1 NOK
Pilnie poszukuję mieszkania w Sandnes , ew.okolice Ganddal, jedna lub dwie sypialnie.Cena do 7500 kr.Mam dwoje dzieci,oboje chodzą do przedszkola,mam stałą pracę.Jeśli ktokolwiek jest w stanie pomóc, ...
poszukuje księgowej w Bergen, może również być norweska firma w której pracuje ktoś kto mówi w naszym ojczystym języku
M M
07-05-2010 22:45
Witam! Jestem studentem z Gdańska. Za kilka dni miałem polecieć na 1 dzień do Rygge a z tamtąd do Oslo, żeby rozdawać CV po knajpach i spróbować zarejestrować się w agencjach pracy typu adecco ...
Witam zarobiłem w tamtym roku 57 tys koron brutto .. i chcialem sie dowiedziec jaka jest w norwegi kwota wolna od podatku ? poniewaz bylem w bioprze rozliczeniowym i pani pracujaca tam powiedziala mi ...
M M
07-05-2010 22:32
Witam wszystkich mam pytanie a zarazem prośbe , ale zaczne od początku.Pracowałem w Trondheim w pseudo firmie budowlanej z pseudo szefem polakiem dotego ćpunkiem , rotacja była spora bo niektorzy nie ...
witam wszystkich Czy ktos orientuje sie jaki dlugi okres czasu zajmie przepisanie polskiego prawka ? Chodzi mi o czas od chwili zlozenia kwestionariusza i zabranie polskiego prawka do chwili ...
Witam wszystkich!!!! Mam takie pytanie, które mnie nurtuje, a nie znalazłam nigdzie odpowiedzi, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś tak miły i mi odpowie. Otóż mój mąż w lutym zarejestrował się na ...
Witam. Czy prowadząc jwdnoosobową działalność gospodarczą jestem upoważniony do otrzymywania wszelkiego rodzaju świadczeń na rodzinę w Polsce? Pozdrawiam Alexander
witam!może ktoś mi doradzi jak moge sprawdzić w internecie,czy mam zwrot a możedopłate do podatku.rozliczenie zawiozłem osobiście i nic mi nie przyszło na ten temat!dziękuje.
Witam Mam prosbe o pomoc gdyz nie wiem jak rozliczyc odsetki za kredyt mieszkaniowy w polsce. Gdzie to w pisac, Ile mozna odliczyc, czy zsumować ta kwote prosze o pomoc
Witam.Mam problem .Czy byly pracodawca ma prawo potracic mi z feriepenger pieniadze np.za niezaplacone mieszkanie lub uszkodzenie czegos w tym mieszkaniu.Zapewniam ze nic ...
znam norweski bardzo dobrze i nie moge se znaleźć pracy w norwegii, co mam robić żeby coś se robić?
1 jak otworzyc firme ?co sie zmienilo po 1 stycznia ? 2 mam kody do altinn czy pasuja do brreg lub bedin? 3 kiedy daja numer org ,juz przy rejestracji? 4 fakturke mozna wystawic przed zgloszeniem ...
Witam!Mam takie pytanko..Jesli zgadzam sie z kwota podana na przeslanym mi Selvangivelse, to czy wszystkie papiery im odsylam, czy tylko jakas strone?Czy oprocz podpisu musze jeszcze cos na tych ...
WitaM !!!!!! MAM TAKIE PYTANKO dziaam jako firma jednoosobowa w norwegi juz 3 lata ale dsopiero teraz spodkalem sie z problemem bardzo duzej ilosci godzin poniewaz miesiac zamyka mi sie w ...
Co zorbic gdy ma sie problem z dotrzymaniem termiinu rozliczenia ... bylem u kobiety ktoraa mnie rozlicza powiedziala ona ze brakuje mi jakis papierow z urzedu ... i ze musi napisac do tegoz urzedu o ...
Witam! Będę rozliczał się pierwszy raz z podatku w norwegi.Chciałbym wybrać opcje odpisu standardfradrag 10%. I teraz nie wiem czy mam to gdzieś zaznaczyć na moim zeznaniu podatkowym ;jeżeli tak to ...
Witam wszystkich!! Mam pytanko odnosnie rozliczen podatkowych ...
witam!mam maly problem poniewaz otwieram firme budowlana. Bylam w Polish Connetion dostalam biznes plan , ok. roku czasu czekam na pozwolenie od policji i nic jeszcze nie dostalam. Numer personalny ...
Witam. Proszę mi powiedzieć, czy przysługuje w Norwegii odpis podatku od czynszu mieszkaniowego. Pozdrawiam. Tozbi.
Witam . Mam pytanko. Jakie sa szanse na znalezienie pracy w Noregii jako stolarz , choc nie tylko to potrafie. Wiem ze jednak czesto wymygany jest jezyk . Niestety ja potrafie dobrze tylko po ...
Moze zamieszcze pare stronek dla szukajacych pracy bo widze ze coraz wiecej jest takich osob www.jobzone.no/ Oczywiscie wymagaja jezyk w miare komunikatywny w danym zawodzie ...
Jestemy norweska firma ogolnobudowlana z siedziba w Bergen. W zwiazku z szybkim rozwojem firmy poszukujemy 2 stolarzy do pracy przy remontach. Praca dostepna od zaraz. Praca w Norwegii dla Stolarza ...
WITAM SERDECZNIE MAM PYTANKO, OTÓŻ CZY JEST PRACA DLA TYNKARZY MOZE KTOS NAWET ORIENTUJE SIE ILE ZARABIAJA I OGOLNE PYTANKO CZY BUDOWLANKA SIE RUSZYLA BO MAM WIESCI ZE W IRLANDII JEST MASAKRA ...
mam pytanko. czy wie ktoś jak odszukać w necie Selvangivelse 2009 do rozliczenia podatku?
witam, moze ktoś się orientuje zaswiadczenie o terminie porodu do becikowego musi być od norweskiego lekaza czy mogę mieć z polski przetłumaczone na angielski?
Witam. Proszę o informację jak wygląda przeprowadzenie sprawy rozwodowej w Norwegii? Mieszkam tu od 5 lat, jestem wymeldowany z pobytu stałego w Polsce, żona mieszka w Polsce. Od 2 lat jestem ...
Witam, Szukam pracy sezonowej na okres od maja do końca lipca (barman, kelner, praca na wsi, praca fizyczna na budowie, praca fizyczna w fabryce itp). Najlepiej z zakwaterowaniem. Posiadam prawo ...
Piotr M
17-04-2010 14:11
..tylko gdzie??..i jakiej?? Doradzcie(!) Pomozcie(!) buuu...
czym sie rozni klasa podatkowa 1 od 1e
czy ktoś wie jak unieważnić , ściągnąć z powrotem albo poprawić zeznanie podatkowe wysłane przez altinn.no chodzi mi o to czy można to zrobić też przez altinn i ewentualnie co naklikać .
Witam! Szukm pracy w Egersund lub w jej okolicy, jeśli chodzi o Norwegię jestem zupełną "świeżynką"...czasem każda forma wyjścia z inicjatywą jest dobra, jeśli się coś w tym kierunku zdarzy ...
Witam ! Dostałem ofertę pracy w Norwegii , jednak cały czas pracuję w Polsce . Od pracodawcy w Polsce dostałem zapewnienie , ze mogę iść na urlop bezpłatny , nie wiem jednak czy przebywając na ...
cześć mój tata pracuje w norwegi ale zachorował w polsce i tam tez poszedl do lekarza . Dostał zwolnienie , po czym udał sie do wspaniałej instytucji jaką jest polski zus dostarczyc L4. teraz ...
Witam Pisze w imieniu znajomego pytanie jak w tytule czy dostane zasilek jesli sam sie zwolnie ? Moj szef niedaje mi od dwoch lat podwyżki, mam stawke pomocnika chociaz mam swoje projekty i ...
26-letni solitny i sumienny poszukuje pracy. moje specjalnosci.tynkowanie murowanie,szpachlowanie.malowanie,regips y.oraz prawie kazde prace zwiazane z budownictwem.moge takze zajac sie czym zupelnie ...
www.ksiegarnia.beck.pl/slowniki-i-leksyk...Polsko-norweski.html
Barbara H
09-04-2010 10:43
www.cappelendamm.no/main/Katalog.aspx?f=...p;isbn=9788202312251
Witam. Chcialem sprawdzic na stronie altinn.no czy nalezy mi sie zwrot czy musze nadplacic podatek, lecz spotkalem pewne problemy. Przy logowaniu poprosili mnie o kody z listu z 2008 roku a ja w ...
Moja siostra pracuje w Norwegii od początku 2006 roku u pracodawcy norweskiego na pełen etat. W 2008 roku urodzila córeczkę, po urlopie macierzyńskim wziela urlop wychowawczy na kolejny rok. I ...
zjerzdzajac do polski i starajac sie o uzyskanie zasilku dla bezrobotnych to jakie dokumenty formularze potrzebowal dostarczyc do polskiego urzedu pracy ??? gdzie mozna takie informacje uzyskac
Jezeli ktokolwiek moze mi udzielic informacji na temat pracy,sprzatanie,opieka nad dzieckiem, magazyn,itd...(mam doswiadczenie) bylabym bardzo wdzieczna...Mieszkam w Oslo.. Z gory serdecznie ...
Witam Wszystkich bardzo Swiatecznie! Czy moglby ktos udzielic mi informacji na temat przepisania polskiego prawka na norweskie/zasady,miejsce-mieszkam na Bislett,ewentualna oplata/. Dzieki ! ...
Witam!2 miesiace temu zwolnilam sie z pracy.Przysluguje mi zasilek po 8 tygodniach.Dostalam list z navu z wyliczeniem.Bylo tam napisane: UKESATS TOTALT : 2635.Czy od tego musi odejsc jeszcze ...
Hej mam pytanko, mam nadzieje ze ktos mi poradzi, mianowicie jestem od kilku tygodni w Oslo i rozgladam sie za praca bylam w kilku biurach posrednictwa pracy ale kazdy z gory pyta mnie o Norweski. ...
Ewelina Gregorczyk
04-04-2010 14:20
Witam wszystkich. Mam na imię Przemek i mam 20 lat szukam pracy w norwegii . Interesuje mnie kazda praca fizyczna. Wiem ze o inna ciezko sie starac bez doswiadczenia. Jak narazie przebywam w polsce . ...
Poszukuję pracy w Bergen jako sprzątaczka lub opiekunka.Jeśli ktoś może mi pomóż to proszę o kontakt tel.+4796836239
czy ktoś wie co to jest frikort i kiedy się jej używa?Czy obowiązuje na wszystkie środki lokomocji, taksi, pociąg, autobus w norwegii?? dzięki za info
Paragraf46c wieloletnie doświadczenie, szukam pracy.
hej tak jak w temacie szukam kogoś kompetentnego kto zajmuje sie takimi sprawami najlepiej z okolic drammen