Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

kursy z NAVu - Norwegia

Czytali temat:
Mariusz W Bartek Kowalski mariusz dopart Sissii Sissi (1576 niezalogowanych)
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
mam pytanie czy ktoś się spotkał z tym że NAV skierował osobe nigdy tu niepracująca na kurs dla osób poszukujących pracy ponoc są takie kursy .jak to wygląda ?może ktoś coś słyszał?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
spotkałam się z wysłaniem na kurs przez nav ale osoby która była na zasiłku. nic mi nie wiadomo o kursach dla kogoś kto nigdy nie podjął pracy w norwegii. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ola77)
Wiking
Witam
Ja nigdy nie pracowałam w Norwegii , zarejestrowałam się do NAV jako bezrobotna i poszukująca pracy. Najpierw wysłali mi zapytanie czy chcę uczesniczyć w kursie komputerowym z czego skorzystałam a potem na taki kurs na którym ucza jak pisac CV, listy motywacyjne itd .Możesz osobiście iść i zapytać o jakiś kurs, musisz poprostu wyrazić chęć. Możesz też uczęszczać na praktyke , ja akurat mam praktyke w Barnehage powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
ola 77 czy ty może jestes z oslo?i tu masz praktyke w oslo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
Hm takie dwuznaczne to pytanie?Nie nie no oczywiście.
Wejdz na nav.no Tam też sie możesz zarejestrować jako bezrobotny, jeśli masz nr personalny.Tam zakładasz sobie swoją stronę "min side" i tam też patrzysz sobie jakie obecnie NAV w twojej gminie ma do zaoferowania kursy bezpłatne.
Fag kurs się to nazywa.To taka tabela.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
bumell dzieki za zainteresowanie w sumie to chodzi mi o opinie ludzi którzy skorzystali z takiego kursu .ja jestem zarejestrowana.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Ja nie uczestniczyłem, ale opinię mogę napisać jaką tylko chcesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
180 Postów
ruda lisica
(wiewióra)
Stały Bywalec
kochaniutki Grzesiu203 dziekujeCi za dobre checi wierze że opinia przez ciebie wystawiona bedzie fenomenalna a jak tam u ciebie z jezykiem ?jak lekcje z frihed?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Już prawie jesteśmy umówieni
Od frihed taki zapał bije do nauczania że już czuję jak bym prawie gadał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
Ach to ta wiewióra,przepraszam.Ale ja w dniu dzisiejszym też interesuję się wszystkim,no prawie.Do filozofi mi tylko nadal daleko.
Ja tak kiedyś przypadkowo wpadłem do nav-u .A kursy robiłem prywatnie.Ostatnio np na podnośniki osobowe w Drammen za 1100 kr.Moge się teraz podnosić i zaglądać prze okna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok