Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

samochód w Norge - Norwegia

Czytali temat:
(658 niezalogowanych)
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Albo ktoś mnie wprowadził w błąd albo coś się zmieniło w kwestii czasu, w jakim można poruszać się po Norge polskim autkiem bez płacenia tych nieszczęsnych podatków czy coś tam...do niedawna myślałam, że rok. Teraz już sama nie wiem. Macie jakas najświeższą wiedzę w tym temacie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Rok... temat walkowany dziesiatki razy... wystarczy poszukac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Wiem Sethur, że wałkowany ale to ponoć jakieś na dniach zmiany, też mi się w to za bardzo nie chciało wierzyć. Pozdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Wiking
ktoś to ogarnia?? ja słyszałem, że jak się ma umowę na stałe, to nie można w ogóle poruszać się autkiem z innymi tablicami niż miejscowe

10 min później

przerobiłem temat
transport_i_komunikacja/kto_moze_uzywac_w_norwegii_pojazdu_zarejestrowanego_w_polsce_bez__placenia_cla_i_przerejestrowywania.html

i już teraz wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Nuuu... ja nawet nie musialem dokumentowac, bo sami mnie udokumentowali... przy rutynowej kontroli poinformowano mnie ze mam jeszcze trzy tygodnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
sylvek mularz
(hadesoslo)
Wiking
a co ze statusem "pendler" , czy to jakoś obowiązuje ,? szwedzi jakoś z tego korzystają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów
Ricco Xxxxxx
(ricco)
Początkujący
Jeżeli !
jestes w związku maluzenskim w polsce a zona nie posiada w Norwegii stalego numeru personalnego .lub masz dziecko na utrzymaniu w Polsce, (odwiedzasz dziecko i masz je na utrzymaniu)to drugie musi byc udokumentowane mocno !)możesz jezdzic do wiwatu w norwegii na polskich numerach rejestracyjnych bez ograniczen !!bez wzgledu na czas jaki jestes . malo! odliczysz od podatku juz nie pamietam pzrez pierwsze 2 lata napewno , ( 4 napewno a nie wiem czy nie szesc) podrozy do rozdinki do polski , dane z przed dwoch tygodni! kupilem auto na norweskich niepotrzebnie a wiec teraz jeżdże dwoma ! i nie musze odpowiadac na pytania policjantowi kiedy przyjechalem i co robie wszytsko widzi jak wprowadzi moj nr personalny , a uz napewno czy mi wolno czy nie wolno jezdzić na polskich numerach .( jezeli malo zrozumiale prosze pisac na privat ) fakt inaczej się jezdzi jak sie przepisy zna .
status "PENDLER " WCIAŻ OBOWIAZUJE !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok