bad harry napisał:...a do tej pory jak dwóch lub więcej norków z twojej ekipy stoi i gada albo idzie na kawe to ty jak małpa robisz to samo .
NIE JAK Małpa... jesteś w błędzie...
Pracowałem tutaj w Osi z Polakami...i wiem jak się w takiej grupie robi... żebyś nie wiem ile i jak dobrze robił to i tak zawsze będzie źle ,jak mu nie wejdziesz po palcu w dupę...
Przez 4-mies. pracowałem w dwóch "firmach" w tym czasie intensywnie szukałem innej lepszej... był taki moment ,
że świadomie robiłem dwie dniówki za darmo by pokazać bezstresowo co Ja potrafię wykonać , na tą pokazówkę wziąłem specjalnie wolne ... myślałem , że firma jak duża i legalna to i dobra a to było dno ...
Ludzie ze sobą skłóceni nienawistni , nie mogli zrozumieć , że nie mieszkam z Nimi w obskurnym baraku tylko gdzieś tam indziej... . A jak przyszło do podpisania umowy to Ciapek zmienił się o 180 stopni . Wszystko było na nie...
robota owszem super tylko wiesz...? rozumiesz...? nie jestem w stanie...? a co powiedzą Ci co robią u mnie długo po 1-roku , no i musisz się przeprowadzić na Moje kwatery...
Śmiech na sali...!!!! , jednak..." Facet-Boss"... nie znał prawdy , nie wiedział ,że Ja mam pracę ...tego Mu nie mówiłem...
I tak zdobywałem wiedzę i doświadczenie .
Wracając do Mojego zaprzeczenia...
Harry... teraz pracuję tylko z Norgami i nie ma wyjścia bym pracował inaczej niż Oni...
To Nie Jest MAŁPOWANIE...!!!
Na samym początku oni stawali i palili papierosa -/ja nie palę /- a Ja robiłem sobie dalej , Oni szli na kawę a Ja robiłem dalej... , oni zrzucali mantle za 5-fajrant a Ja jeszcze jeden gwóźdź w deskę... .
Norgi nic nie mówili , tylko patrzyli się spokojnie na to co i jak to robię .
I po woli spokojnie tłumaczyli co i jak i dlaczego powinienem robić tak jak Oni , o ile oczywiście chcę dalej pracować w Ich Firmie... i nie była to żadna zawiść , tylko życzliwość ,nawet Mój Szef firmy to przekazywał przez tłumacza ... , że On nie potrzebuje.." Stachanowca".. On chce robotnika na długie lata ...
I TAK TO SIĘ KRĘCI jak na razie do przodu ...
RAZ LEPIEJ A RAZ GORZEJ..... i oby tak dalej...! .
I tak nauczyłem się Norge systemu.... "nie wychodź przed szereg jak nie ma potrzeby"...
...NIEMNIEJ JAK DOTYCHCZAS ....SZUKAM LEPSZEJ FIRMY I PRACY...