1 NOK
zna może ktoś firme Sunndal Vikarbyraa i może powiedzieć coś więcej na ich temat? dzięki
witam, mam problem i nie wiem jak to rozwiązać. Maż od 3 sierpnia pracuje na umowe o prace w Norwegii, umowa na czas nieokreslony, od pazdziernika firma przezywa trudności ze zleceniami, wiekszosc ...
Witam! Potrzebuje do pomocy na okolo 3 dni stolarza w Oslo. Potrzebuje zbudowac scianke dzialowa. Moj tel. 45079609
Rafal W.
01-11-2009 19:10
mam pytanie,chce założyc firmę w polsce i jako jednoosobowa pracowac w norwegii. jakie podatki bede musiał placić i co znaczy ze tylko najlepiej jest przez 183 dni w roku. co sie dzieje pózniej?
Witam, mam kilka pytań i mam nadzieję, że ktoś bedzie mógł mi pomóc. Chciałbym założyć działalność w Noregii. Mieszkam tutaj od 3 lat, mam legalna pracę i pozwolenie wazne jeszcze 2 lata. Niestety ...
Szukam pracy przy sprzątaniu domów,mogę przedstawić referencje.Sandnes i okolice lub Stavanger.Tel.46239607
z rejonu Møre og Romsdal
Czy zna ktoś firmę Indstaff wykonują prace malarskie i piaskowanie na breviku, szukają ludzi do pracy, chodzą słuchy że ta firma nie jest rzetelna, w polsce werbują ludzi pracują w norwegi podatki ...
Szukam osob, ktore pomagaja w znalezieniu pracy lub wiedza jak ja szybko znalezc i gdzie - sprzatanie, bylabym bardzo wdzieczna jezeli ktokolwiek moze udzielic mi jakiejkolwiek pomocy. Mieszkam w ...
Siema mam pytanie. Jakie są wymagania na stanowisko kierowcy autobusu miejskiego w Norwegii? Odpiszcie z sensem i prawdę!!!!!!!!!! Pozdrawiam
czy ktos zna strony int w których są ogłoszenia o zleceniach prac???prywatnych ludzi??
Witam Mam Pytanie do wszystkich wtajemniczonych Czy można sprawdzić stan swoich podatków w SKACIE w ciągu roku podatkowego drogą elektroniczną ? Posiadam pin kod który otrzymałem z ALTINN . ...
Witam! Na dniach mąż stracił pracę w PL.,ale może to i lepiej.Praca od dawna nie przynosiła mu statysfakciji.Mąż ma duże doswiadczenie w zawodzie.Nie było awarii,z której sobie nie ...
Witam, mam na imię Jarek i szukam pracy w Oslo w charakterze kucharza, oczywiście jestem świadomy ze bede zaczynać od zmywania czy pomocy w kuchni, to nie jest problem, problemem jest to że mówię ...
Witam. Jestem absolwentem wydziału Elektrotechniki i Automatyki Politechniki Gdańskiej. Posiadam doświadczenie w pracy na stanowisku elektromontera oraz uprawnienia SEP w zakresie eksploatacji do ...
witam!!pilnie poszukuje pracy na terenie Norwegii,jestem osoba nienpijaca mam 25 lat posiadam pj.kat.B,dokumenty na obsluge wozkow jezdniowych,moja branze;ogolnobudowlane,stolarskie,ale podejme ...
Witam, Mam termin zwrotu podatku na pazdziernik, tylko nie znam dokładniejszej daty? Czy to będzie ok 20 pażdziernika?, bo już zaczynam się cieszyć.......
witam.... jezeli potrzebuje ktos pomocy do pracy przy sprzataniu chcetnie służę pomocą... mam 20 lat mieszkam w drammen, posiadam prawo jazdy....
Witam serdecznie, reprezentuję firmę produkującą okna drewniane bardzo wysokiej jakości z drewna egzotycznego robione na wymiar (okne typu europejskiego,typu sash, otwierane do zewnątrz, harmonijki, ...
Witam ! Pilnie potrzebuje opinii ; informacji na temat firmy WORKERS . Ja jestem elektrykiem i chyba będę tam pracował . Jeżeli ktoś posiada jakieś wiadomości to bardzo proszę o pomoc .
Witam.. poszukuje pracy w Kristiansand lub okolice przy sprzataniu domkow,posiadam prawo jazdy oraz samochod, ale rowniez moge podjac sie innej mi powierzonej pracy. Jestem ...
Witam poszukuje pracy w Norwegii lub innych krajach skandynawskich posiadam uprawnienia Starszego Sternika Motorowodnego, operatora wózków jezdniowych (wszelkiego rodzaju widlaki itp.) oraz prawo ...
szukam pracy najlepiej wykonczeniowka lub kazda inna nieznam jezyka ale musze wyjechac z tego zascianku zwanego polska tel+48694045322
andrzej kosztyla
10-10-2009 10:01
W tym roku skończyłam liceum o profilu pedagogiczno-psychologicznym. Mam 19 lat.Mam zamiar podjąc studia (wychowanie przedszkolne) . Bardzo lubię dzieci,mam z nimi dobry kontakt. Chodzi o pracę w ...
Mam takie pytanie czy ktos sie moze orjetuje jak to jest ze zwrotem podatku gdy w bierzacym roku zostala zmiana tabeli a dokladniej chodzi mi o to ze z nowej tabeli co miesiac przy tej samej kwocie ...
Witam! Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja z pracą na kuchni w Norwegii? Czy ciężko znaleźć? Czy gdybym wyjechał i poszukał na własną rękę (znając dosyć dobrze angielski, nie znając ...
W kotrym banku najlpiej załozyć konto?Warunek dla obcokrajowcow jest miec paszport przy zakladniu,a jesli sie nie ma czy mozna zalozyc na dwod?
ladny pan
08-10-2009 18:04
witam!! Czy jest ktos kto moglby napisac cos bliżej na temat otwarcia firmy jednoosobowej w Norwegii?jak to wszystko działa?jak jest z pracownikami jesli sie ich zatrudni?Pozdrawiam
mam pytanie jak wygląda sprawa dodatku do stawki od państwa ,jak się nie mylę było 2kr/rok czy jest konkretny na ten temat przepis ,ustawa
Witam, mam pytanie czy ktos moglby mi pomoc lub zna kogos kto moze pomoc lub napisac biznes plan z budzetem dla firmy norweskiej po polsku. dziekuje
Witam wszystkich, mam pytanie dotyczace wysokosci podatku w Norwegii. Wlasnie zaczynam dzialalnosc tzn. mala firme remontowo-budowlana. Czy ktos mi moze powiedziec ile procent wynosi podatek? ...
elka kozica
07-10-2009 11:16
proszę o pomoc.Jeżeli posiadam polskie prawo jazdy i kupiłam w Norwegii samochód na norweskich blachach oczywiście. Czy wymagane jest norweskie prawo jazdy czy nasze polskie tzn. unijne wystarcza? I ...
czy wie ktoś ile czasu ma pracodawca ma na wreczenie umowy o prace -pracownikowi ? dodam ze pracuje juz ponad tydzien bez papierów -bo wypowiedziałem umowe innej firmie w której pracowałem pierw.
Witam, Zawsze otrzymywałam wynagrodzenie na początku danego miesiąca a teraz pogorszyła się sytuacja firmy i w związku z tym otrzymujemy wypłatę podzieloną na 2 okresy w miesiącu,czyli pierwszą ...
Witam, Mam do Was pytanie odnośnie pobytu i pracy w Norwegii. Mieszkałem 3 lata w Irlandii i rok temu wróciłem do Polski, a że nie potrafię zagrzać miejsca na dobre, rozważam ponowny wyjazd za ...
Witam Pracuje w norwegi legalnie od początku roku .Mój norweski pracodawca sam załatwił dla mnie kartę podatkowa (chyba sam wypełnił formularze)Według tej karty otrzymałem 1 skatteklasse i 36 % ...
bu
Otwierając konto bankowe w Nordea spotkałam się z tym, że do czasu dostarczenia im pozwolenia na pobyt z policji będę mogła korzystać z tego konta tylko w ograniczonej formie tj. bez możliwości ...
Widziałem w najnowszym katalogu Wydawnictwa C.H Beck zapowiedź wydawniczą Słownika terminologii prawniczej norw-pol, pol-norw. Wreszcie ktoś się tym zajął na poważnie. Na pewno się przyda. Ma wyjść ...
ladny pan
23-09-2009 23:23
Witam. Poszukuje obrotnej osoby ,ktora zajelaby sie wyszukiwaniem uzywanych opon w Norwegii w ilosciach hurtowych. Warunki do uzgodnienia. Tylko powazne oferty. jasy@op.pl , +48604642021 ...
Czy sa osoby ktore moga pomoc w znalezienu pracy, badz wiedza jak znalezc szybko prace(sprzatanie, opeka nad dzieckiem , itp...) bylabym bardzo wdzieczna jezeli ktokolwiek moze udzielic mi ...
Czy wie ktos, jakie dokumenty powinien wystawic pracodawca po zakonczeniu kontraktu. Swiadectwo pracy to na pewno, ale Wiecie cos moze o referencjach. Musi wystawic, czy tylko moze.
nieaktualne
czy ktos z Was wie jaka jest minimalna stawka dla pracownika w branzy hotelarskiej??
czy ktoś może mi przeczytać ten skrót i co on oznacza. Chodzi tu konkretnie o nr DUF? Pozdrawiam
hej, mam sprawe dostalo moje dziecko paczke z islandii i na poczcie powiedzieli ze musze zaplacic clo? czy jest to zgodne z prawem, przeciez to prezent? proze o szybka iodpowiedz?
Witam , jestem zainteresowany kazda praca, ktora nie wymaga certyfikatow, jestem studentem i podejme sie pracy w dziale budownictwo, rolnictwo,gastronomia, kazda praca jaka bylaby dostepna, najlepiej ...
ladny pan
07-09-2009 19:41
wyjasnie krotko . pracuje legalnie ale tylko na 50 % czy moge liczyc z nav na jakas pomoc , dopoki nie znajde normalnej pracy na 100 % , a jak widomo ciezko jest z ta praca dla kobiet. dodam ze ...
Czy ktoś może wie coś o pracy w przemyśle stoczniowym i nie tylko dla malarzy-piaskarzy na terenie norwegi posiadam wszelkie zezwolenia. Mogę zorganizować brygady. Pracujemy również przy masie ...
Czy ktoś może wie czy według prawa avspasering z poprzedniego roku przechodzi na ten rok .
Witam. Dwóch młodych(21,23) chłopaków poszukuje pracy w Norwegii. Jesteśmy w stanie zadeklarować się na 1 rok z góry i możemy zacząć od zaraz. W tym momencie mieszkamy w Oslo, ale jeśli zajdzie ...
Czy ktoś się orientuje jak otworzyć własną firmę jednoosobową np. sprzątanie.? Gdzie się udać, jakie papiery, ile podatku trzeba płacić, ile ZUS-u itp.????? Proszę o pomoc.
Agnieszka Puciłowska
31-08-2009 14:50
Hejka Planuje otworzyc swoja dzialalnosc w Norwegii. Slyszalem, ze sa jakies dofinansowania od panstwa. Czy to prawda? W jaki sposob idzie to uzyskac? W jakiej wysokosci i na jakiej zasadzie to ...
Mam ogromna prośbę czy moze ktos podac mi linka gdzie znajduje sie kodeks pracy i ustawy w Norwegii?
Witam Mam znajomego ktory pracuje na terenie Norwegii jako pracownik tymczasowo oddelegowany do pracy w Norwegii, jest na umowie podpisanej z polskim pracodawca. Jego pensja to 110 koron na ...
poszykuje adresu hurtowni akwarystycznych w Norwegi jeżeli ktoś mógłby podać link do strony w Google