Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

kr

Kredyt got贸wkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(8950 niezalogowanych)
1 Post

(kowalski0)
Wiking
oolgita napisa艂:
Sorry, ze zadaje tyle pytan ale przed kolejna totalna zmiana chce sie dobrze poinformowac, a gdzie to zrobic jesli nie na forum i wlasnie w tym temacie?
To sa pytania z zycia wziete, ktore na pierwszy rzut oka sa malo istotne, ale jesli posklada sie je do kupy to tworza... cale nasze zycie, nie chce wpasc z deszczu pod rynne.
Moze dla Ciebie Kowalski to niewazne glupoty, jednak dla mnie kolejna zmiana kraju to duzy krok w zyciu.
Jak wyjezdzalam z PL nie mialam nic, ani wlasnego mieszkania, ani samochodu, pracy tez juz nie bo firma sie rozpadla... tylko syna i moja owczesna milosc - meza, nie mialam nic do stracenia i duzo do zyskania, poza tym mialam 10 lat mniej na liczniku ( co nie znaczy, ze jestem stara) . Na GC conieco osiagnelam i zanim to "porzuce" chce wiedziec co mnie czeka.
Faceta na razie nie szukam, po dwoch probach chwilowo mam dosc

Spac nie moge przez ta Norwegie to odpowiem
Nie sa to glupoty. To dla Ciebie pewna rewolucja. Chcialabys byc jak najmniej niepewna, ale czy sie da?? Ja wszystko bardziej biore spontanicznie. Zadawaj, zadawaj Oolgita pytania - bedziesz wiedziala wiecej
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Post贸w
Maniak
oolgita napisa艂:Sorry, ze zadaje tyle pytan ale przed kolejna totalna zmiana chce sie dobrze poinformowac, a gdzie to zrobic jesli nie na forum i wlasnie w tym temacie?
W tym przypadku z Twoich lu藕nych wynurze艅 wynika ,偶e nigdzie nie b臋dzie Tobie dobrze... .
Tu w Norge dobrze Maj膮 jedynie te Osoby , kt贸re maj膮 du偶y niezale偶ny maj膮tek ...
Wyrobnicy i owszem maj膮 si臋 lepiej ni偶 w Polsce , bo nie trzeba na wszystkim TRAGICZNIE oszcz臋dza膰 , niemniej nie jest to raj... Taki jaki maj膮 sami Norwedzy , nawet z podobnym statusem spo艂eczno ekonomicznym do naszego...
Tu jak nie masz samodzielnego domu i to sp艂aconego w co najmniej po艂owie , dobrego samochodu a najlepiej tylu co doros艂ych w Gospodarstwie ,oraz okr膮g艂ej sumki powy偶ej 200 tys.Nok. na koncie to jest nieciekawie ... .
Z mojej obserwacji najbli偶szego otoczenia w kt贸rym mieszkam .
To w艂a艣nie taki jest model jaki nakre艣li艂em powy偶ej .
A mieszkam na malutkim osiedlu ...wed艂ug listy- skatt- prawie 500 os贸b , oczywi艣cie tylko doros艂ych podlegaj膮cych opodatkowaniu .
A domk贸w naliczy艂em ponad 350 dalej ju偶 mi si臋 nie chcia艂o liczy膰 ...
Wg listy podatkowej mieszcz臋 si臋 jeszcze w ni偶szej partii 艣redniego dochodu w艣r贸d mieszka艅c贸w , tak gdzie艣 w po艂owie tej listy... jednaj Ja nie mam samodzielnego domu ani mieszkania ...Ja wynajmuj臋 mieszkanie-hostel... .
Te osoby co prawda z mniejszym dochodem ode mnie , ale z maj膮tkiem trwa艂ym patrz膮 si臋 na mnie jednak z wy偶szo艣ci膮 ...
Odczu艂em to na osiedlowym zebraniu tzw...脜rsm酶te-fest...
NIE MASZ DOMU ...DOBREGO KONTA... 呕YJESZ ..jednak co to za 偶ycie..

Masz na koncie w granicach p贸艂 miliona euro to 艣mia艂o mo偶esz tu si臋 LOKOWA膯 ...
Inaczej STRES PODOBNY DO TEGO JAKI PRZECHODZI艁A艢 KIEDY艢 TAM DAWNO TEMU...
A by膰 mo偶e i wi臋kszy od tamtego...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AskeR78)
Wiking
Vini vidi vicii.....
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
oolgita napisa艂:
Sorry, ze zadaje tyle pytan ale przed kolejna totalna zmiana chce sie dobrze poinformowac, a gdzie to zrobic jesli nie na forum i wlasnie w tym temacie?
To sa pytania z zycia wziete, ktore na pierwszy rzut oka sa malo istotne, ale jesli posklada sie je do kupy to tworza... cale nasze zycie, nie chce wpasc z deszczu pod rynne.
Moze dla Ciebie Kowalski to niewazne glupoty, jednak dla mnie kolejna zmiana kraju to duzy krok w zyciu.
Jak wyjezdzalam z PL nie mialam nic, ani wlasnego mieszkania, ani samochodu, pracy tez juz nie bo firma sie rozpadla... tylko syna i moja owczesna milosc - meza, nie mialam nic do stracenia i duzo do zyskania, poza tym mialam 10 lat mniej na liczniku ( co nie znaczy, ze jestem stara) . Na GC conieco osiagnelam i zanim to "porzuce" chce wiedziec co mnie czeka.
Faceta na razie nie szukam, po dwoch probach chwilowo mam dosc

Dino pisa艂 o Oslo, a to city jak ka偶de inne na 艣wiecie, wi臋c jest w czym wybiera膰. Jednak du偶ych miast jest tu niewiele, a te kt贸re oni uwa偶aj膮 za wielkie bywaj膮 mniejsze od 艣redniego polskiego. W ma艂ych miasteczkach i na wsiach (takie tu dominuj膮, sprawd藕 sobie wielko艣膰 Norwegii, 艣rednio 15 os贸b na km, 1/4 ludno艣ci mieszka w Oslo, reszta rozsiana po kraju, kt贸ry jest kilkakrotnie wi臋kszy od Polski, a ludzi cztery razy mniej) z knajpkami bywa cienko. Z moich obserwacji wynika, 偶e Norwedzy wol膮 sp臋dza膰 czas w domach z rodzinami lub swoich kabinach, czas sp臋dzaj膮 aktywnie, a knajpek jest ma艂o, te kt贸re s膮 kr贸tko otwarte. Bywa, 偶e naprawd臋 nie ma gdzie wyj艣膰. Dla nich na pewno priorytetem nie jest sp臋dzanie czasu w knajpce z przyjaci贸艂mi, a raczej w miejscach rodzinnych jak pizzeria, knajpkach przy stokach narciarskich, a te zamykaj膮 do艣膰 wcze艣nie.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Michal Kozi.....
(kosma1410)
Nowicjusz
a moze jak norweszka widzi Polske ,bedziesz miala wglad co jest "dziwne" u nas .
wp.tv/i,POLANDIA,catid,2220650,klip.html?ticaid=69eb4
a normalne tu w Norwegi.
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Post贸w
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
kosma1410 napisa艂:
a moze jak norweszka widzi Polske ,bedziesz miala wglad co jest "dziwne" u nas .
a normalne tu w Norwegi.

Stare, nudne, tendencyjne... i juz bylo
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AskeR78)
Wiking
a 艂o co chodzi? a wiem dokopac komus za posta tak??? hehee ju
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Michal Kozi.....
(kosma1410)
Nowicjusz
Sethur napisa艂:
kosma1410 napisa艂:
a normalne tu w Norwegi.

zgoda a masz cos nowszego? poza tym ona chce przyjechac wiec moze te stare, nudne...... jest nowe dla niej.
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Post贸w
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
kosma1410 napisa艂:
Sethur napisa艂:
kosma1410 napisa艂:
a normalne tu w Norwegi.

zgoda a masz cos nowszego? poza tym ona chce przyjechac wiec moze te stare, nudne...... jest nowe dla niej.

Mialem na mysli material.. jest dosc tendencyjny i byl juz tu omawiany. Niestety to studentka.. a wiadomo zycie studenckie znacznie odbiega od zycia pozniejszego. Poza tym nie jest tajemnica jakie kierunki i dlaczego studiuja..
Znam kilku Norwegow mieszkajacych w Polsce z wyboru.. i nieco inaczej z ich strony to wyglada
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(smajk)
Wiking
"" 艂o co chodzi? a wiem dokopac komus za posta tak??? hehee ju""

Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok