Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1596 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Plutony egzekucyjne... to miedzy innymi ci co grzybków nie chcieli zjeśc. A co dopiero własnych słów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
Hilton napisał:
...

DIno, co z umową???

O! Zapomniałem , nie wiem, musimy użyć widelca, aby to rozstrzygnąć (wczoraj jadłem megaobiadek w restauracji Estera w Płocku, żydowska kuchnia i klimat, polecam).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
W drodze do Opola kiedys tam, zatrzymaliśmy sie w czyms na kształt komunistycznej restauracji, w jakiej robiono wesela. Mam słabosc do tego typu obiektów, a w szczególnosci do zapachu w nich, pachnie wszytskim. Rajcuje mnie ten zapach, dodatkowa atrakcja sa wykrochmalone, poplamione obrusy z wypalonymi przez papierosy dziurkami. I kelenrki z trwala ondulacją oraz w tych maluczkich białych (?) fartuszkach, recytujace z pamięci skład sałatki "chłopskiej".
Urzekła mnie tamta wizyta.
Ja i moja juz tu wspominana przyjaciółka, mieszkając aktualnie w Londynie, odwiedzilysmy taka restauracje.Nazwy juz nie pamiętam.
M = my, K= kelnerka
M- czym różnie sie barszczyk od barszczu ukraińskiego?
K - yyyy, bo w ukrajeńskim są dodatki.
M- dwa razy ukrainski w takim razie prosimy.
K - a drugie?
M - hmmm, co wchodzi w skład sałatki chłopskiej?
K - yyyy sałatka...( 5 sekund przerwy ) ogórek..
M- świeży czy kiszony?
K kiszony, ale swieży ....yyyy pomidor i ser.
M- a jaki ser?
K - feta.
M- Dwa razy rolada w sosie, ziemniaki z wody i sałatka szopska prosimy.
K - ale pani sie przeciez pytala o chłopską....( patrzy na Ewkę , a to ja pytalam o składniki)
M- ja??? ja nie pytalam.
K - ale sie pani patrzyła na mnie.
M- bo podziwialam pani fizjonomię .
K - prosze pani, ja tu nie mam czasu na pogaduszki o moim stroju słuzbowym bo klienci czekają . ( Byłysmy jedynymi goscmi wtedy)
udalo sie zamowic, zjesc i zapłacić
Uwilebiam takie miejsca i czytanie menu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

No cóż, obsługa jak obsługa. W trakcie okienka w zajęciach, zajrzałem kiedyś na Pola Mokotowskie do jednej z bolkololkowych knajpek (są trzy Bolek, Lolek i Tola), z zamiarem konsumpcji wymyślnego drinka. Na pytanie o wybór drinków, barmanka odpowiedziała: "Z drinków to mamy wódkę i piwo". Zrezygnowałem i poszedłem do sklepu , przynajmniej inni skorzystali na wykładzie z drinka wyprodukowanego ze składników zakupionych przeze mnie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(smajk)
Wiking
Smajk w tamtym watku rowniez wystukal kilka liter.
Tosz to nurmalnie szkandal jest, aby tak z ludziami postepowac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najlepiej Smajk napisze do jakiegos portalu w Norwegii ze " na pewnym forum ograniczana jest wolnosc slowa "
Bedzie bardzo ciekawy artykul.
Napisze do MojaNorwegia , to taki przyjemny portal, z uprzejmym Adminem , ciekawymi ludzmi.
Tak , tak zrobi ........ oni z pewnoscia cos z tym zrobia .... u nich takie cos nie przejdzie...

A Smajk widzial ze Junior jest dostepny /onLine/
Dlaczego nie odpwiesz na pytanie "dlaczego" ??
......pewnie sie chichraaaasz.... caly czas .....

... ...

W sumie Smajk tez nie za pozytywnie sie wczoraj na ten temat wyrazal - jakby co to usuwajcie Smajka !!!!!!!!!!!-
nie mnie ..........
to wszystko jego wina , JA jestem niewinny , to ON , to Smajk ..... On mnie do wszystkiego namawia .....

mnie zostawcie w spokoju

a powaznie - to brak slow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kowalski0)
Wiking
Niezly z Ciebie gagatek, Gabrielu. Witaj znow w clubie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
DZIĘKUJĘ ZA WYROZUMIAŁOŚĆ I CIERPLIWOŚĆ...

Tym Którzy Mnie wspierali czynem i dobrym słowem...

A te Osoby które starają się tylko s.......-/ napisał bym ostre słowa , jednak są Święta /- .
Niech pamiętają , iż raz się jest na wozie Księciem , a raz pod wozem śmieciem i nigdy nie wiadomo kiedy co Komu pisane .....

Natomiast Te Osoby które zawsze stoją z boku i NIC NIE ROBIĄ , szarpiąc się jak uwięziona chorągiew na wietrze ,
patrząc jak tu Komu szpilą dźgnąć pod żebro , to biedne , samotne , istoty rodzaju ludzkiego...
I ŻADNE....żadne... nawet ŚWIATŁO PÓŁNOCY Im nie pomoże ... .

P.s.
PRAWDĘ...
nawet tą najbardziej w danym momencie mocno bolącą ...
TRZEBA MÓWIĆ OTWARCIE I SZCZERZE , bo może TO i BOLI... ,
jednak TEN ból mija...
z prawdą lub fałszem żyje się dalej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kowalski0)
Wiking
gabriel napisał:
DZIĘKUJĘ ZA WYROZUMIAŁOŚĆ I CIERPLIWOŚĆ...

P.s.
PRAWDĘ...
nawet tą najbardziej w danym momencie mocno bolącą ...
TRZEBA MÓWIĆ OTWARCIE I SZCZERZE , bo może TO i BOLI... ,
jednak TEN ból mija...
z prawdą lub fałszem żyje się dalej...

Wazna jest jeszcze forma w jakiej sie te tzw. prawde przedstawia. Jesli forma jest niedostosowana do adresata, adresat zwyczajnie sie po ludzku buntuje i przeciwstawia. Coz, ludzie sa wrazliwi, a niektorzy przewrazliwieni.
Sztuka jest powiedziec tak, zeby adresat to przyjal, albo przynajmniej zastanowil.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kowalski0 napisał:Wazna jest jeszcze forma w jakiej sie te tzw. prawde przedstawia. MÓWISZ ...piszesz niezaprzeczalną ...PRAWDĘ... to fakt ...
JEDNAK

Jeżeli adresat... jest jaki jest ...to żadna forma do Niego nie trafi jak należy i zawsze będzie miał jakieś ALE... .

A to ,że komunikujący daną PRAWDĘ używa takiej a nie innej formy przekazu , może wynikać również ze środowiska z jakiego sam się wywodzi... w myśl zasady...czym skorupka za młodu...

Ewentualnie jego wcześniejsze doświadczenia w komunikacji międzyludzkiej przekonały GO jednoznacznie ,
iż ... owijanie bułki w bibułki jest dobre w zakładach zbiorowego żywienia ,bo może istnieć tam psychiczne zagrożenie zarażenia się Salmonellą ...

A w życiu codziennym podczas wymiany niezbyt medialnych stwierdzeń , to najlepiej sprawy stawiać Jasno i przejrzyście , wbijając siekierę w stół i wtedy wszyscy wiedzą co jest grane i o co biega...
Mięczaki zawczasu usuwają się w cień... jednak z przy czajki , robią dalej swoją krecią robotę .
Niemniej jest to zdrowsze postępowanie , gdyż od razu wiadomo kogo można szanować i normalnie z Nim dyskutować ...

Tak zostałem wychowany i nic na to nie poradzę ...
Fakt nie zawsze Mi z tym dobrze , ale z jaką wszą jest dobrze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
kiedyś jedna osoba mi powiedziała że jestem wredna s..,a jak się zapytałam czemu tak sądzi to powiedział że nigdy nie patrzę na innych wyrażając swoje zdanie.Wiecie co próbowałam innego sposobu konwersacji z co niektórymi osobami ale się po prostu nie da,niektórym trzeba prosto z mostu choć czasem to bolesne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok