Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Dyskryminacja - Norwegia

Czytali temat:
(1371 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dyskryminacja z powodów językowych jest na kazdym kroku. Wystarczy ze zadzwoni sie z zapytaniem o mieszkanie, w wiekszosci przypadków, jak słysza nie norweski, to "sory ale juz jest wynajete", albo "oddzwoimy"....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
Czasem lepiej sie nie przyznawac skad sie jest...a jesli juz, to zawsze mozna komus wmowic ze zamiast holland uslyszal poland
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Ja się przyznaję z dumą, że jestem Polakiem i odzew jest pozytywny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
Dyskryminacja z powodów językowych jest na kazdym kroku. Wystarczy ze zadzwoni sie z zapytaniem o mieszkanie, w wiekszosci przypadków, jak słysza nie norweski, to "sory ale juz jest wynajete", albo "oddzwoimy"....

Hilton, sytuacja hipotetyczna; chcesz wynajac swoje mieszkanie/dom w Polsce. Dzwoni do ciebie jakis brykiet/czajnik i lamana polszczyzna/angielszczyzna pyta o szczegoly.... Stowa, ze twoje ogloszenie jest juz nieaktualne ugh: ugh:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Sethur, to samo sobie pomyślałam, ciekawe jak wyglądałaby nasza tolerancja przy takim napływie obcokrajowców, jaki przeżywa Norwegia....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(adi15)
Wiking
Do Hilton:
Masz do wynajecia mieszkanie w PL. Dzwoni para Polakow. Za chwile dzwoni Ukrainiec - mowi lamana polszczyzna. Wiesz, ze po paru miesiacach moze sie ulotnic pozostawiajac nieplacony czynsz za te miesiace oraz zdemolowane mieszkanie (hipotetycznie). Komu wynajmiesz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Michal Kozi.....
(kosma1410)
Nowicjusz
Troszke inaczej ,moze jestem przewrazliwony ,co myslicie?
www.smog.pl/wideo/31902/polski_akcent_w_...ajce_dla_dzieci_hit/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AskeR78)
Wiking
prawdę prawisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AskeR78)
Wiking
   Ja się przyznaję z dumą, że jestem Polakiem i odzew jest pozytywny.

ja też jestem dumny tak trzymac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok