Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(723 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ups przepraszam
generalnie to pisze tam ze ptak wam w tyłek jestescie zakłamani i nie umiecie przegrywac i zdajecie sobie sprawe z tego ze gdybyscie zabrali Justynie brazowy medal to ona zrobiła by burze o te domiemana astme Krysti i innych zawodniczek a zawsze lepiej stracic jeden brazowy medal niz 2 zlote szczegolnie ze ta domiemana asma została wykryta 10 dni przed olimpiada

-to była odpowiedz dla kowalskiego bo pytał sie jak pojechac norwegom na innych forach apropo tego jak sie zachowali oni wobec Justyny Kowalczyk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
kami napisał:
ups przepraszam
generalnie to pisze tam ze ptak wam w tyłek jestescie zakłamani i nie umiecie przegrywac i zdajecie sobie sprawe z tego ze gdybyscie zabrali Justynie brazowy medal to ona zrobiła by burze o te domiemana astme Krysti i innych zawodniczek a zawsze lepiej stracic jeden brazowy medal niz 2 zlote szczegolnie ze ta domiemana asma została wykryta 10 dni przed olimpiada

-to była odpowiedz dla kowalskiego bo pytał sie jak pojechac norwegom na innych forach apropo tego jak sie zachowali oni wobec Justyny Kowalczyk

Dzieki.
Wlasnie czytam, ze norwegowie zrezygnowali z oprotestowania wyniku Kowalczyk. Poprzestali na jakis metnych wyjasnieniach. Bardzo to ciekawe...
Pedalstwo sie szerzy, mowie wam....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
jak pisałam lepiej stracic jeden brazowy medal niz 2 zlote(bo FIS zbadał by je wszystkie gruntownie i wyszło by ze ta astma to patykiem pisana na piasku pewnie) bo zaskakujace jest to ze z 6 zawodniczek 5 ma astme i musi przyjmowac leki ktore ułatwiaja oddychanie np podczas wysiłku i pikanteri dodaje fakt ze choroba została zdiagnozowana 10 dni przed olimpiada a skoro sa tak chore to niech sie nie pchaja do zawodowego sportu jest tez cos takiego jak paraolimpiada tam jest mijsce dla nich
Tylko mnie jako Polke wkurza fakt ze teraz beda gadac z oni przegrali bo grali fairplay a Justyna nie i dlatego ma medal i te tłumaczenia
'- Nie chcę go zdobywać w ten sposób. Nic by dla mnie nie znaczył. To nie byłoby w porządku - powiedziała Steira na konferencji prasowej'.
ciekawe jeszcze co wyjdzie z tych wiązań narciarskich szweda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
To a propos tej dyskusji:

"Justyna Kowalczyk w ostrych słowach wypowiedziała się o dwukrotnej mistrzyni olimpijskiej Marit Bjoergen. Polka uważa, że Norweżka nic by w Vancouver nie wywalczyła, gdyby nie przyjmowane przez nią leki na astmę.
"Marit czuje się zagrożona, bo dobrze wie, że bez tych swoich wspomagaczy za bardzo nie miałaby co tu robić i ze mną i z innymi dziewczynami" - uważa wicemistrzyni olimpijska igrzysk w Vancouver w sprincie i brązowa medalistka w biegu łączonym.
Kowalczyk cieszy się, że temat został podjęty przez media norweskie i chciałaby, by lek został dopuszczony dla wszystkich zawodników.
"Wiem, że rozpętała się jakaś dyskusja i bardzo się z tego powodu cieszę, bo powinno być tak, że wszystkim dopuszcza się te leki na astmę. A tak się stało, że 90 procent biegaczy, chodziarzy, pływaków czy kolarzy to astmatycy. Ktoś, jak byłam młoda, chyba nie dopatrzył się i zapomniał zrobić także mi papierów. Ja to w ten sposób odbieram" - skomentowała.
Liderka Pucharu Świata uważa, że to właśnie dlatego, iż jest jedną z najlepszych biegaczek, powinna głośno i otwarcie o tym mówić.
"Bo to jest niesprawiedliwe. Norwegowie tak mocno wypowiadają się na temat dopingu w Rosji, który jest bardzo zły, ale sami jednocześnie świadomie przyjmują doping na choroby. To gdzie jest logika?" - pyta Kowalczyk.
Czy sama próbowała robić takie badania? "Oczywiście. Proszę mi uwierzyć, że jako zupełnie zdrowa osoba zabrakło mi pół procenta, żeby ktoś mnie nazywał astmatyczką. Gdybym nauczyła się odpowiednio oddychać, to pewnie takie papiery bym miała" - podkreśliła.
Kowalczyk po zwycięstwie Marit Bjoergen w biegu łączonym na 15 km zarzuciła jej i innym biegaczkom stosowanie leków na astmę, które wpływają na zwiększenie pojemności płuc. Jej wypowiedź wzburzyła norweskie media".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
No i teraz wszystko wiem.Nie zle Kowalski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski10)
Wiking
Aaaa, mam taka pewna cicha satysfakcje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Ech, gdyby nie te brakujące pół procent .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Początkujący
Czekamy do soboty może Justysia im troszku nosa utrze Ale przez tą Astmę to pewnie roboty już nie znajdę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok