Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Paula Wielgosz Paweł > czarnulka0710 Ilona B Kuba92no (1419 niezalogowanych)
39 Postów
aleksandra d
(ola*i*andrzej)
Nowicjusz
oczywiscie mam norweska karte ciazy i bede sie starac o zasilek maciezynski a nie jednorazowe becikowe,a mozecie mi napisac jakie dokumenty nalezy zlozyc w nav?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
aleksandra d
(ola*i*andrzej)
Nowicjusz
jeszcze mam pytanie,jak dlugo nav rozpatruje zlozone juz dokumenty?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja akurat brałam jednorazowe "becikowe", rozpatrzenie dokumentów trwało jakieś 2-3 tyg. Nie wiem jak to będzie w przypadku macierzyńskiego, ale dokumenty trzeba złożyć najpóźniej 2 mies przed terminem porodu. Jest tam jeden druk do wypełnienia, tam deklarujesz jakie pieniądze wybierasz, "becikowe" czy macierzyńskie. Wybierasz też długość urlopu, wpisujesz ile zarabiasz, chyba nie potrzeba zaświadczenia o dochodach, bo sami sprawdzają w skatt, ale mogę się mylić. Na urlop macierzyński idzie się 3 tygodnie przed przewidywanym terminem porodu. Wtedy startuje twoje macierzyńskie, już niezależnie, czy poród się przyśpieszy, czy opóźni. Zabierz tylko swoją kartę ciąży, gdy pójdziesz do Nav, oni sobie skserują.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok