Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
dariusz jankowski Grzegorz Olewiński Maja Sokołowska HABELSCHWERDT PiotrekP (1862 niezalogowanych)
6 Postów
Lukas k
(tiru)
Wiking
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Lukas k
(tiru)
Wiking
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
bad harry napisał:
ale co wygra ? odszkodowanie? czy dożywotnie niezwolnienie ?

Malowanie jajec!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Radoslaw O
(radekradek77)
Nowicjusz
a co tam wlasciwie robisz ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Hilton napisał:
bad harry napisał:
ale jeszcze nie ma o co dokładnie walczyć , jeszcze nie został zwolniony
a o język chodziło mi w znaczeniu że pracodawca który podobno jest nie fair , zasze będzie mógł powiedzieć ....,.ja go nie zwolniłem , nie pracuje tylko jak trzeba i nie mogę się z nim porozummieć . cikawe czy wygrasz wtedy sprawę ?

Pracownik wygra, poniewaz pracodawca przyjmując go wiedzial ze nie mowi np. po norwesku.

Hmmmm skoro nie mowisz po norwesku,cos tam po angielsku to skad wiesz tak dokladnie ze sie Ciebie czepia a nie daje wskazowki? Norwedzy z tego co ja wiem lubia prosta gre-wiec wzialbym kogos z dobrym noreskim jako tlumacza i poprostu pogadal z szefem.
Droga ,kochana Hiltonko! Kazdy pracodawca przyjmujac obcokrajowca zdaje sobie sprawe ze przyjmuje pracownika nie znajacego jezyka norweskiego(o ile tego nie wymaga juz na poczatku) ale musi byc komunikatywny!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Lubią prostą grę, są prawi, uczciwi... to tylko mit. Norwegowie to normalni ludzie. Pozatym to ukryci szowiniści. Nie wszyscy oczywiscie. Ja nie wiem gdzie ten facet pracuje i czym sie zajmuje, bo nie napisal, wiadomo ze cala jego familia tam pracuje...
Nie slyszalam do tej pory, aby pracownik przegral z pracodawca, dlatego sie odezwalam.
Mnie to nie interesuje jak sie temu panu ułoży, moze niech idzie na kurs jezykowy, to bedzie rozumial co sie do niego mowi. Niezrozumiały jest dla mnie fakt wybierania sie za granice do pracy bez znajomosci jezyka obcego. I Norwegowie tez nie sa lepsi,Giovi kiedys o tym pisala. Coż.... powodzenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
To jest fakt ze bez komunikacji jest ciezko.Sam tego doswiadczylem na wlasnej skorze.
Fakt jest taki ze z gosciem cos jest nie tak,albo z szefem albo zpracownikiem i wg mnie lepiej to wyjasnic teraz niz brnac nastepne polroku w chorej atmosferze.
Wlasnie to sa zwyczajni ludzie,nie dobroduszni samarytanie czy lagodne baranki.Szef to jest zawsze szef czy tu czy tam i wszyscy chyba wiemy ze jezeli sie uprze cos zawsze na nas znajdzie aby zwolnic bo tez jestesmy ludzmi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
I dlatego wlasnie najlepiej jest byc szefem hehe...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Radoslaw O
(radekradek77)
Nowicjusz
tiru napisal ze pracuje tam 2 czy 2,5 roku w tym czasie mozna sie nauczyc podstawowych zwrotow,byc komunikatywnym i nietrzeba kursow.A norwedzy lubia gledzic o wczorajszym dniu przy sniadaniu czy kawie wiec jesli ktos siedzi i nic niemowi to atmosfera i samopoczucie moze byc kiepska i dzialac negatywnie na wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
Radoslaw O
(radekradek77)
Nowicjusz
tiru napisal ze pracuje tam 2 czy 2,5 roku w tym czasie mozna sie nauczyc podstawowych zwrotow,byc komunikatywnym i nietrzeba kursow.A norwedzy lubia gledzic o wczorajszym dniu przy sniadaniu czy kawie wiec jesli ktos siedzi i nic niemowi to atmosfera i samopoczucie moze byc kiepska i dzialac negatywnie na wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok