Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
szymon75wlkp (1902 niezalogowanych)
33 Posty
sylwek Malishito
(simontl)
Nowicjusz
ok rozliczenie za 2009 znaczy za 3ci rok pracy w no pendler mi chyba nie przysluguje bo rodzine mam ty od 2009go roku a co do diety mozesz cos rozwinac ten temat traveleroslo? firma jest w oslo ale prace byly poza oslo musze przedstawic jakies dokumenty???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Pendlerem mozesz byc tak jak napisal Harry bez ograniczen czasowych...
Co do diet , to nie udziele Ci wyczerpujacej odpowiedzi... lecz w zarysie wyglada to tak ze przysluguje ona kazdemu i nie ma to znaczenia czy ma sie status pendlera czy tez nie... Pod warunkiem ze pracuje sie w innym miejscu niz ma sie meldunek... Najlepiej bedzie jesli poczytasz troszke wiecej o tym na stronie NAV...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
KzK już odpowiedział na poprzedniej stronie .
trzeba posiadać w razie kontroli żeby jakoś to udokumentować , przecież nie uwierzą ci na piękne oczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
bad harry napisał:
status pendler jest bez ograniczeń czasowych

Coś Ci się chyba pochrzaniło bad harry
?????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
cyganka napisał:
bad harry napisał:

?????????

to wyprowadż mnie z błędu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
bad harry napisał:
trzeba posiadać w razie kontroli żeby jakoś to udokumentować , przecież nie uwierzą ci na piękne oczy

Nie do konca ... W naszej firmie baraki sa za darmo i na to nie ma dokumentacji... wiec co w takiej sytuazji zrobic???
poza tym jeszcze nie slyszalem , aby kontrolowali kogokolwiek odpisujacego diety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
bad harry napisał:
cyganka napisał:
bad harry napisał:

?????????

to wyprowadż mnie z błędu

Chyba jednak mnie się coś pomyliło bad harry , podobno Ty masz rację, nie znam się na podatkach , więc się wycofuję.....
Poczytam jeszcze na ten temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
traveleroslo napisał:
bad harry napisał:

Nie do konca ... W naszej firmie baraki sa za darmo i na to nie ma dokumentacji... wiec co w takiej sytuazji zrobic???
poza tym jeszcze nie slyszalem , aby kontrolowali kogokolwiek odpisujacego diety

no ale skoro baraki są za darmo to nie możesz zrobić legalnie odpisu za koszt ich wynajęcia .
a diety jeżeli się uprą to skontrolują bo .........jeżeli jesteś pendler to trzeba udokumentować podróże do PL no to już łatwo wyliczyć ilość dni w NO . Pracę w delegacji można skontrolować żądając np zaświadczenia z firmy .
a jak często kontrolują ...trudno powiedzieć . mojego znajomego już kilka razy a mnie nie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Karolina xxx
(Karolla)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Karolla napisał:
witam!! mam prośbę czy ktoś wie w którym punkcie się odpisuje mieszkanie?? dziex

nikt Ci nic nie odpowie, dopoki nie sprecyzujesz o co dokladnie chodzi.
odliczenia w zwiazku z kredytem ? odliczenia kosztow wynajmu mieszkania z tytulu "familiependler" lub "ensligpendler" itp...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok