Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8929 Postów
Maniak
giovi2 napisał:
gabriel napisał:To stój spokojnie i nie wierzgaj tymi Swymi kulasami ...bo pęta zawiążę i będzie w końcu spokój...Już nie mogę się doczekacŻADEN problem ..
Wsiadaj w samolot do Bodø... i po przylocie na miejsce docelowe masz jak chcesz ...
Koszty przylotu zwracam bezproblemowo...i za pęta też nic nie chcę....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
gabriel napisał:
giovi2 napisał:
gabriel napisał:To stój spokojnie i nie wierzgaj tymi Swymi kulasami ...bo pęta zawiążę i będzie w końcu spokój...Już nie mogę się doczekacŻADEN problem ..
Wsiadaj w samolot do Bodø... i po przylocie na miejsce docelowe masz jak chcesz ...
Koszty przylotu zwracam bezproblemowo...i za pęta też nic nie chcę....

A mi się gdzieś "o oczy obiło",że to Ty się wybierasz na Święta do Oslo...tak sobie pomyślałam(wiesz że często mi się to nie zdaża,jak każdej blondynce) ,że załatwimy to za jednym zamachem.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
giovi2 napisał:A mi się gdzieś "o oczy obiło",że to Ty się wybierasz na Święta do Oslo...tak sobie pomyślałam(wiesz że często mi się to nie zdaża,jak każdej blondynce) ,że załatwimy to za jednym zamachem.......
No nie wiem... nie wiem , chcieć to i Ja bym chciał BARDZO do tego OSI ... ,
niemniej nie uśmiecha Mi się w Takie ŚWIĘTA włóczyć we nocy po dworcach , za wygodny jezdem i leniwy a znowu za chytry i chciwy... by tak sobie moje dutki tracić na Hotele o co to to ni.... a znajomi mili do Polski na Święta z Osiiii....wybyli...
DLATEGO pewnie stanie na Tym iż jednak zostanę jak rok temu Tu u SIEBIE....
ZAPASY JUŻ ROBIĘ ...by było miło i dostatnio...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Paweł michnik
(kaliszaninss88)
Wiking
witam i pomocy!mam pytanie odnosnie zasilku dla bezrobotnych!Podjolem legalna prace w norwegi w pewnej firmie od 20.03.08 i zakonczylem ja na wlasne zyczenie z dniem 30.01.2009 z tym tez dniem zjechalem do Polski (sprawy osobiste)gdzie bylem ponad rok!w tym okresie pracy czyli od 20.03.08 do 30.01.09 zarobilem 221 tys kr.!wrocilem do Norwegi 01.02.2010 gdzie zaczolem pracowac na 1/3 etatu(50 godz miesiecznie)!Czy teraz po uplywie 15 miesiecy moge ubiegac sie o zasilek dla bezrobotnych pracujac na 1/3 etatu?i pyt 2gdybym nie pracowal na 1/3 etatu czy Moglbym ubiegac sie o zasilek dla bezrobotncyh po takim czasie od zwolnienia??prosze kogos kto siedzi w temacie o odp!z gory bardzo dziekuje!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Przeszczery)
Wiking
bylo od poczatku poczytac

xyz7 napisał:
Oczywiscie, ze od zasad sa wyjatki.Jesli zwalniasz sie z pracy na wlasna prosbe, to zanim zostanie Ci przyznany/badz tez nie, zasilek dla bezrobotnych przede wszystkim musisz dostarczyc wyjasnienie dlaczego postanowilas sie zwolnic. I jesli Nav uzna powod za dostateczny, jesli pracowalas przez ostatnie 12 miesiecy w Norwegii i jesli Twoje zarobki w ostatnim zakonczonym roku kalendarzowym wynosily kr 109 322, to wtedy masz szanse na zasilek dla bezrobotnych, pomimo, ze sama zlozylas wypowiedzenie.
Damian88, to dobrze, ze Ty dostales zasilek. Pamietaj tylko, ze kazda sytuacja jest inna i dlatego bylabym ostrozna w zapewnianiu kogo, ze na pewno otrzyma zasilek.
Odp. napisana po ostatecznej konsultacji z NAV w Akershus.

na pierwszej stronie tego watku jest wiecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Paweł michnik
(kaliszaninss88)
Wiking
?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Przeszczery)
Wiking
jesli nie rozumiesz tekstu
to juz nikt ci nie pomoze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Tutaj znajdziesz wszelkie informacje na ten temat

www.nav.no/154915.cms
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Przeszczery napisał:jesli nie rozumiesz tekstu
to juz nikt ci nie pomoze
SZCZERA PRAWDA...nic ująć a dużo by dodać ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok