1 NOK
witam wszystkich mam pytanie chcialabym zapisac sie na kurs norweskiego czy morze mi ktos podac adres, tylko w stavanger dziekuje i pozdrawiam .
Proszę o pomoc jak najlepiej dojechać autem z Bergen do Stavanger w miarę tanio i szybko z góry dziękuje za pomoc Krzysztf
Witam wszystkich mam pytanie czy jest ktoś lub znacie kogoś w sytuacji podobnej do mojej? Moja córka rozpoczeła naukę w Polsce lecz po pierwszym półroczu mam zamiar z dziećmi przeprowadzić się do ...
dwa miesiace temu przyjechalem do norwegii mam problem ze znalezieniem pracy,prosze o informacje na temat kazdej pracy rowniez lokalizacji fabryk w okolicach bergen
Jak to w końcu jest, czy zielona karta jest obowiązkowa aby jechać autem z Norge do PL czy nie? Bo słyszałem różne opinie. I czy mogę pojechać do PL np. następnego dnia po zakupie auta w Norge?
Brudny Harry
08-09-2010 00:24
Mężczyzna kupił pudełko 24 bardzo rzadkich i bardzo drogich cygar. Ubezpieczył je przed pożarem i innymi rzeczami. W przeciągu miesiąca wypalił wszystkie cygara i zażądał od firmy ubezpieczeniowej ...
Jedziemy do kościoła Po kacu leczyć doła Z daleka od ołtarza Przed ludźmi się pokazać ... Alusia w nowym futrze Tej Kaście nosa utrze Ja - złote dwa sygnety I cztery bransolety Na furze trzy ...
Znam angielski komunikatywnie, norweskiego w ogóle Żeby żyło mi sie łatwiej w Norwegii lepiej żebym podszkoliła angielski i znala go bardzo dobrze? Czy może żebym nauczyła sie podstaw norweskiego? ...
Może ktoś wie i mi odpowie: Ile mam czasu na przerejestrowanie samochodu od momentu jego kupna. Z góry dziękuję
mam w PL 2 psy (czarnego labradora i szaucera miniaturke ) i chce je w koncu sciagnac do Nogre czy ktos juz sprowadzal psa do Norwegii? sa jakies problemy z tym? co jest potrzebne itd.
iksiński igrek
03-09-2010 18:01
Komentarz no. do artykulu o Pl. ktory ulegl wypadkowi przy pracy - dzisiejsza Dagbladet : www.dagbladet.no/2010/09/01/nyheter/reno...dstilsynet/13207195/ Per Spillemann sa, 1 time og 9 ...
Barbara H
03-09-2010 16:56
gama28 napisał: Hilton-prawdziwa, czy podrobiona??? Prawdziwa
Witam , mam pytanko , slyszalam ze w internecie mozna rozwiazywac zadania i testy z j.norweskiego , moje pytanko brzmi gdzie moge to znalesc ? , slyszlam ze jest to stronka wydawnictwa Cappelen , ...
ɐɹpuɐsʞǝlɐ ɐʞɔǝuɹɐzɔ - ɐʞɔıuɹǝıd
03-09-2010 09:04
Dostałem mandat za nie zapięcie pasów 1500nok ale następnego dnia miałem wylot do kraju auto było firmowe a termin zapłaty 3 tygodnie .Powrót planuje za 2 miesiące ,czy wysłać z kraju kasę ? co robić ...
Witam wszystkie panie. kobitki mam pytanie czy któraś z was wie co oznacza numer T dla sukni oraz N + W pod jaki numer to dopasowac ja potrzebuje 38 i długośc maxi. Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrowienia dla wszystkich z Knivsjelodden, położonego najbardziej na północ miejsca Europy. My na Knivsjelodden, w tle Nordkapp. PS: Niestety, wakacje powoli dobiegają końca .
Tak,pytanie do moderatorow dlaczego usunieto moj post,czyzby bylo w nim cos niecenzurowanego,czyzby zawieral tresci obrazliwe czy co do cholery? Czy forum jest wolne czy kontrolowane przez CBS?
witam ma moze ktos jakis wzor kontraktu o wynajem pokoju, nawet jakis naj prostrzy.dziekuje z gory
Mam jedno pytanie! Czy mogę przerejestrować samochód w innej miejscowości niż go kupiłem? I jakie dokumenty trzeba mieć przy sobie? Z góry dziękuję
Witam serdecznie!! Czy ktoś z was mógłby mi polecić jakąś dobrą formę do ubezpieczenia samochodu (dobrze by było aby uwzględniała Polskie zniżki) Dzięki bardzo
witam! jak w temacie
Potrzebuję porady w sprawie zapisania dziecka do I kl gimnazjum w Skien. Ściągam rodzinę do Norwegii we wrześniu.
Lena Pajestka
27-08-2010 19:31
www.mojanorwegia.pl/component/option,com...serProfile/user,776/ chyba to się nadaje do jakiejś moderacji, czy coś?!?! swoją drogą widziały gały za co brały
Witam!! Chciałam sprowadzic do Norwegii swojego ojca jest dekarzem ma wieloletnie doświadczenie w tym zawodzie, zna się również na ogólnobudowlance. jest bardzo dobry ale nie zna języka. Czy ma ...
Mam do odsprzedania dwa bilety na trasie Oslo-Warszawa, wylot w piatek 17 wrzesnia. Za bilety zaplacilam 250 nok. Na dzien dzisiejszy jeden kosztuje 539 nok. Odsprzedam za cene, ktora sama ...
Czy ktoś z Was mieszkających w Haugesund lub najbliższej okolicy orientuje się czy jest tu kryty basen /jakieś namiary, link, nazwa/? Zabieram się za ulepszanie mojej sprawności fizycznej. O ...
Witam! Czy w jakimś Banku w Norwegii mogę założyć konto bez Paszportu?l(karty kredytowej, prawa jazdy)? Posiadam tylko Dowód osobisty. W Norwegii jestem na 2 miesiące. Posiadam numer skate. ...
ludzie czy zagladaliscie na strone Collorline.no na ceny biletów jakie bedą po nowy roku?wszystko jeszcze raz tyle drożej i żadnych tanszych taryf nie widać, tylko wszystko opcja Full,porąbalo ich ...
Witam mam prośbe czy ktoś posiada lawete lub samochód ktorym mozna przewieźć inny samochód konkretnie samochod marki "Żuk" samochod jest do zabrania z miejscowosci SKOROVATN samochod ...
dziendobry mam ogólne pytanie do wszystkich czy ktos wie jak nazywa sie norweska stronka z numerami telefonów ksiązka telefoniczna bo szukam przyjaciółki serdecznie dziekuje za odp jakby ktos wiedział
Mieszkam aktualnie w Oslo i chętnie bym gdzieś pograł w piłkę nożną. Może chłopaki na forum kopiecie gdzieś to bym się przyłączył chętnie. Pozdrawiam
pavlo pavlo
22-08-2010 13:24
www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7254959
Kuba B
22-08-2010 08:56
szukam fajnej milej dziewczyny w podobnej potrzebie z bergen lub okolic dyskrecja 100%
ka mi
22-08-2010 04:29
Jakie polecacie lokaty w Norge, albo coś gdzie można ulokować gotówkę?
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH DZISIAJ I JUTRO ( 20.21.08.10) DO NASZYCH SKLEPOW W OSLO I DRAMMEN NA WIELKA WYPRZEDAZ: 35% ZNIZKI NA WSZYSTKIE PRODUKTY. 50% ZNIZKI NA PAMAPOLE PRZY ZAKUPIE CALEJ ...
heeeej! bede sie powtarzac, bo jest tu wiele tego typu watkow dziewczyny, ktore tak jak ja nudza sie tu i szukaja kolezanek na wspolne zakupy i plotki- piszcie! pozdrawiam
Witam Mam na imię Danka i mieszkam póki co w Polsce Mam pewien problem i nie bardzo wiem jak się za niego zabrać. Otóż jakiś czas temu poznałam w internecie mężczyznę, który mieszka w ...
Czekam już ponad rok na norweskie prawo jazdy czy to normalne ? nie było by problemu gdyby nie fakt ze już polskie prawo jazdy mam nieważne z powodu badan , tutaj dostałem zaświadczenie tymczasowe ...
Witam, chciałam się dowiedzieć czy ktoś zna przedszkole które mieści się na Dynekilengate 16. Mój syn dostał tam miejsce i chciałabym dowiedzieć się jak tam jest i czy są jakieś polskie dzieci. Z ...
Witam Mam prosbe moze ktos z was wie jak przedstawia sie sprawa ubezpieczenia sprzetu komputerowego w elkjopie. W maju przy pracy na laptopie pekla mi szybka od srodka samoczynnie i od tamtej pory ...
en.tackfilm2.se/?id=1281431173031ID126
Sluchajcie czy ktos z Was mial kleszcza??...wlasnie wczoraj po powrocie z lasu, zauwazylam kleszcza na rece pomiedzy palcami....maly ale zdazyl sie wbic....wyciaglam go stroznie, calego z ...
Witam Mieszkam w Akershus a dokladnie w Strommen interesowalaby mnie znajomosc z dziewczynami z okolicy cel czysto koleżeński spotkania przy kawie,pogaduszki wypady na rower itp.Nie interesuje mnie ...
witam czy ktos sie orientuje, czy jadac samochodem i bedac w ciazy musze miec zapiete pasy czy nie musze?
Ewa M.
12-08-2010 13:30
Witam Szukam dla siebie pracy jako pomoc domowa .Z moim mężem jest już o wiele lepiej więc mogę wyjechać do pracy . Najlepiej gdyby było to jakieś sprzątanie . Z językiem norweskim jest u mnie tak ...
IOM Oslo zaprasza wszystkie osoby, ktore pracowaly lub pracuja jako sprzataczki/sprzatacze w Norwegii do wypelnienia anonimowej ankiety www.ankieter.pl/wypelnij/ankiete/id/1921/ Jesli ktos ma ...
szukam ortodonty w okolicy oslo, drammen. fajnie jakby był sprawdzony,nie musi być polakiem
hej czy wybiera sie ktoś na kurs norweskiego do Konsmo
Iza _
10-08-2010 15:12
witam!!!czy może się orientuje ktoś czy lotnisko Oslo Rygge jest otwarte całą dobe? bo mam przylot samolotu o 23.30 a odlot z Rygge o 6.30 i nie opłaca mi się iść do hotelu )Pozdrawiam
Sethur Asher
09-08-2010 14:45
Ciekawe posuniecia w sprawach (niezaleznej...?) polskiej dyplomacji Absolutnie bezprecedensowe blogmedia24.pl/node/34557