1 NOK
Witam mam pytanie odnośnie dagpenger... Czy jeśli przyznano mi dagpenger i czekam już 8 tygodni na wyplate i co 2 tyg wysylam melde kort to dostanę wyrównanie za te 2 miesiace???
Mam do sprzedania bilet lotniczy Norwegian z Oslo Gardermoen do Gdańska. Data: 24 września 2009 r. Godz.: 9:40 Cena: 124 zł plus opłata za zmianę nazwiska w wysokości 300 NOK (płatna na lotnisku). ...
Witajcie mam takie pytanie czy w Norwegii robią cesarskie cięcie?Z góry Bardzo Dziękuję...Pozdrawiam!
Łącząc się w bólu z rodzinami poszkodowanych i poległych górników zadaję pytanie: Ile warte jest życie ludzi w porównaniu z interesem korporacji ? Plik załącznika: Nazwa pliku: ...
witam mialem wczesniej telenora ale zachcialo mi sie zmienic na lebare i teraz zaluje.jak zmienic spowrotem na telenor,oczywiscie zachowujac numer.z gorki dzieki!
Yatsek :)
18-09-2009 23:18
czesto mozna sie spotkac z tym(np:naklejki na przyczepach campingowych), ze dany kraj ma przypisany do siebie wizerunek jakiegos zwierza! hiszpania: byk norwegia (skandynawia): los itd. ...
wybiera sie ktos na noc kultury?orientujecie sie co jest ciekawego?
To ponownie ja,WITAM WSZYSTKICH!! Kolejne moje pytanie to odnosnie;Zasilkow- Jestem calkowicie zielony jesli chodzi o kwestei zasilkow,pomocy socjalnej w Norwegii!! Czy moglibyscie napisac mi ...
Witam wszystkich forumowiczów. Nie wiem czy w odpowiednim miejscu otwieram ten wątek. Chciałam prosić wszystkich ,którzy mają jakieś wiadomości odnośnie pożaru 17.08.09 w gospodarstwie ogrodniczym ...
Ula Sz
16-09-2009 14:43
Chcę złożyć wniosek kredytowy w banku Nordea , jest tam punkt , którego nie do końca rozumiem : " Renter og avdrag pr. mnd." ... Co to znaczy i ewentualnie gdzie szukać info na ten temat ?? ...
szukam aupair do 8 letniej dziewczynki , druga corka ma 14 lat i nie wymaga juz tak duzo opieki, osoba zainteresowana nie moze palic i musi miec prawojazdy ,samochod jest do dyspozycji 24h/dobe. ...
a a
15-09-2009 16:35
mam problem chce kupic psa w polsce rasa alaska malamut,potrzebuje kogos kto mogl by przewiesc tego psa do oslo.marzema
Znajomy prosil mnie,abym zadal w jego imieniu pytanie.Otoz na konto jego w nordea.no przelano pieniazki zwrot podatku.Niestety,znajomy jest juz od dawna w Polsce,konta w Norge nie zlikwidowal,ale ma ...
pomozcie poszukuje piliota badz odpowiednika pilota do dekodera cyfrowego polastu Czy ktos wie gdzie mozna kupic cos takiego tu w norge badz choc jakis odpowiednik jesli tak to napiszcie jaki
Wytnij sobie Mariana Po internetowych stronach obleganych przez polskich emigrantów krąży widmo Każdy "młody, zintegrowany, kosmopolityczny Europejczyk z Polski" odwraca z ...
Witam. ostatnimi czasy zwolniłem się z firmy w której pracowałem ponad 2 lata za marne korony bo aż 83 kr na godzinę minus podatek. czy wie ktoś może czy miałbym szanse odzyskać pieniądze które mi ...
ladny pan
11-09-2009 22:15
Czy w Kosciele w Porsgrunn są po Polsku msze-jesli tak to w jakie dni?????
Czy mógł by ktos podac mi adres ambasady i konsula polskiego w oslo! z góry bardzo dziekuje
Jak długo idzie przelew z Nordei do innego norweskiego banku ??
Witam Wszystkich, nazywam się Alicja Sadownik, jestem adiunktem na Uniwersytecie Gdańskim, prowadzę badania nad Polakami wyjeżdżającymi / pracującymi za granicą. Jak na razie najwięcej badań ...
Jutro zostanie otwarty nowy tunel Nøstvedttunnel... www.amta.no/lokale_nyheter/article4566553.ece
pisze w imieniu kolegi ktory mieszka tu nie caly rok i niestety nie posiada jeszcze netu! wlasnie konczy mu sie pierwsze pozwolenie na pobyt(1 roczne). pytanie brzmi! czy to prawda ze nie dostanie ...
Interesuje mnie kredyt na dom w banku nordea. Czy ktos sie orientuje sie jak to wyglada i czy duzo jest przy tym potrzebnych zaswiadczen???
angelika r
08-09-2009 18:02
Bardzo powaznie zastanawiam sie ktory z tych operatorow proponuje leprza oferte i oczywiscie jak to wyglada w praktyce ktory z tych operatorow lubi sobie robic przerwy w dostawie i tego typu podobne ...
Cholerka ,z nudów zebrało mi się dzisiaj na pisanie,a co mi tam inni mogą to ja też a co .Podczas czytania postów zwróciłem uwagę na dwie sprawy...1)prędzej czy później dyskusja zbacza na temat ...
Witajcie! Mam pytanko. Jeżeli chciałabym sprzedac swoje autko tutaj norkowi czy muszę najpierw wyrejestrować w Pl? Podpowiecie mi co i jak?? Bardzo będę wdzięczna. I jeszcze jedno. Może ktoś jest ...
Chce dostarczyc z PL do Norge wieksza paczke i szukam jakiejs dobrej a taniej firmy kurierskiej lub przewoznika, ale za rozsadne pieniadze. Z uslug zlodziejskiej poczty polskiej i pocztexu na pewno ...
Witam wszystkich.Mam pytanie,a mianowicie jak jest z praca dla spawaczy?Czytałem o stoczni ,,Havyard'' i z tego co tam jest napisane to jest nie ciekawie.Chodzi mi o to jak szybko mozna ...
Współżycie Norków z imigrantami przybiera różne formy. www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=573578 To zdarzenie poprawi wizerunek obcych w Norwegii .
Mój roczny synek nagle dostał wysokiej gorączki , nigdy wcześniej nie musieliśmy korzystać z opieki zdrowotnej i nie mam pojęcia jak tu wygląda sytuacja z rejestrowaniem się do lekarza . Czy w ...
szukam pracy jako pizza kok posiadam sześcioletnie doświadczenie z pizzeri austrii rozmawiam po niemiecku uczę sie norweskiego
w wiadomościach pokazywali liczną rodzinkę, jestem pełna podziwu.... a Wy? u nas w PL jest dużo takich rodzin,ale nie mają takiego dobrego bytu jak ta. dodam,że dzieci jest 17, a 18 jest już w ...
Jedno z nowych ogloszen w dziale - towarzyskie : oslo torp 03.09.2009. w dniu 2-go wrzesnia,około godz 12 40 wylądowaliśmy z warszawy na oslo torp,spojrzałem głęboko w oczy pięknej kobiecie z ...
hej mozecie polecic cos dobrego do czytania?bo jakos ostatnio nic ciekawego nie moge znalezc.
Witam mam pytanko może ktoś zna dobrego polskiego fryzjera w moss lub okolicach ostatecznie może być oslo
Witam. Znacie jakies norweskie portale randkowe itd. Cos typu jak w PL "znajomi" "mixer" "luzne-zwiazki" itd.? Tylko bez glupich komantarzy pozdro.
mam pytanko . gdzie udac sie w norwegi z wyrokiem w sprawie rozwodu i alimentow ktory zapadl w polsce aby uznano go w Norwegi ?
Witam! Czy sa jakies internetowe bramki sms do norweskich operatorow telefoni komorkowej? Interesuje mnie najbardziej Telenor, ale rowniez postali operatorzy. pozdro.
Mam ogromna prośbę ,chciała bym zalogować się na swoim koncie w banku Nordea , ale jakoś nie potrafię . Czy ktoś może mi udzielić jakichś wskazówek , jak zalogować się po raz pierwszy ? Z góry ...
Od kilku dni wynajmuje pokoj z kuchnia i lazienka w domu Norwega i powoli do chodzi do malych spiec miedzy nami z powodu pradu. Twierdzi, ze mam za goraco w pokoju, a na to idzie duzo pradu (20C w ...
Tvn24 zamieściło artykuł pt. "Małysz przegrał z wiatrami". Tytuł kojarzy się całkiem zabawnie . www.tvn24.pl/0,1617618,0,1,malysz-przegr...trami,wiadomosc.html
Witam was pozwolilam sobie na skopiowanie czesci listu ktory otrzymalam wczoraj od kolegii z Berlina co go spotkalo po smierci zony,uwazam ze musicie o tym wiedziec ,a zwlaszcza ci ktorzy ...
Możesz mnie wytłumaczyć Suzii jak chłop krowie na rowie ten dodatek za członkostwo w związk. gdyż jestem zwykły chłopek za opłotek " nie z miasta" a moje Q gdzieś się zawieruszyło w ...
chcemy z mężem sprzedać dom w Polsce i kupić w Norwegii. czy ktoś wie jak wygląda sprawa z poodatkiem od wzbogacenia? w Polsce chyba trzeba taki zapłacić jeśli sprzedaję dom i nie kupuję drugiego. ...
inga s.
31-08-2009 15:25
To tak dla równowagi kontrowersyjnej osoby Gabriela,chociaż wiem ,że potrafi się sam najlepiej obronić!!! I nawet ręce mi nie drżały....ha,ha,ha!!!