym wszystkim.Trzeba czasami poprostu cos robic a nie myslec zaduzo.To moje zdanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krolestwo za konia napisał:...Wnioskuje ze nie przesledziles wszystkich artykulow i watkow tutaj po tym wydarzeniu.To nie Ty zaczales watek finansowy ale widzisz jak ktos inny odrazu to odebral.
TAK TO JUŻ bywa ,że jak rodzice się kłócą to dzieci najgorzej na tym wychodzą ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
nie bralem tutaj udzialu w akcji WOSP , nie bylem w Norwegii w tym czasie

przypatruje sie tej dyskusji i dziwi mnie jedno, podobnie jak i dziwilo niejednokrotnie w Polsce po akcjach WOSP...

sa chore dzieci, ktore potrzebuja pomocy
rodzi sie grupa ludzi, ktora ma pomysl jak im pomoc, przylaczaja sie inni...i inni...i kolejni...
kazdy z tych co chca pomoc, daje cos od siebie, z wlasnej woli
kazdy pomaga dlatego, ze tak chce, ze tak czuje
akcja konczy sie, wszelkie informacje szczegolowe dostepne sa u organizatorow i jawne
to co najwazniejsze - sa jakies pieniazki, mozna pomoc tym dzieciom

i nagle znajduje sie krzykacz, zarzuca falsz, pieni sie, szuka sensacji tam gdzie ludzie serce pokazali
a wszystko to oczywiscie czyni na pierwszych stronach wszelkich mediow...

to co mnie dziwi to wlasnie tacy ludzie zrobiacy wszystko aby choc na chwile byc sensacja..szkoda tylko, ze tania sensacja

p.s. PnB - jesli przekazales jakiekolwiek pieniazki na WOSP i jestes ciekawy jak zostaly spozytkowane, dostales odpowiedz gdzie uzyskasz informacje. A jesli nie przylaczyles sie do akcji, to co cie to w ogole obchodzi ?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Post No Bills)
Wiking
ulv72 napisał:

p.s. PnB - jesli przekazales jakiekolwiek pieniazki na WOSP i jestes ciekawy jak zostaly spozytkowane, dostales odpowiedz gdzie uzyskasz informacje. A jesli nie przylaczyles sie do akcji, to co cie to w ogole obchodzi ?????[/quote]

Temat przez "moderatora" zostal podany!
Jest to dyskusja "otwarta" kto ma chec bierze udzial!
Wypowiedzialem proste mysli, jak kazdy z rozmowcow!

Dopilnowanie spraw INFORMACYJNYCH po akcj!!! "DOKUMENTACJA"
Podstawa zaufania i wiarygodnosci uczestniczenia w takich akcjach!
Jak: serduszka, orkiestra czy zbieranie pieniedzy na "POGORZELCOW"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Ale się porobiło, Gabriel w ciąży, a ja awansowałem na diabła. Ciekawe, Post No Balls, czy przysługują mi jakieś ekstra moce. Ech, chłopaki, jeden za stary, aby myśleć, a drugi, zbawiciel, którego mądrością są chamskie odzywki. Gabrielu, nie maż się, zastosowałem tylko twoją metodę na tobie. Zabolało, ale taki był cel, twoja reakcja również została przewidziana (wygrałem zakład i bonus za erystykę) . Wykręty i nawijanie makaronu na uszy podziałają tylko na słabych intelektualnie, pozostali i tak w nie nie uwierzą, dałeś już się poznać .
Pytanie do was obu. Czy tak trudno jest się przyznać do błędu i przeprosić? Boli to tak bardzo, że trzeba brnąć coraz głębiej w bagno? Miłego dnia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok