Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
lisus93 Aleksandra Sz przemek1639 Magdalena B Qubik28 (5034 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Tak, właśnie, nic by mi nie dało takie szukanie pracy fizycznej... Ja sobie nie mogę darować tego, że przerwałem te studia, które zacząłem i to mnie dzień w dzień drażni, ale usprawiedliwiam się, że nie wszystko ode mnie wtedy zależało. Dlatego jednak spróbuję jeszcze raz w Anglii i jak się naprawdę przyłożę to nie ma możliwości na niepowodzenie.

Dzięki Wam. Pozdrawiam.[/quote]

Ja tak mam codziennie, wyrzuty sumienia, złość na niezrobione studia, a mam 2 dzieci na utrzymaniu i trzecie w drodze i na razie brak realnych szans nawet na płatny kurs języka norweskiego, a co dopiero na studia. Chcesz takiej przyszłości? Chcesz żyć z poczuciem, że jesteś niegłupi, ba nawet inteligentny, a tu pracujesz za najniższą stawkę, ledwie starcza ci na utrzymanie? Uwierz, że z latami poczucie winy, że nie skończyłeś studiów będzie rosło, nie malało niestety. Coś o tym wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
ppp ppp
(ppp0011)
Wiking
Ja tak mam codziennie, wyrzuty sumienia, złość na niezrobione studia, a mam 2 dzieci na utrzymaniu i trzecie w drodze i na razie brak realnych szans nawet na płatny kurs języka norweskiego, a co dopiero na studia. Chcesz takiej przyszłości? Chcesz żyć z poczuciem, że jesteś niegłupi, ba nawet inteligentny, a tu pracujesz za najniższą stawkę, ledwie starcza ci na utrzymanie? Uwierz, że z latami poczucie winy, że nie skończyłeś studiów będzie rosło, nie malało niestety. Coś o tym wiem
Przykro mi odnośnie Twojej sytuacji... Trudno jest czytać takie rzeczy. Jednocześnie w ten sposób dajesz mi ostrzeżenie, a właściwie sygnał, że pora działać i to niezwłocznie... Mam nadzieję, że wiele młodych osób, którzy pragą doświadczyć przygody Skandynawii (i nie tylko) przeczyta cały ten temat i zmieni tok myślenia na ten poprawny...

Jestem wdzięczny Wam. Pozdrawiam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Moja siostra między innymi dzięki mnie skończyła te studia, miała parę chwil załamań więc ją zawsze motywowałam moją sytuacją. Parę razy chciała wracać do Polski, bo tęskniła. A teraz po tych kilku latach Świat stoi przed nią otworem!
Wiele bym dała, aby cofnąć czas i skończyć studia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja to pisałam głównie do ciebie, bo masz 20 lat, wykorzystaj ten czas, bo on nie wróci. Na harówę masz jeszcze czas Nie ma lepszej inwestycji niż ta w wykształcenie. Każdego dnia powtarzam to mojemu 7-latkowi, bo on jest na etapie wygrywania w lotka, szukania skarbów, diamentów w kopalniach. Zawsze mu powtarzam, że jego skarbem jest jego mózg, jeśli będzie się uczył, to będzie szczęśliwy i prowadził życie jakie chce, a nie jakie mu przypadnie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Napiszę jeszcze na pocieszenie, że znam tu wielu Polaków, którzy robią karierę, a przyjechali tu nie w ciemno, nie zaczynali od sprzątania, ale na zaproszenie, na starania Norwegów, bo specjaliści na prawdę są tu w cenie. Pracują jako lekarze (znam 2), inżynierzy związani z przemysłem morskim, budową statków, elektryków (znam wielu). Specjaliści na prawdę się tu liczą.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
ppp ppp
(ppp0011)
Wiking
Rozumiem... Mądrze mówisz.

Moja siostra między innymi dzięki mnie skończyła te studia, miała parę chwil załamań więc ją zawsze motywowałam moją sytuacją.
Ile ja bym dał za siostrę która by mnie motywowała...

Dziękuję Ci. A teraz ja na pocieszenie powiem Tobie, że napewno Twoje pociechy nie popełnią błędu związanego ze studiami... Bo im mama na to nie pozwoli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Wiesz, poświęciłam parę chwil dzisiaj, żeby i ciebie zmotywować Jak już pisałam, Norwegia ci nie ucieknie, a kiedyś przyjedziesz tu z dyplomem i będziesz KIMŚ i tego ci życzę!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
to jeden z nielicznych albo nawet pierwszy któremu forum ale przede wszystkim gama pomogla wejść na tą właściwą drogę .
jestem pewny że dziś już gama spać nie będzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
ppp ppp
(ppp0011)
Wiking
Wiesz, poświęciłam parę chwil dzisiaj, żeby i ciebie zmotywować Jak już pisałam, Norwegia ci nie ucieknie, a kiedyś przyjedziesz tu z dyplomem i będziesz KIMŚ i tego ci życzę!!!

Oj niewątpliwie należą Ci się gorące podziękowania z mojej strony, bo jestem zmotywowany. Poświęciłaś sporo czasu, ale powiem Ci, że nie zmarnowałaś go. Możesz być zadowolona, że uratowałaś komuś 'przyszłość'.

Trzymaj się cieplutko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
bad harry napisał:
to jeden z nielicznych albo nawet pierwszy któremu forum ale przede wszystkim gama pomogla wejść na tą właściwą drogę .
jestem pewny że dziś już gama spać nie będzie

Gama spać nie będzie, ale dlatego, że jej niedobrze po mizerii, którą dziś zjadła
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok