Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Martyska2001 (2239 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
miniameqinia napisał:
zapomnialam co do norm to nadal obowiaZUJA oczywscie normy minimalnej placy w norge !
norma ta minimalna zostala tylko i wylacznie zniesiona na rok i to na BUDOWLANKE a chyba nie o niej tutaj mowa ?!
pozatym norma powraca od kwietnia !!

nic dziwnego ze Norwedzy nie chcca placic Nam wiecej jezeli widza ze Polak polaka wycenia na 40nok /h ! rzeczywiscie jak mozemy od nich wymagac lepszego traktowania i lepszych zarobkow ?!
Bzdura !

za 40nok /h prosze bardzo zapraszam do firmy budowlanej od jutra nawet 10 osob !
kto ma ochote ?

pewnie sama zarabiasz normalne a nie 40nok/h ktore starczaja Ci na dobry chleb i hmmmm rogala wow

co do opiekunek 20000nok to jest standard !

a co do legalnej nielegalnej pracy - uwazam ze warto pracowac na swoja emeryture ! zatem polecam legal! a ze osoby niektore pracuja na czarno to juz ich wybor i zysk bo maja wiecej o 36%

Tak, ale dla opiekunki, która ma 4-6 dzieci jednocześnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Bardzo rzadko biorę udział w takich dyskusjach , jeszcze nigdy , do nikogo ani też o kimś na tym forum nie wyrażałam się negatywnie, ale już tym razem mój spokój zakłóciły powyższe wypowiedzi Biorąc pod uwagę,że mowa tutaj o pracy dodatkowej a nie podstawowej , to Gabriel doskonale podsumował osobę ,,miniaqeminia,, i jeszcze teraz ,,Sethura,,.
To Wy powinniście się wstydzić za swoje wypowiedzi, a dlaczego? to już sami sobie odpowiedzcie na to pytanie , sami siebie oceńcie , bo ja oceniam ,że dla Was życie, to róża bez kolców !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
to już utrzymanie au pair wychodzi o wiele taniej, zwłaszcza jeśli ktos ma 4-5 dzieci, a do tego jeszcze opieka prawie całodobowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
miniameqinia napisał:

co do opiekunek 20000nok to jest standard !

a co do legalnej nielegalnej pracy - uwazam ze warto pracowac na swoja emeryture ! zatem polecam legal! a ze osoby niektore pracuja na czarno to juz ich wybor i zysk bo maja wiecej o 36%

Ile trzeba zarobić miesięcznie żeby zapłacić za opiekunkę 20 tyś nok (netto?)

opiekunka w przedszkolu 4-5 dzieci po szkole znająca język ma ile 160nok/h brutto?!? (tak z ciekawości pytam ktoś może wie dokładnie?)

Brakuje tu takich co by to pracowali rok legal potem rok bezrobocia za kase z NAV i przy okazji na czarno plus to samo +36% i znowu rok legal i tak w koło.
Wyjeżdżamy z PL żeby oderwać sie od takich kombinacji a tu robimy to samo i jeszcze nie widzimy nic złego w tym.
polecam dowiedzieć sie to co słowo HIPOKRYZJA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
Zuzu napisał:

ty chyba nawet nie wiesz jakie są podatki w NO bo ja za miesiąc przy zarobku 25 tyś nok brutto mam 17.5tyś nok netto. jak można mieć 19tyś brutto i 15-16 tyś netto???

czytałem i zainteresowania aż sprawdziłem .
jednak Zuzu jesteś w błędzie .........od 19 000 brutto można zarobić ponad 15 000 netto .
tabellnumer 7113 przewiduje od 19 000 podatek 3 438 NOK .
Zuzu ożeń się , przestaniesz płacić bykowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
tutaj szukają opiekunki, więc miniameqinia przedstaw im swoje stawki i biznes się kręci
www.mojanorwegia.pl/forum/view/stavanger...nka_pilne.html#41213
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
miniameqinia napisał:
POZATYM wiadomo, ze Polacy to szczegolny narod ! moze 10nok/h tez Wam starczy na zycie i jakis barak prawda ?
i pozniej informacje : " przyjezdzaja tylko do norge krasc silniki z lodzi " ; " wlamuja sie do samochodow i okradaj nawet rodakow ze sprzetow budowlanych" ; " okradaja staruszki (cale szczescie sa bardziej wysportowane norweskie 80latki niz polscy 30 to latkowie !- i babcia dogonila zlodzija ", " nowe meliny alkocholowe " etc....
GRATULUJE NAPRAWDE GRATULUJE !

ite wydarzenia wogole nie wplywaja na ogolna ocene naszych rodakow !? heheh
to jest zalosne ! a do tego dorzucamy co rusz jakas bzdure np. chcemy aby nam placono 40nok/h !
odjazd !

nie dziwie sie dlaczego polacy ktorzy znaja jezyk norweski posluguja sie wylacznie nim tutaj ! chodzi o WSTYD !!!!!!!!!!!!!!!!!

Dorabianie ideologii do normalności. Norwedzy mają swoich przestępców, Polacy mają swoich, Szwedzi, Rosjanie, Niemcy, Finowie i pozostałe nacje, mają swoich, to norma. Przestępcy przybywają wraz z imigrantami każdej nacji, tak było, tak jest i tak będzie. Ciekawe jak wygląda przestępczość Polaków w porównaniu z innymi? Hilton mogłaby podać jakieś dane .
   Polacy wstydzący się siebie, żenada . Norwedzy często wiedzą po akcencie, kto to. Ja, jako przedstawiciel dumnego, walecznego narodu z tradycjami, przedstawiam się, z dumą akcentując zdanie: "Jestem Polakiem.", podobnie jak oni mówią o sobie. Nie mam się czego wstydzić. Przedstawicielom naszego narodu, naszym żołnierzom, stawiają pomniki podpisane: "Wdzięczny naród norweski.", tego mam się wstydzić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
A jeśli jeszcze znajdziesz ze 2-3, to zarobisz więcej niż lekarz.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
bad harry napisał:
Zuzu napisał:

ty chyba nawet nie wiesz jakie są podatki w NO bo ja za miesiąc przy zarobku 25 tyś nok brutto mam 17.5tyś nok netto. jak można mieć 19tyś brutto i 15-16 tyś netto???

czytałem i zainteresowania aż sprawdziłem .
jednak Zuzu jesteś w błędzie .........od 19 000 brutto można zarobić ponad 15 000 netto .
tabellnumer 7113 przewiduje od 19 000 podatek 3 438 NOK .
Zuzu ożeń się , przestaniesz płacić bykowe

No a od 25tyś można zapłacić 7.5tyś skatt tabela 7100
Jakiś klątwa na mnie padła, wszystkie fajne dziewczyny jakie spotykam to są już zajęte albo mnie nie chcą
któraś chętna żeby zostać wyjątkiem potwierdzającym regułę?

założycielka wątku powinna dokładnie stawiać "zarzuty" bo potem nie wiadomo czy to dotyczy dagmamy czy opiekunki w domu dziecka bo sie tylko bicie piany robi. No i też edytowanie postów celem poprawienia swego wizerunku jakoś kiepsko jej wychodzi.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Dareknorge)
Wiking
Ulv skoro juz tak chetnie wywalasz czyjes posty wiec moze tez wytnij wiekszosc postow towazystwa wzajemnej adoracji. Tam o wiele bardziej jada. Jak widzisz nie musisz mi grozic bo sie nie przejmuje tym forum.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok