Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

firma a zasiłek?jak to jest? - Norwegia

Czytali temat:
Patrycja D Lily Liliana (648 niezalogowanych)
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
pytanie moje brzmi jako jest jezeli ma się firme jednoosobową działajaca przez 3 lata ale ostatnio brak konkretnych zlecen czy można starac sie o przejscie na zasilek? pytając sie w navie o to pan jakiś pakistanczyk nieumiał mi odpowiedzieć moze sie na tym nieznał wiec forumowicze może wy cos wiecie na ten temat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
wiewióra napisał:
pytanie moje brzmi jako jest jezeli ma się firme jednoosobową działajaca przez 3 lata ale ostatnio brak konkretnych zlecen czy można starac sie o przejscie na zasilek? pytając sie w navie o to pan jakiś pakistanczyk nieumiał mi odpowiedzieć moze sie na tym nieznał wiec forumowicze może wy cos wiecie na ten temat.

Wiewiórko, na stronie głównej MN po lewej stronie jest temat ,,Firma w Norwegii,, tam znalazlam takie wiadomości

www.mojanorwegia.pl/firma_w_norwegii/fir..._-_za_i_przeciw.html

Doczytalam się ,że firma jednoosobowa nie jest objęta ustawą dla bezrobotnych (dagpenger) , ale może osoba , która jest bardziej w temacie udzieli Ci dokładniejszej odpowiedzi, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ja moge udzielic takiej odpowiedzi:
zalezy jaka byla dzialalnosc tej firmy, czy firma zatrudniala pracownikow ( mozna zatrudnic do 5 osob) i jakie firma miala dochody ( regnskap od ksiegowej) . Doradzam nie sluchac forumowiczow, tylko napisac do navu konkretny list z konkretnym zapytaniem i konkretami dotyczacymi tej konkretnej firmy. Oni musza na taki list odpowiedziec, i ten list trzeba trzymac jako dowod przy rejestracji o zasilek W pewnych przypadkach zasilek sie nalezy a w pewnych nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
dzieki Hilton za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok