Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

TV Moja Norwegia-współpraca - Norwegia

Czytali temat:
(638 niezalogowanych)
48 Postów
Artur Grzybacz
(arturnor)
Nowicjusz
Chciałbym napisać kilka słów na temat TV Moja Norwegia, koło której już powstał nowy temat na forum.
Parę tygodni temu znalazłem na portalu Moja Norwegia propozycję współpracy nad nowym projektem, jakim miała być właśnie TV MN. Po krótkim zastanowieniu postanowiłem udzielić się.
Młodzi ludzie pełni zapału, ciekawy pomysł pomyślałem, czemu nie, sam prowadzę portal muzyczny i wiem, że nie jest to takie proste. Posiadam trochę doświadczenia, sprzętu i znajomości w branży muzycznej, więc wysmarowałem post z ofertą współpracy i wysłałem pod podany adres.
Wyglądała ona tak:
Witam
Nazywam się …………. Mieszkam w Oslo i tutaj też pracuje. Wraz z ……..
Prowadzimy serwis muzyczny www…………...com.pl Pisze w związku z
ukazaniem się na waszym portalu oferty współpracy przy tworzeniu nowego
działu, portalowej TV.
Co mogę zaoferować?
1.Znajomość tworzenia stron internetowych w Joomla, umieszczanie treści
multimedialnych w serwisach z popularnych portali video np. You Tube oraz
hostowanych na serwerze serwisu oraz ich obróbka i kompresja.
2.Znajomość programu do obróbki wideo Adobe Premiere
3.Pozyskanie muzycznych wideo klipów z Polskich wytwórni muzycznych.
4. Możliwość przeprowadzania wywiadów z artystami polskiej sceny muzycznej
5. Relacje z festiwali muzycznych odbywających się w Polsce
6. Pozyskiwanie muzycznych płyt CD, które mogą być wykorzystane, jako nagrody
w konkursach prowadzonych na portalu.
7.Oraz wiele więcej /Kreatywność operatywność, determinacja w uzyskaniu
celu/
Posiadam sprzęt:
1.Kamera CanonXM2+statyw Berno
2.Stacja robocza do obróbki video HD,DV itd.
3.Aparat fotograficzny Canon Eos1D markII
4.Obiektyw Sigma 24-70 2,8
5.Obietyw Canon 70-200 4,0L
6.Recorder Tascam DR-07
7. Lampa błyskowa, mikrofony itp.
Posiadam dostęp do internetu GET Dsl 7000/1000kbps
Pracujemy w zespole z ………., ja zajmuje się sprawami technicznymi
………. Przeprowadzaniem i redagowaniem wywiadów oraz pozostałej terści
znajdującej się na naszym portalu.
Jeśli będziecie zainteresowani współpracą prosimy o konta oraz informację
jak ta współpraca miałaby wyglądać.
Pozdrawiam
Jakież było moje zdziwienie, kiedy po dziesięciu minutach zadzwonił do mnie telefon-nie podawałem numeru-dzwonił pan Łukasz z TV MN, pomyślałem z taką ekipą można współpracować. Prę słów i umawiamy się na spotkanie już na dzień następny. Dumny z tego, że moja decyzja była właściwa, przygotowałem 10 muzycznych CD, które otrzymałem niedawno od jednej z firm fonograficznych w nagrodę za tak szybką reakcję a pewny tego, że przydadzą się im w tym trudnym początkowym okresie na nagrody dla telewidzów. I tu kończy się cała historia, następnego dnia oczekiwałem pana Łukasza, który jeszcze dwie godziny przed spotkanie potwierdził, że się zjawi. Nie wiem, co było powodem, że się nie zjawił i nie bardzo w tej chwili mnie to interesuje, ale grzeczność i kultura osobista nakazują, aby o niemożliwości przybycia na umówione spotkanie poinformować a w najgorszym wypadku przeprosić osobę, z którą się było umówionym po terminie spotkania. Niestety nic takiego się nie stało. Chcę zaznaczyć, że nie znam osobiście nikogo z portalu MN i nigdy nie miałem z nimi do czynienia. Nie wiem, jaki był powód niedotarcia pana Łukasz, ale na pewno takie postępowanie nie przyczyni się do pozyskania współpracowników. A ja wyleczyłem się z udzielania na dłuższy czas. Życzę całej ekipie TV MN sukcesów w pracy nad portalową telewizją- a jest nad czym pracować- oraz lepszego podejścia do pozyskiwania przyszłych współpracowników.
Pozdrawiam Artur
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Arturze, przykro mi to słyszec, ale nie masz czego żałować. I tak Łukasz wyśmiałby twoje pomysły. Oni nie przyjmuja do wiadomosci, ze ta TV pozostawia wiele do zyczenia. A moze po prostu nie przyszedł, bo tam mają jednego muzyka w redakcji i inny znawca tematu nie jest potrzebny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
Artur Grzybacz
(arturnor)
Nowicjusz
Dziękuje, tak przypuszczałem ale łudziłem się że mamy nareszcie normalny portal gdzie nie ma prywaty poplecznictwa zamkniętych grup ech znów się myliłem.
Pozdrawiam Artur
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Tam potrzebny jest ktos, kto powie im jak patrzec w kamere, jak nie ruszac głowa i całym ciałem, jak sie nie ubierac na wizję oraz ktos kto, obejrzy i powie, co jest źle, czego ma nie być na wizji oraz co poprawic. Tylko to musi byc osoba, ktora nie bedzie sie podniacała "och jaki super filmik nakrecilismy", i nie bedzie tłumaczyła niedoróbek zmeczeniem, warunkami bla bla bla, widza nie obchodzi w jakich warunkach to powstaje.... i mimo wszytstko, niezaleznie kto to bedzie ogladał, trzeba to robic profesjonalnie ( nie kamerą za milion koron, bo nie w tym rzecz ). Ogólnie to uwazam, ze jest TV na portalu to dobry pomysł, ale wymaga wiecej wysiłku, a takze szacunku do widza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
Artur Grzybacz
(arturnor)
Nowicjusz
Wiesz nie jestem specjalistą od TV cały mój związek z tym tematem to obsługa kamery i montaż wywiadów na potrzeby portalu, popełniam wiele błędów i zawsze mam nadzieje, że osoba, z którą rozmawiamy lub temat wywiadu wynagrodzi użytkownikowi te niedoskonałości. Nieraz są to błędy niezależne od nas brak odpowiedniego sprzętu do oświetlenia, sprzętu nagrywającego dźwięk, czy fani trącający kamerę. Gorzej jak braki techniczne połączone są z brakiem ciekawych tematów lub ich niedopracowanie. Nie można robić nic na silę się żeby się pokazać, to ma być skierowane do odbiorcy, bo tak naprawdę to on tworzy telewizje i od niego zależy czy to się będzie oglądać czy nie. Wszelaka krytyka pomaga w naprawianiu błędów i dążeniu do doskonałości, więc nie należy się obrażać tylko pokornie ją przyjmować. Według mnie podstawowy błąd to nazwanie tego, co jest teraz telewizją.
Można było skromniej video informacje itp., Ale to jest moje zdanie, mogę się mylić, według mnie telewizja to stała ramówka, programy tematyczne, informacje. I nie chodzi mi o krytykę portalowej telewizji, lecz o sposób podejścia do tematu. Nie można olewać ludzi, którzy oferują pomoc, kim oni by nie byli, bo to też są potencjalni oglądacze tym bardziej, że reprezentuje się nie prywatną osobą a portal.
Artur
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
312 Posty
M D
(Mikael)
Stały Bywalec
arturnor napisał:
Według mnie podstawowy błąd to nazwanie tego, co jest teraz telewizją.
Można było skromniej video informacje itp., Ale to jest moje zdanie, mogę się mylić, według mnie telewizja to stała ramówka, programy tematyczne, informacje. I nie chodzi mi o krytykę portalowej telewizji, lecz o sposób podejścia do tematu. Nie można olewać ludzi, którzy oferują pomoc, kim oni by nie byli, bo to też są potencjalni oglądacze tym bardziej, że reprezentuje się nie prywatną osobą a portal

Amen..swieta prawda..Zgadzam sie z tym w 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Zgadzam sie. kazdy popełnia błędy, Nie ma ludzi idealnych. Ale jak sie cos robi, to trzeba sie do tego przygotowac. Nie wiem czy czytales wątek o MNTv, tam były uwagi i sugestie.
Ja juz koncze w tym temacie, bo i tak to niczego nie zmieni to raz, a dwa, nie zalzey mi na tym zupełnie
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Artur przykro mi-coz zycie ,na szczescie to nie jedyny portal spolecznosci Polskiej w Norwegi.
Hilton oczywiscie masz duzo racji ale znowu stane w obronie tej niby TV. Aby cos bylo profesjonalne musi byc robione w profesjonalnych warunkach przez profesjonalistow( Artur moze jest wlasnie taka osoba) bo jezeli jest inaczej to poprostu jest amatorszczyzna i tyle. Ciagle bede bronil tych ludzi mimo sympati i antypati.Zrobili cos z niczego i zasluguja tylko na pochwaly narazie chociaz to chyba koniec tej telewizji z tego co widze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
Artur Grzybacz
(arturnor)
Nowicjusz
Nie bardzo rozumie co kolega ma na myśli, ja też życzę im dużo sukcesów, powodzenia i wspaniałych realizacji telewizyjnych, cenię za odwagę. Niestety sposób pozyskiwania nowych współpracowników ma wiele do życzenia i to chciałem przekazać w swoim poście. W obecnych czasach granica między profesjonalizmem a amatorszczyzną jest niewielka między tym jeszcze jest coś, co nazywa się półprofesjonalizm. I trudno wymagać, aby grupa ludzi tworzących TV MN, aby nagle stali się kamerzystami, montażystami, itd. Ale bez kultury osobistej i szacunku do drugiego człowieka nie można być nawet zwykłym człowiekiem.
Artur
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
arturnor napisał:
Nie bardzo rozumie co kolega ma na myśli, ja też życzę im dużo sukcesów, powodzenia i wspaniałych realizacji telewizyjnych, cenię za odwagę. Niestety sposób pozyskiwania nowych współpracowników ma wiele do życzenia i to chciałem przekazać w swoim poście. W obecnych czasach granica między profesjonalizmem a amatorszczyzną jest niewielka między tym jeszcze jest coś, co nazywa się półprofesjonalizm. I trudno wymagać, aby grupa ludzi tworzących TV MN, aby nagle stali się kamerzystami, montażystami, itd. Ale bez kultury osobistej i szacunku do drugiego człowieka nie można być nawet zwykłym człowiekiem.
Artur

1000% racji. Przykro mi ze Ciebie tak potraktowano to mialem na mysli. Reszta wypowiedzi byla kontynuacja wczesniejszych naszych dyskusji. Dla mnie jest cos profesjonalne albo nie a inna sprawa jest ze czy cos jest dobre. Czasami bywa ze amatorskie produkcje sa lepsze od wpelni profesjonalnych ale to moje zdanie. Pozdrawiam i moze zareklamujesz swoja stronke bo lubie posluchac Polskiej muzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok