Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

samochód na Polskich numerach rejestracyjnych - Norwegia

Czytali temat:
DAREK Szwic XXX moja sprawa nadin . artur walkiewicz Sławomir GRZENKOWICZ Wiesław Szpak jacek sawicki (1586 niezalogowanych)
1 Post

(dorotka27)
Wiking
Witam! Mam pytanie - od stycznia tego roku pracuję legalnie w Norwegi. Jak długo mogę jeździć swoim autem na terenie Norwegii na Polskich numerach rejestracyjnych?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Dopóki Cię nie złapią
Poczytaj sobie:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/nasze_spr...%3f%3f%3f.html#30934
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Łukasz ...
(franc)
Nowicjusz
najlepiej jest od razu zamienić na Renault Espace
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
ja tez mam fajny ale bardziej damski samochodzik jesli zamierzasz zmienic
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
Jesli masz kontrakt na czas nieokreslony, to radzilabym kupic auto na norweskich blachach, jesli jestes tu tylko tymczasowo, to mozesz przez rok czasu jezdzic na polskich blachach pod warunkiem ze umiesz udokumentowac swoj tymczasowy pobyt w tym kraju...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Stały temat który powtarza sie u każdego ,,młodziaka,, w NO
Możesz jeźdxić jeden..... JEDEN >>>>> rok od daty wystawienia pozwolenia na prace, od tego czasu liczy sie twój pobyt .
Po ty terminie wystawka do polski i nie radze sie tłumaczyć że wcześniej urlopu nie miałes itp itd.
Jak zrobisz inaczej twoje autko moze strasznie zdrożeć i możliwości nie wykupienia niet, doliczą parking i lawete
Pzdr. WMD
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
a za zgoda toll 2 lata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Tylko w przypadku jeśli złożysz oświadczenie że:

1. często jeźzisz do Polski(mogą sprawdzić)
2. złożysz oświadczenie że po 2latach opuścisz NO
3. Potrzebne zaświadczenie że utrzymujesz gospodarstwo domowe w Polsce czyli akt małżeństwa plus zameldowanie z żoną

Pzdr. WMD
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Kosacha napisał:
Jesli masz kontrakt na czas nieokreslony, to radzilabym kupic auto na norweskich blachach, jesli jestes tu tylko tymczasowo, to mozesz przez rok czasu jezdzic na polskich blachach pod warunkiem ze umiesz udokumentowac swoj tymczasowy pobyt w tym kraju...

Plusik za poprawna odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
krolestwo za konia napisał:
Kosacha napisał:

Plusik za poprawna odpowiedz

Dwa plusiki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok