Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

8929 Postów
Maniak
niezapominajka741 napisał:Myślę ,że aż tak dobrze to nie będzie .
A ja myślę ,że do tej Pory powodziło się Tobie Tutaj bardzo dobrze ...albo za dobrze ...
I zaczęłaś wynokwiać...
Narzekać na wszystko dookoła i nic Tobie Tutaj nie pasuje... wszystko jest złe i BE...
Nawet do samochodów się przyczepiłaś ....
Zapominając o tym ,ze w Polsce są takie same prawa dla obcokrajowców co i w Norge .

Wiesz ...za mało podałaś o sobie informacji by diagnoza była JESZCZE bardziej dotkliwsza ... .
Niemniej nic z niczego samo się nie bierze .
Pewnie myśleliście ,że cały czas będzie cacy jak się zwolnicie z pracy i tym sobie zagracie na nosie własnemu pracodawcy ...
A tu nieprzyjemne kuku....

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
gabriel napisał:
[quote]niezapominajka741 napisał:Myślę ,że aż tak dobrze to nie będzie .
A ja myślę ,że do tej Pory powodziło się Tobie Tutaj bardzo dobrze ...albo za dobrze ...
I zaczęłaś wynokwiać...
Narzekać na wszystko dookoła i nic Tobie Tutaj nie pasuje... wszystko jest złe i BE...
Nawet do samochodów się przyczepiłaś ....
Zapominając o tym ,ze w Polsce są takie same prawa dla obcokrajowców co i w Norge .

Wiesz ...za mało podałaś o sobie informacji by diagnoza była JESZCZE bardziej dotkliwsza ... .
Niemniej nic z niczego samo się nie bierze .
Pewnie myśleliście ,że cały czas będzie cacy jak się zwolnicie z pracy i tym sobie zagracie na nosie własnemu pracodawcy ...
A tu nieprzyjemne kuku....

[/quot

Wiesz ja nie prosiłam tutaj nikogo o diagnozę . A zadawac pytania na tematy które mnie interesują mi nie zabronisz chyba po to jest to forum ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Zander)
Wiking
Jezykow ucza ale chyba jeszcze nasze spoleczenstwo nie bardzo zdaje sobie sprawe z dobrodziejstwa wladania jakims obcym jeykiem.Ja sam strofuje swoje dzieci,ze by uczyly sie tego angielskiego bo kiedys im sie to przyda..ale jak to mlodziez..wszystko teraz wie lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Zander)
Wiking
nie wiem o co kaman w sporze gabriela z niezapominajka ale poniekad ma racje..jak sie tu komus nie podoba to zawsze moze pojechac ...na Haiti
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
na haiti? to raczej niesmaczny zart w obliczu tego, co sie tam wydarzyło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów

(Zander)
Wiking
Zart nie zart tamten kraj trzeba odbudowac z ruin bo haitanczycy sami tego nie zrobia, nie sa zorganizowani jak nalezy.Ale nie zmieniajmy tematu...mialo byc o zasilkach a nie o kataklizmach ,ktore raz po raz nekaja nasz umeczona planete
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Turini, w temacie wątku juz wszytsko zostało powiedziane, wytłumaczone i wyjaśnione. Jezeli ktos nie pojął tego, to ma problem ale to juz nie moja brocha.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Col de Turini napisał:
nie wiem o co kaman w sporze gabriela z niezapominajka ale poniekad ma racje..jak sie tu komus nie podoba to zawsze moze pojechac ...na Haiti
JAKIM SPORZE ...!!! .
PYTAM SIĘ ...spokojnie....
JAKIM ...!!! ... ??? .

I PRZEDE WSZYSTKIM Z KIM ...JAKO adwersarzem...? .

Od samego początku staram się wyjaśnić zaistniały problem i tyle...
Nie JA TU JESTEM STRONĄ...

Gdyby tak było , to już dawno siekiera poszła by w ruch i było by po kłopocie...

Niemniej Ja jestem cierpliwy i trudno Mnie w takiej edukacyjnej polemice wyprowadzić z równowagi ...
Czego nie można powiedzieć o... "niezapominajka 741"...
Jednak prawdą jest udowodnioną ... , że jak nie ma się zdrowych argumentów na swoją Nieudolność to stara się dyskusję sprowadzić do parteru i zamienić w pyskówkę ...
A to ma naukową nazwę i nazywa się .....

NO jak to się zowie....?
A...E....U... no nic daje sobie spokój...za mało alkoholu we mózgu to i nie działa...jak należy...

No proszę jest ....jest....
TO SIĘ ZOWIE ....zowie ...ERYSTYKA...
UF... i beze ankoholu ...można...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Coś dla powielających bzdury na temat wymagań co do znajomości języka polskiego wśród pracowników cudzoziemskich w Polsce:
"III. Dokumenty dotyczące cudzoziemca:
kserokopia wszystkich zapisanych stron paszportu cudzoziemca lub innego dokumentu potwierdzającego jego tożsamość (w przypadku obywateli państw członkowskich UE),
wiza o symbolu D wydana w celu wykonywania pracy (08), decyzja zezwalająca na zamieszkanie na czas oznaczony w RP, karta pobytu lub zezwolenia, o których mowa w przepisach o zasadach i warunkach wjazdu i pobytu obywateli państw członkowskich UE oraz członków ich rodzin na terytorium RP, do wglądu wraz z kserokopią (w przypadku posiadania),
dokumenty potwierdzające kwalifikacje zawodowe cudzoziemca (np. dyplom ukończenia szkoły) lub jego doświadczenie zawodowe (np. świadectwo, opinia z miejsca poprzedniej pracy); tłumaczenie dokonane na język polski przez tłumacza przysięgłego,
oświadczenie cudzoziemca, że posługuje się językiem polskim w stopniu komunikatywnym, lub dokument zaświadczający ukończenie kursu języka polskiego,
potwierdzenie zameldowania cudzoziemca na pobyt czasowy w Polsce,
zaświadczenie z Krajowego Rejestru Karnego o niekaralności cudzoziemca na terytorium Polski."
Link:
www.gazetapodatnika.pl/artykuly/zatrudni..._w_polsce-a_2497.htm

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dino, to w koncu jak z tą umową o ignorowaniu???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok