Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Selvangivelse- ktore papiery wyslac? - Norwegia

Czytali temat:
krzysztof stec (1136 niezalogowanych)
27 Postów
Sylwia B.
(sylwka)
Wiking
Witam!Mam takie pytanko..Jesli zgadzam sie z kwota podana na przeslanym mi Selvangivelse, to czy wszystkie papiery im odsylam, czy tylko jakas strone?Czy oprocz podpisu musze jeszcze cos na tych papierach zapisac?Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Jak sie zgadzasz, to nic nie musisz wysylac. Wyplaca Ci wyliczona kwote, lub Ty masz do zaplacenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
a po czym poznacz czy jest do zapłaty czy zwrotu ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:
a po czym poznacz czy jest do zapłaty czy zwrotu ?
KPISZ CZY O DROGĘ PYTASZ...?
To kto komu płaci , jest wyszczególnione na tym formularzu , na którym jest wydrukowane Giro...
Ostatnia pozycja z wyszczególnioną kwotą....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Gabi, ja tylko zadałam pytanie z wyprzedzeniem, bo zaraz by sie takie zapewnie pojawiło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
jak sie zgadza, to chyba wie ( nie wie ) na co sie zgadza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
My w zeszłym roku nie wysłaliśmy i rozliczono nas tak jak było w papierach, tyle że w październiku. Dotychczas rozliczano nas zawsze w czerwcu. Wiem, że są dwa terminy rozliczeń, ale i tak się zastanawiam, czy fakt niewysłania selvangivelse miał na to wpływ, czy to tylko przypadek, że raz było tak, a raz inaczej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
gama28 napisał:
My w zeszłym roku nie wysłaliśmy i rozliczono nas tak jak było w papierach, tyle że w październiku. Dotychczas rozliczano nas zawsze w czerwcu. Wiem, że są dwa terminy rozliczeń, ale i tak się zastanawiam, czy fakt niewysłania selvangivelse miał na to wpływ, czy to tylko przypadek, że raz było tak, a raz inaczej.Pewnie , raczej zależy to od zasobności kasy , w danym okręgu...
W tamtym roku pół miasta dostało info , iż zwroty dostaną w drugim terminie ,bez prawa do odwoływania się od tej decyzji i nie ważne było , czy zwrot dotyczył 500Nok czy też 20tys.Nok.
Tylko rodziny z dziećmi dostawały zwroty w czerwcu...
Jak będzie w tym roku to się dopiero okaże , jednak Tym razem , to Ja mam Im zwrócić forsę....!!! aaauuu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
gama28 napisał:
My w zeszłym roku nie wysłaliśmy i rozliczono nas tak jak było w papierach, tyle że w październiku. Dotychczas rozliczano nas zawsze w czerwcu. Wiem, że są dwa terminy rozliczeń, ale i tak się zastanawiam, czy fakt niewysłania selvangivelse miał na to wpływ, czy to tylko przypadek, że raz było tak, a raz inaczej.

czysty przypadek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja akurat zwrotu wtedy nie miałam tylko ponad 19 tys dopłaty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok