Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Kate ZzzZ Natalia. Lewandowska (3507 niezalogowanych)
18 Postów
Wiking
Bergen dlatego że trochę czytałem o tym miejscu i widziałem jakieś prosp[ekty które pobudziły moją wyobrażnię.
W zasadzie to jest problem z dostaniem się z Oslo-Rygge do pociągu na czas.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
jeżli masz ją w Bergen to oczywiście reflektuję. Podaj coś więcej na jarek.stankiewicz@wp.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
bad harry napisał:
no nie mozna tez komuś planować wczasów kiedy autor zamilkł
Ok już żyję. wstaję wsześnie wieć też szybko chodzę spać. Myslałem tez że mi się może fiordy przyśnią ale niestety...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
To może być stary dobre rozwiązanie, gdyby np zamiast to Oslo pojechać bezpośrednio z Rygge do Drammen. Ten bilet to jak mówiłem dzieci nam kupiły w internecie i rzeczywiście kosztował tylko 186 zł za dwie osoby.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Dobrze byłoby aby ktoś Was odebrał z Rygge i zawiózł na Oslo S ze względu na to że chyba tylko tak możecie zdążyć na ostatni pociąg. Są pociągi z Moss do Oslo, ale nie bardzo macie czas na takie kombinacje.

Taxi z lotniska do Oslo w dzień to jest koszt około 990NOK, nocna taryfa to około 1200NOK
Ceny są z zeszłego roku, ale raczej nie potaniało.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
ogr17 napisał:
Rygge to Moss- z Moss jest prom do Horten (gdzie mieszkam) dla 2 osob bez samochodu to jakies 80 kr moze...
z Horten do Drammen jest jakies 50 km a do Drammen mozna sie dostac pociagiem ze Skoppum- jakies 5 km od Horten

Problem jest taki że będę w Rygge o 21,40.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
Rzeczywiście taxi to szalony pomysł. Zastanawiam sie czy w takim razie jednak nie przenocowac w Oslo i pojechać rano. Gdybym podróżował sam to pewno bym kombinował z różnymi połączeniami a z żoną to raczej musze poostawić na kobiece poczucie bezpieczeństwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
Hilton napisał:
Wczoraj jechalismy z budowy taksówką do domu. W sumie jakies 10 minut i 200 koron... ale to firmowa karta było płacone
Poza tym 200 koron to jest godzina pracy, a jak ktos w Polsce mieszka to jest az 100 zlotych.... zalezy, moze i szalony pomysł

Patrzę na to tak, że gdy jedziesz na wakacje np 2 tygodnie to często te koszty są mniej istotne (w jakimś odchyleniu). Natomiast jadąc na 5 dni to raczej szkoda wydać 1200 kNor. na taxi. zaraz bym usłyszał od zony ile ciuchów mozna za to kupić w Faktory. Oczywiście pomijając nagłe zdarzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
jeżeli ty nie chcesz np oglądać gór , widoków przez drogę z po wylądowaniu w NO to po co komplikować sobie wczasy szukając nocleg w oslo i bergen .
może lepiej zrezygnować z tych biletów które masz i wylądować bezpośrednio w bergen . koszt i tak będzie mniejszy i nie tracisz dnia w podróży .
ja dziś wyjeżdżam do PL jak jesteś zainteresowany stancją w bergen to decyduj sie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Wiking
gabriel napisał:
Z lotniska Rygge do Drammen jest trasą drogową 84 km przez tunel..
Tak jeżdżą bezpośrednie autobusy ...omijając Oslo...
Natomiast z lotniska Sandefiord-Torp do Drammen trasą drogową jest 76 km.
Tak więc w kilometrach to nie taka wielka różnica...jaka jest natomiast w opłatach za przewóz tego nie wiem...
Faktem jest natomiast ,że bilet z Wrocławia do Rygge kosztuje prawie grosze , w porównaniu z tym co trzeba zapłacić za jazdę z Wrocka do Warszawy ....a następnie do Torp...

gabriel, wiesz może jak znaleść rozład jazdy autobusów do Drammen?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok