Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ferieprnger raz jeszcze... - Norwegia

Czytali temat:
Rafał Gadomski (1274 niezalogowanych)
18 Postów
krzysko x
(maxio)
Wiking
witam Gorąco forumowiczów portalu .otóz wątek mojego postu jest zapewne jednym z najczesciej poruszanych ale nie zauważyłem odpowiedzi w kwestii mnie dotyczacej..otóz w ubiegłym roku odbierałem feriepenger i co mnie zastanowiło ze nie otrzymałem comiesiecznej wypłaty ,co mnie mozno zdziwiło .na moje pytanie u pracodawcy dlaczego nie mam wypłaty za miniony miesiac ,otrzymałem odpowiedz ,ze jak sie dostaje feriepenger to nie ma wypłaty w danym miesiacu.jest to conajmniej dziwne ,bo gdybym miał sporo nadgodzin ,to miały by mi przepasc ? .czy ktos spotkał sie z czyms takim ,czy rzeczywiscie tak byc powinno ? z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
maxio napisał:
witam Gorąco forumowiczów portalu .otóz wątek mojego postu jest zapewne jednym z najczesciej poruszanych ale nie zauważyłem odpowiedzi w kwestii mnie dotyczacej..otóz w ubiegłym roku odbierałem feriepenger i co mnie zastanowiło ze nie otrzymałem comiesiecznej wypłaty ,co mnie mozno zdziwiło .na moje pytanie u pracodawcy dlaczego nie mam wypłaty za miniony miesiac ,otrzymałem odpowiedz ,ze jak sie dostaje feriepenger to nie ma wypłaty w danym miesiacu.jest to conajmniej dziwne ,bo gdybym miał sporo nadgodzin ,to miały by mi przepasc ? .czy ktos spotkał sie z czyms takim ,czy rzeczywiscie tak byc powinno ? z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi.pozdrawiam

Dziwne! Nie dostałeś wynagrodzenia za przepracowany miesiąc? Przecież feriepenger to kasa, która jest odprowadzana własnie z Twojej wypłaty co miesiąc, czyli sa to tak naprawdę pieniadzę oszczedzone przez Ciebie i wypłata ma sie nijak do tego, wpływa tylko na to, ile tej kasy odłożysz w zależności od tego ile zarobisz. Ja mam co roku tak, że do wypłaty czerwcowej jest dołączone feriepenger, czyli to, co sie skompletowało od stycznia do grudnia poprzedniego roku. Jakoś nie chce mi sie wierzyc, ze pracodawca tak Ci to wytłumaczył...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
przypadkiem sie tu zjawiłem bo właśnie sie kładę spac ale jak to przeczytałem to sie dobrze ubawiłem
jak mogłeś w takie bajki uwierzyć . co ma piernik do wiatraka .
wypłata do feriepenge .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
krzysko x
(maxio)
Wiking
NO WŁASNIE .MNIE TEZ TO ZDZIWIŁO , z tego co zdarzyłem sie zorientowac to tak nie powinno być .miałem swiadomosc ,ze moze sa jakies wyjatki od reguły ,ze ewentualnie komus sie to przytrafiło. stad własnie postanowiłem poprosic o pomoc .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
bo są wyjątki
jeżeli się zwalniasz to feriepenge możesz dostać z następną wypłatą ale potrącą ci podatek według tabeli .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
krzysko x
(maxio)
Wiking
dzięki gorące,to daje do myslenia.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
bad harry napisał:
przypadkiem sie tu zjawiłem bo właśnie sie kładę spac ale jak to przeczytałem to sie dobrze ubawiłem
wypłata do feriepenge .

Bad Harry, śpij dobrze i niech Ci włosy na klacie rosną, a wtedy to sam zobaczysz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Luba napisał:
bad harry napisał:
wypłata do feriepenge .

Bad Harry, śpij dobrze i niech Ci włosy na klacie rosną, a wtedy to sam zobaczysz

Zobaczy jak zobaczy, ale co poczuje........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Luba)
Wiking
maxio napisał:
dzięki gorące,to daje do myslenia.....

Ale powiedz mi Maxio, dlaczego dopiero teraz zaczął Cię martwic ten brak wypłaty z zeszłego roku? Czyżby dlatego, że nadchodzi czas na zeszłoroczną kasę wakacyjną i znowu sie boisz, że Twój pracodawca, w Twoim pojęciu, Cię wyroluje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
no to pa LUBA i GIOVI już się w was zakochałem
dla was już nawet cebulki kupie i psadze ......pa pa pa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok