1 NOK
Potrzebuje ksiegowego na wczoraj. Mile widziany ksiegowy z Sandnes. Pozdrawiam. Kontankt Michal 45136697.
A jednak komunizm nie upadł!!! Ma się bardzo dobrze i króluje w polskim sklepie w Drammen. Niemiła i nieuśmiechnięta sprzedawczyni za ladą stoi jakby komuś łaskę robiła. Królowa w swoim sklepie, ...
siemka wszystkim Czy ktos jest w posiadaniu meila do rodaczki co pracuje w Nav. za informacje z gory dzieki
Witam!!! Od 5 tyg jestem na zwolnieniu lekarskim( mam zerwane wiązadło w kolanie( może będę miał zabieg )) i jeszcze trochę będę musiał posiedzieć zanim będę mógł zacząć normalnie się poruszać ( ...
mam pytanie czy ktoś się spotkał z tym że NAV skierował osobe nigdy tu niepracująca na kurs dla osób poszukujących pracy ponoc są takie kursy .jak to wygląda ?może ktoś coś słyszał?
pytanie moje brzmi jako jest jezeli ma się firme jednoosobową działajaca przez 3 lata ale ostatnio brak konkretnych zlecen czy można starac sie o przejscie na zasilek? pytając sie w navie o ...
ruda lisica
23-02-2010 20:36
usa.interia.pl/wiadomosci/lokalne/news/s...w-sieci,1440859,6806
Pozdrawiam wszyskich forumowiczów. Ostatnio w okolicy której mieszkam pojawiają sie nasi rodacy którzy chodzą po domach i próbują sprzedawać obrazki z róznymi motywami. A to konie, koty psy itd. ...
Witam! Mam pytanie odnosnie przewozu zwierzat.Chcialam kupic psa w Polsce i przywiezc do Norwegii jednak pies musialby przejsc kwarantanne poszczepienna, ktora trwa 6 miesiecy zanim przekroczylby ...
Mam ogromna ochote schrupac pewna, niezwykle atrakcyjna uczestniczke tego forum . Ale jako prawy i praktykujacy katolik nie osmielilbym sie tknac jej przed zawarciem malzenstwa . I stad moje ...
Witam , mam pytanko do kobiet ktore tu rodzily lub ktore wiedza cos na ten temat. Jestem juz w 4 miesiacu ciazy i pracuje od 06.2009r,na umowie mam napisane stillingsprosent 70%, czy ktos wie co mi ...
http://fakty.interia.pl/polska/news/od-jutra-nowe-zasady-w-wydawaniu-paszportow,1441380 ten link jest chroniony prawem autorskim ja go znalazlem wszelkie prawa zastrzezone wlacznie z kopiowaniem ...
Dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Kota, dobra okazja aby zrobić swojemu kotu prezent, jakieś ekstra żarcie, kociczkę itp.. Nasz krajowy kot salonowy Alik dostanie dietetyczne ...
witam w zwiazku z tym ze pod koniec tego tyg..przeprowadzam sie z Oslo do Stabekk chciałbym sie dowiedziec czy w tamtych okolicach sa gdziej kluby snookerowe lub bilardowe gdzie mozna rozegrac jakąs ...
Witam Mam 22 lata i od kilku miesięcy mieszkam z mężem we Fredrikstad. Niestety nikogo tu nie znam i bardzo nad tym ubolewam Może jest ktoś z okolicy? Chętnie poznamy. Pytanie do osób w podobnej ...
Kolejna próba przemytu nieudana www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/nord-jaeren/1.6999218
Mam pytanie czy ktoś się spotkał z czymś takim jak opłacanie tłumacza u lekarza.Chodzę z dzieckiem do przychodni na kontrole praktycznie co miesiąc ( zawsze jest tłumacz i nigdy nie musiałam za niego ...
Poszukuje spolszczone formularze umowy o prace ...
Monika D
16-02-2010 19:28
en.tackfilm.se/?id=1266277245052RA83&q=low moze sie dlugo buforowac ale naprawde warto!!!!!! ps. lubie spam i dobrze mi z tym...
13.02.2010 Spotkanie forum na zywo w Oslo. Robimy liste jak przy spotkaniu rocznicowym!!!!!
Czy ktos moze mi udzielic porady na temat Trondheim Mieszkania,Praca,Szkola,
Jarek Blum
15-02-2010 14:04
Witam Mój post kierowany jest głównie do Mam . Jeśli szukacie koleżanek na wspólne spacerki z dziećmi to zapraszam do odwiedzenia mojego profilku na naszej klasie i do dołączenia do znajomych. ...
Witam! Mam pytanie - od stycznia tego roku pracuję legalnie w Norwegi. Jak długo mogę jeździć swoim autem na terenie Norwegii na Polskich numerach rejestracyjnych?
ejo mam pytanie czy ktos z was wie jak nazywała sie aktorka grajaca IZE w serialu BRZYDULA(IZA to ta co siedziała na igle u PRZEMKO)???????????????????????????????????????ejo bo bo przegram ...
Jarek Leziak
14-02-2010 22:10
heja tak siedze i sie zastanawiam jest w norwegii jakaś określona data do której trzeba zmienić oponki na zimowe? a i jeszcze jedno bo chce rozwiać swoje wątpliwości jadąc do PL autem na nor blachach ...
Mam pytanko do tutejszych mamusiek Urodziłam synka w Polsce, ale aktualnie mieszkamy w Norwegii. Synek ma tutaj już swojego lekarza. Chciałabym wiedzieć czy tutaj tak samo jak w PL trzeba z ...
mieszkam w Sandnes od niedawna i jeszcze nikogo nie znam i szukam nowych znajomosci,tylko dziewczyny może ktos tez szuka pracy tak jak ja i sie nudzi
witam Mieszkam i pracuje legalnie w Norwegii ponad 4 lata ,moja dziewczyna zaszła w ciąże nigdy w norwegii legalnie nie pracowała i chciałem sie dowiedziec czy moze tutaj urodzi i czy bedzie nam ...
SIEMKA WSZYSTKIM!!! MAM PYTANKO DO NARODU! ORIENTUJE SIE KTOŚ GDZIE JEST WYPOŻYCZALNIA ŁYŻEW W OKOLICY SARPSBORGA???????? BO LODU TO TU JEST MASSE ALE ŁYŻEW ZABRAKŁO PORATUJE KTOŚ INFORMACJĄ????
Kasia kkkkk
12-02-2010 12:08
5 Tys. to nie tak zle, wierzez za dasz rade i sama nazbierasz
http://polonia.wp.pl/title,Polacy-koczowali-na-lotnisku-bez-jedzenia-picia-i-pomocy,wid,11934021,wiadomosc.html
www.eurocheapcigarettes.com/marlboro.html czy ktos moze przetarl juz szlaki?? chodzi mi oczywiscie o extra clo ktore przychodzi niewiadomo skad itd....
Witam. Szukam portali aukcyjnych w rodzaju Allegro.pl lub Finn.no. Konkretnie portali z Szwecji, Danii, Finlandii. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
mieszkam w norwegi od 2 lat razem z moja partnerka i dziecmi.pracujemy razem w jednej firmie,wszystko bylo super.wlasnie bylo.ja za moja pensje oplacam dom,prad,internet,telewizji,moja partnerka w ...
Moi mili dzisiaj o 7.25 moja córka urodziła dziewczynkę. Zdrowa "jak rydz" (10 punktów).Waży 3.80 i jest największa na sali(4 noworodki).Nie wiem gdzie ona(moja córka) zmieściła ...
Czy moze ktos wie jakie sa odpowiedniki nazw podanych w tytule? Z gory dziekuje za pomoc.
Setur znowu napisze ze pierdoły wypisuję,a retier znów zebym poszedł i pierdzielną się głową albo łbem w skały,dwa bydlaki się dobrały.A tym razem chciałbym bardziej poważnie,szukam osób którzy mogą ...
moze byc ciekawa walka,Estrada jeszcze nigdy nie lezal na deskach,ja dzis o 3.00 ustawilem pobudke i ogladam znajdzie sie jeszcze ktos zeby ogladac.TYLKO WYGRANA SIE LICZY.3MAM KCIUKI
xxx xxxx
07-02-2010 05:16
Witam mam do sprzedania Calibre 2.0i 16V 150km 1991 rok produkcji na norweskich papierach dopiero co przeszla EU kontrol wszystko stan techniczny naprawde swietny jak na swoj wiek zero stukow pukow ...
Darek ...
06-02-2010 23:50
mam maluśkie pytanko. jeśłi bede mieć firmę w norwegii jednoosobową to czy musze mieć kupiony tutaj samochód i do tego na zielonych norweskich blachach. wlasnie dzis rozmawialem z pewnym norwegiem i ...
Macie pomysły co robić po zakończeniu kariery zawodowej zasłużoną emeryturą? Ja planuję zakupić gospodarstwo w wybranym już miejscu Norwegii (totalne zadupie wśród gór) i hodować owieczki .
Witam, czy ktoś może wie jak płaci NAV w przypadku choroby.....16 pierwszych dni płaci firma a następne NAV. Czy lepiej siedzieć w domu i się długo leczyć czy lepiej wyjdę na tym będąc w pracy??? ...
mozna sobie uzbierac?
Potrzebuję informacji na temat instalacji gazowej do auta.W Wielkanoc planuję zjechać do Polski i tam założyć gaz.Wiem że nie każda instalacja przejdzie tu przegląd.Kto wie jaki typ inst. z polski ...
Wydaje mi się że widzę jakieś nowe zdjęcia a po chwili znikaja. Np Erotika. Czy to mój komp czy tak jest i na waszych kompach?
Jerzy JURAS
03-02-2010 12:42
Witam wszystkich ludzi dobrej woli Ze względu na światowy kryzys znalazłem się w bardzo nieciekawej sytuacji. Wiele razy już pomagaliście bez interesownie więc mam nadzieję że Ja również mogę na ...
fakty.interia.pl/swiat/news/komandosi-pr...iec-z-maroka,1433212
Czy wiecie gdzie w okolicy Lillestrom są jakieś dobre kluby Karate ( SHOTOKAN), w których można trochę powalczyć a nie sam kihon....Mamy z kolegą po 1D i szukamy dobrych możliwości rozwoju. Jak ...
witam wszystkich czy ktos tu sie wspina lub chodzi po gorach tak nie po szlakach albo bawi sie w wyzej wspomniane zajęcia ?
wie ktos gdzie jest szkola norweskiego w sandnes bop chcialem sie zapisac
Witam, jest tu ktoś kto gra w farmę na Facebook. Jak tak to może opiszecie swój dobytek i jak do tego doszliście? Będzie wesoło.
te norweskie cw---le nie potrafia sedziowac wzieli odwet za mecz Pol-Nor 2009 zremisowany dzieki Siodmiakowi ,a dzis pokazali swoja tolerancje,to zwykly skandal,takich sedziow powinno sie wieszac
Mam problem.Wyslalam do Polski w grudniu 2 paczki,i niestety nie dotarly do adresata.Slad sie konczy w Oslo i mam potwierdzenie ze wylecialy.Moze ktos mial podobna sytuacje do mojej?
Jak ktoś lubi można poczytać. www.siekierezada.pl/pod/opowiesci.html pozdrawiam
Zimny Dran
30-01-2010 20:37
Polegla z wlasnej broni! Hehe
Czy tkos z was ma w pdf'ie ksiazke Troll chodzi o ta www.allegro.pl/item891385229_troll_1_jez...wowy_podrecznik.html Szukam tez jakis bardzo dobry slownik, co polecacie? ale chodzi mi o cos ...