Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
diana p Joanna ... Aleksandra ... mariola drozdowska (2048 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Moja niania jest Polką i dba o rozwoj intelektualny dzieci, nie sadza ich na 8 godzin prze TV. Chodzi z nimi na spacery, teraz w zimie na sanki. Gotuje obiad, dzieci maja swoje stoliczki i krzesełka. Nauczyla je nawet tak, ze jej corka i moja na haslo "obiad" same ustawiaja stoliczek, siadaja i czekają i jeszcze chłopaków wołają "oć, oć" tzn. chodź chodź

Wszystkie dzieci u niani maja poo około 2,5 roku tak sie fajnie złozyło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Właśnie o to mi chodzi. Ja jako matka mam wysokie wymagania i sama opiekując się dziećmi oferuje znacznie więcej niż przeciętna matka Norweżka oczekuje. Tyle, że nie nie mogę oczekiwać, że ktoś mi za to zapłaci. Jak mówię, dziecaki którymi się opiekuję piszczą z radości, że do mnie idą. Mają jeszcze inną opiekunkę, która zajmuje się nimi w środy.
Prawda jest taka, że tutaj normą jest, że dzieci po pierwsze zajmują się same sobą, po drugie siedzą pół dnia przed telewizorem. Ja na przykład "moim" dzieciakom w ogóle nie włączam TV, zostawiam to rodzicom, zabieram je na zewnątrz, malujemy razem, kleimy, a ostatnio robiliśmy pizze, tzn. dzieciaki kroiły pieczarki, robiły ciasto i było dużo zabawy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
Stały Bywalec
Myszka341 napisał:
Witam czy ktoś orientuje sie ile bierze sie za pilnowanie dzieci w domu prywatnym na godzine????Zostałam o to poproszona a nie chce zaniżać ani zawyżać cen więc byłabym wdzięczna za odpowiedzi,Dziękuje

W domu prywatnym za pilnowanie dzieci nie schodzi sie nizej niz 130 kr.Sama bylam opiekunka do dzieci na poczatku mojej egztstencji w Norwegi,Gdy otrzymalam oferte i poszlam na pierwsze spotkanie zaproponowalam stawke o ktorej wspomnialam na poczatku - i bez problemu na dodatek otrzymalam pytanie czy nie za malo.
Wiesz zalezy co masz robic,pilnowac dzieci i gotowac obiady czy zadbac o ich rozwoj i pomoc im w nauce.Ja z wyksztalcenia jestem pedagogiem, tak wiec przy pierwszym spotkaniu wiadomo bylo z kim ma sie do czynienia i wyraznie zostaly ustalone pewne zasady.
Opiekowalam sie 3-kom i za odrabianie lekcji z dziecmi malam placone ekstra.Bylam rowniez odwozona i przywozona do domu,moze trafilam na super ludzi . Teraz pracuje w zawodzie i na stawke godzinowa absolutnie nie narzekam.

Nie pracuj za byle gowno 50 kr,cen sie a jak bedziesz dobra to otrzymasz super referencje i beda cie polecac dalej.
Co niektozy sami zanizaja stawki a potem placza.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Myszka341)
Wiking
Dziękuje za pomoc,teraz wiem na czym stoje.....w następnym tygodniu jestem umówiona na spotkanie z tymi ludzmi więc bede wiedziała jakie mają wymagania i czego oczekują.Miłego dnia wszystkim życze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Chociaż ja podziękuję za życzenia bo widzę że Ci co się udzielali jeszcze leżą gdzieś po kątach
Miłego dnia Tobie również.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok