Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1231 niezalogowanych)
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Hilton napisał:
Czasem jednak ta 10% ulga sie nie opłaca i lepeij rozliczyc sie bez tego.
Czasem tak a czasem trzeba doplacic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
Witam, otrzymałam dzisiaj rozliczenie-Selvangivelse 2009. Wszystko się zgadza, dostanę trochę koronek do zwrotu.
Proszę mi napisać ,czy jeżeli mam nadpłatę , to nie muszę nic z tym robić, co będzie równoznaczne z moją zgodą na rozliczenie, tak? Jest to moje pierwsze rozliczenie, nie umiem jeszcze dobrze norweskiego, chodzę na kurs , szkoda ,że nie można sobie zażyczyć rozliczenia w języku angielskim, hiszpańskim , cygańskim a już najlepiej w języku polskim

Aha, wiem już , przeczytałam w informatorze o podatkach , że muszę wpisać ulgę 10 % i odesłać lub rozliczyć się internetem , inna ulga mnie niestety nie dotyczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Jolanta Anna Stang
(karolajna)
Wiking
zadzwon jesli chcesz 99291252
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Roman Krawczyk
(urraburra)
Wiking
Witam!
Będę rozliczał się pierwszy raz z podatku w norwegi.Chciałbym wybrać opcje odpisu standardfradrag 10%.
I teraz nie wiem czy mam to gdzieś zaznaczyć na moim zeznaniu podatkowym ;jeżeli tak to w którym miejscu?
Czy potrzebuję dodatkowo jakiś formulaż w którym wybieram tą opcję i dołączam go do mojego zeznania.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok