1 NOK
Przeprowadzamy sie na polnoc Norwegii. Znajomy ma forda transita na norweskich blachach i chce uzyczyc nam ten samochod ale nie bedzie jechal. Pojedzie i wroci ktos inny. Czy sa jakies ...
Witam wszystkie mamy i przyszle mamy ! mam pytanie odnosnie kosmetykow do pielegnacji noworodka jak wiadomo w NO jest maly wybor kosmetykow dla dzieci . *Jakie najlepiej uzywac dla dzidziusia? Libero ...
Pilnie potrzebuje kontaktu do okulisty w Oslo, najlepiej Polaka. Proszę o numer tel i adres
Jakbys jechal do Tajlandi to cos bys tam robil? Pytanie moze idotyczne, ale jestem ciekaw jakie odpowiedzi padna. Powiedzmy na 3 do 4 tygodni w Tajladni.
Mieszkam na wsi i z oknem mam widok na pole z owcami. Teraz codziennie przychodzi gospodarz oraz jego piesek na trening. Jaki to jest piekny widok jak ten pies zagania owce tam gdzie ten gospodarz ...
Mam pytanie. Chce kupić w Polsce opony Fulda Conveo Trac M+S które można w razie potrzeby okolcować. Dlatego mam pytanie gdzie w Oslo lub okolicy można okolcować opony. Pozdrawiam.
Gdzieś mi się o uszy obiło, że w tym roku nie trzeba płacić za opony z kolcami. Czy to prawda?I czy cała Norwegia jest zwolniona z tej opłaty?Ja mieszkam w Oslo ale kursują między Oslo a Trondheim. ...
Tomek Drzewiecki
08-11-2010 14:22
przykro mi ale to nie prawda trzeba płacić za jazdę na kolcach, w twoim przypadku naj lepiej bedzie oplacic za cały sezon z góry 1200 nok obejmuje to Oslo Bergen i Trondheim.możesz kupić nalebke na ...
Witam mam pytanie jak moge upowaznic mojego kolege do odbioru listu poleconego na poczcie w norwegii. Bo jestem obecnie w pl i bede do koca roku a czekam na polecony list z banku czy idzie to jakos ...
Jest Pl gin.w Kongsvinger ale tylko na skierowanie przyjmuje
Czy orientuje sie ktos jak wyglada sprawa adopcji w norwegi ? Czy jest to bardzo trudny proces bo zapewne dlugi?
Hejka , mam pytanko moze ktos orientuje sie gdzie moglabym znlesc stronki z piosenkami norweskimi dla dzieci , mp3 ,w przedszkolu u mojej córeczki duzo spiewaja i pomyslalam ze fajnie bedzie jej ...
Witam jestem obecnie na urlopie w polsce i sie rozchorowalem , czy moge isc do polskiego lekarza na norweskie ubezpieczenie ? jak to działa wogle czy ktos cis wie na ten temat
Hej mam na imie Dominika mieszka w Norwegi już prawie 4 lata ale wciąż szukam znajomych w Drammen i okolicach Drammen w mniej więcej 15 a 18 wiekiem ....Pozdrawiam i Zapraszam
Nie wiem dlaczegp tak jest.. Mam ogłoszenie i jakas pani także (ona ma nawet dwa aby jedno było nad moim..żeby przypadkiem nikt mojego nie zobaczył ?) o przedluzaniu rzęs. Wczoraj wtawiłam dwa ...
Wlasnie patrzylem na mozliwosc zamieszczenia ogloszenia w rubryce ogloszenia. Oplata mnie zaskoczyla bo norweska firma FINN.no nie liczy sobie az tyle za ogloszenie. Nie wiem czy my mamy to wpisane w ...
Witam wszystkie mamusie Bardzo się cieszę, że powstało to forum, dowiedziałam się tu wielu rzeczy o których nie miałam pojęcia. Jestem prawie w 6 miesiącu ciąży. Jeszcze nie byłam tutaj u lekarza, ...
mieisce spotkan naturystow w stawanger kaning skole w kazdo sobote sauna basen
Wiatm, kupilem wlasnie samochod na norweskich tablicach rejestracyjnych,gdy poszedlem go ubezpieczyc ,zapytalem czy akceptuja polskie znizke.pani powiedziala ze tak a mam 60%.podpisalem umowe po ...
czesc szukam jakiś ludzi z elverum..planujemy się tam z męzem przeprowadzić i chcemy wiedzieć czy śa tam jacyś sympatyczni ludzie
Witam Poszukuje aktorow amatorow lub chetnych do zagrania w filmie krotkometrazowym: (Jest to projekt o charakterze eksperymentalnym czyli bez budzetu. Film bedzie pokazywany na roznego rodzaju ...
Basiu, Specjalnie dla Ciebie ten torcik z okazji 1000 posta na naszym forum. Udzielaj się jak najdłużej!
a ściślej mówiąc to mój piesek tak to jest jak się odwiedzi znajomych którzy mają dzieci z fantazją
Brudny Harry
27-10-2010 23:32
Mam pytanie moze kto wie gdzie mona splanowac glowice do samochodu bo musze wymienic uszczelke okolice Stavanger Sandnes jakis adres i ile to kocztuje
Witam.Potrzebuje informacji na temat zwolnienia lekarskiego.Czy osoba ktorej zostaly 2 miesiace zasilku moze isc na zwolnienie lekarskie o wydluzonym termine ? Pozdrwiam
Witam Forumkiewiczek i Forumkiewiczow. Jak sie dzwomi z Polski do Norwegii w gdy w ogloszeniu podano: Telefon: 460 12345 i w jaki sposob odroznic numer telefonu komorkowego od stacjonarnego. Az ...
dzieki za odp , pojde prywatnie ale to i tak nie fer
Mam złożony wniosek o permitering w norwegi i składam co dwa tygodnie karte meldunkową przez internet, trwa to od 3 lipca i do tej pory nie dostalem jeszcze decyzi. Ile czasu ma NAV na podjecie ...
tadeusz p
26-10-2010 17:11
witam czy ktos moze wie gdzie w Kristiansand jest szrot
Chciałam Was zapytać o zwyczaje na Halloween praktykowane tu w Norwegii. To zdaje się odbywa się podobnie jak w np. Stanach, że dzieciaczki chodzą od domu do domu zbierając cukierki. Tylko ona ...
Witam szukam pielęgniarek które pracują w szpitalach .Mam pytania w zwiazku z pracą gdyż zamierzam wyjechac i myślę że tu znajdę nasesowniesze wiadomości .Chodzi mi o zarobki i traktowanie w miejscu ...
czy pracuję w którymś z urzędów nav osoba mówiąca po polsku
Czy ktos wie gdzie można kupić w Oslo polskie towary, może jakiś polski sklep z wódką i papierosami?
Chcialem sie przywitac z wszystkimi bo tak nie ladnie zaczalem od posta w psycho nie logicznym temacie a nawet dzien dobry nie powiedzialem:
ania s
23-10-2010 11:39
Dzien Dobry jaki niespodziewanie piekny dzien dzisiaj milego
dzieki dziewczyny, nie wiedzialam, ze tlumacz mi przysluguje hehe
WITAM Jestem od 3 lipca zarejestrowany na permitering i co 2 tygodnie loguje się tak jak trzeba, 21 lipca dostalem na poczte emailową, tam gdzie sie loguję list, ale jest po norwesku i nie wiem co ...
Michał Polak
21-10-2010 04:20
hello! here is Berlin calling witam! Niestety nie mieszkam w tym pieknym kraju, jakim jest Norwegia i nie posiadam tez znajomosci jezyka nowrweskiego. Pilnie potrzebuje jednak objasnien ...
Heyka. Wspolnie z moja dziewczyna szukamy znajomych ,z ktorymi mozna aktywnie spedzac czas lub spotkac sie na piwku. Fajnie razem udac sie na basen,pojechac gdzies dalej na narty,wyskoczyc na ...
hejka Bedzie ktos moze jechal z torpa w nastepny poniedzialek (25.10) do Drammen,wzglednie przez Drammen ok godziny 13? jak pojade autobusem albo pociagiem to sie spoznie do pracy. popytam ...
Witam mam na imie Ania jestem w 19tyg.ciązy jak narazie wszystko przebiega w najlepszym porządku za tydzien mam wizyte w szpitalu na Baerum wraz moim narzeczonym pojedziemy na wizyte.Juz sie nie ...
czy moge sie ubiegać o alimenty od ojca dziecka pracującego w Norwegii?? nie mamy ślubu, dziecko urodzone w Nor, niedawno wróciliśmy do Polski ) W Polsce takie sprawy się ciągna latami, dlatego czy ...
W Lutym Rusza kurs Norweskiego Prowadzi go Polka Kto bedzie uczeszczał na niego moze sie spotkamy???
Marlena Jaszewska
19-10-2010 00:18
W listopadzie przeprowadzam sie ze Stokke (Vestfold) do Meråker (Nord-Trøndelag) 700km. Bede miala pomoc w zaladunku i rozladunku ale nie mam odpowiedniego samochodu. Czy jest ktos kto moglby mi ...
Cześć! kto pomoże mi w nauce norweskiego .jest jakaś dobra szkoła
witam! przez przypadek trafilam na tę strone i to forum. Zdjecia oraz tresci tu zawarte wzbudzily moja ciekawosc. Chcialabym wybrac sie na weekend do Oslo. Mam nadzieje, ze uzyskam tutaj jakies ...
Witam Czy istnieja osoby ktore pomagaja zalatwic rodzinne ,mieszkam niedaleko Leeuwarden A moze ktos wie komu sie nalezy ,niemamy slubu ojciec dzieci mieszka i pracuje w norwei a matka dzieci w ...
hello! here is Berlin calling witam! Niestety nie mieszkam w tym pieknym kraju, jakim jest Norwegia i nie posiadam tez znajomosci jezyka nowrweskiego. Pilnie potrzebuje jednak objasnien ...
mats matser
17-10-2010 20:25
Witam w deszczowy sobotni poranek. kartkazpodrozy.blog.onet.pl/migrujaca-matka,2,ID415746742,n ..........no właśnie,gdzie te szlochy,załamywanie rąk,deklaracje pomocy "ofiarom" tego ...