Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polonus Oslo - Norwegia

Czytali temat:
27 Postów
Aga_2134 :)
(Aga_2134)
Wiking
Witam. Polski sklep w Oslo, który oferuje towary z ojczyzny, niestety po cenach wyższych niż norweskie (np cukier ok 18-20 kr, norweski sklep ok12-13 kr). Pozatym jak za "dobrych" starych czasów podstawowych art. w sklepie brak Po co polak idzie do polskiego sklepu? Wydaje mi się iż po art. których nie można kupić w norweskich sklepach jak np: biały ser, ogórki kiszone, pierogi itp Niestety te rarytasy są dostępne raz w miesiącu przez ok 2-3 dni (przy dużym szczęściu) tuż po dostwaie towaru...
Nie o samych minusach chcę pisać. Ostatnio pojawiła się nowa pani sprzedawczyni, dzięki której aż chce się przychodzić do sklepu po zakupy.Pani ta traktuje klientów z życzliwiścią i uśmiechem na twarzy (w przeciwieństwie do drugiej pani która prauje w tym samym sklepie już od dawna).
A co wy o tym sądzicie? Jakie są wasze opinie o tym sklepie?

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
zuzu zuzu
(zuze)
Nowicjusz
dostawy co 2 tygodnie a cukier polski jest słodszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Jak bylam w styczniu na poczatku to byla tam jeszce dziewczyna w ciazy, bardzo mila i sympoatyczna. raz trafilam na po dostawie a traz na przed Ale i tak kupilam to co chcialam.
A co do cen, tłumacze nie znającym sie na temacie handlu: takie molochy jak rema 1000, meny, ica itp sprzedaja tanio, bo zamawiaja miliony ton lub litrow danego towaru. A aby sprowadzic polski cukier z Polski czy nawet inne towary to trzeba zapalcic za ten towar, trzeba zapalcic za przywoz tego towaru i jeszcze cło, bo Norwegia nie jest w unii. Łopatologicznie Dino by to napisal tak, ze na cene produktu w sklepie Polonus ma wpływ wiecej składników niz na cene towaru w sklepei norweskim. Panimała? Eta charaszo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Pytanie tylko jaki jest sens sprowadzania cukru z Polski, skoro jest w każdym innym sklepie, w dodatku tańszy
no tak, zapomniałam, że jest słodszy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A na przykład norweskie mleko 3,9% i polskie mleko 2% , w porownaniu to polskie mleko smakuje jak wysmienita śmietanka. To samo jest z sokami. Poza tym kilogram cukru wystarcza mi na jakies 4 miesiace, a jak jeszcze jest słodszy to na pół roku, wiec te 5 koron to mi nie szkoda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Polonus ma jeszcze pozadnego RedBull'a z odpowiednia doza tauryny (pojecia nie mam jak to sprowadzili, ale bardzo sie ciesze, Karmi w trzech smakach, CherryCoke... ser Gouda, szynke, ktora smakuje jak szynka(a nie rozwodniona-zaprawiona masa papierowa) i najsmaczniejsze....Majonez Kielecki buhahahahaha... ceny... jak dla mnie OK, taniej sam bym tego na pewno nie zaoferowal .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
No, kielecki, oststnio dwa pozostale słoiczki zwinełam do koszyka. Mniam, salatkia była super.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hilton napisał:
No, kielecki, oststnio dwa pozostale słoiczki zwinełam do koszyka. Mniam, salatkia była super.

Kielecki do salatki marnowac..... grzech smiertelny...

Kanapke z kieleckim robi sie tak:
- kroisz gruby plaster sera (prawdziwego np. Goudy), gruby, bo na nim trzyma sie cala reszta
- ser pokrywasz szynka (ta prawdziwa)
- drobno posiekane papryczki chilli, i inne warzywne duperszwance wedle uznania i smaku
- dwie godziwie spietrzone lyzki kieleckiego na czubek..
- lekko dopieprzyc

Palce lizac (wtedy trzeba)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Hmmm, kanapka z sera... mniam, ale. Ale takie cos spowodowaloby, ze musialabym zrezygnowac z marzenia jakim jest nauczenie sie jazdy na nartach. Zostałyby mi jedynie sanie 4- osobowe i tuzin reniferow Wy faceci, nie rozumiecie tego, bo wam nikt uwagi nie zwraca jak jestescie za grubi, wtedy nazwya sie was "misiami" i ze trak fajnie sie do misia przytulic.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Hilton napisał:
... Wy faceci, nie rozumiecie tego, bo wam nikt uwagi nie zwraca jak jestescie za grubi, wtedy nazwya sie was "misiami" i ze trak fajnie sie do misia przytulic.

kurcze Hilton za pozno sie wstrzeliłam bo juz dałam bumellowi plusika ale za 6 godz masz nastepnego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok