Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

prawko - Norwegia

Czytali temat:
(314 niezalogowanych)
12 Posty
dariusz furman
(darek13)
Wiking
witam wszystkich

Czy ktos orientuje sie jaki dlugi okres czasu zajmie przepisanie polskiego prawka ?
Chodzi mi o czas od chwili zlozenia kwestionariusza i zabranie polskiego prawka do chwili otrzymania norskiego.
Za informacje dzieki stokrotne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
obywatelom uni europejskiej nie wymieniaja prawa jazdy.polskie mozesz uzywac do woli .jest to na stronie toll.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
miosk napisał:
obywatelom uni europejskiej nie wymieniaja prawa jazdy.polskie mozesz uzywac do woli .jest to na stronie toll.no

Wymieniają, ale nie ma takiego obowiązku.
Normalnie wymiana trwa około 2 tygodnie, na ten okres dostajesz papierek upoważniający do poruszania się pojazdami po NO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(xxx1xxx)
Wiking
darek13 chyba pytal o cos innego, wiec postaram sie odpowiedziec, ja czekalem 2m-ce i przez te dwa miesiace jezdzilem z karteczka ze mam prawo jazdy, a sprawa przeciagala sie z powodu nie odsylania przez strone Polska potwierdzenia ze rzeczywiscie posiadam kwalifikacje do prowadzenia pojazdow, wiec wszystko zalezy od Twojego wydzialu komunikacji. strona norweska wyrabia prawojazdy do dwoch dni od otzrymania wyzej wymienionego poswiadczenia, ktore na dodatek wedruje droga internetowa poprzez e-mail, pozdrawiam

o i juz mnie Grzes ubiegl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
dariusz furman
(darek13)
Wiking
dzieki,wlasnie trafiles w moj temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
M M
(bezonges)
Wiking
Ja czekalem tylko 3 dni. Wymienienie prawa jazdy jest obowiazkowe jedynie w przypadku kierowcow zawodowych przebywajacych na stale w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok