Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Wszystko zalezy od lotniska czasem na bilet mozna kupic jeden karton czasem ''ile'' sie chce...
I na poklad rowniez mozesz wniesc ile chcesz , lecz nie zapominaj, ze po wyladowaniu moze Cie czekac jeszcze jedna kontrola celna juz po odprawie paszportowej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
na pokład jak wchodzisz nie sprawdzaja ale po wylądowaniu celnicy biorą wyrywkowo i wtedy może być wtopa i kara
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
ostatnie wrażenia z lądowania na gardemoen.Jeden karton w torbie wzięty z kraju, na bezcłówce dokupiony drugi , i UWAGA-tylko mjeden można kupić na bezcłówce i trzeba okazać karte pokładową która jest notowana na kasie fiskalnej(numer karty). I TO WSZYSTKO reszta to przemyt i kary ustawowe.Lepiej bujnąc sie do szwecji i dwa kartony na łeb przechodzą tylko nie chować po zakamarkach w aucie po wtedy auto staje sie środkiem przemytu i podlaega zajęciu na poczet kosztów.
Pzdr. WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking

Bardzo fajny watek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
krolestwo za konia napisał:

Bardzo fajny watek.

Jak zawsze królestwo napisał konkretnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
cyganka napisał:
krolestwo za konia napisał:

Bardzo fajny watek.

Jak zawsze królestwo napisał konkretnie

No jaki pouczajacy i pomagajacy nam w tej niedoli na wygnaniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Slawek P
(SlawekP)
Nowicjusz
W zeszły roku zapłaciłem 600kr bo miałem jeden karton fajek i jedną flaszkę więcej na lotnisku w Stavanger
ale na 10 przelotów tylko raz się zdarzyło że mnie sprawdzali tak że odbiłem sobie to z nawiązką
Za każdy karton fajek więcej jak cię złapią zapłacisz po 300kr, ale podejrzewam że jak byś przewoził 16 kartonów to już będzie przemyt a za to może grozić PAKA
To już lepiej TIRA wóz albo przewóz Uda się albo nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok