Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rozwód - Norwegia

Czytali temat:
(427 niezalogowanych)
8 Postów

(tozbi)
Wiking
Witam. Proszę o informację jak wygląda przeprowadzenie sprawy rozwodowej w Norwegii? Mieszkam tu od 5 lat, jestem wymeldowany z pobytu stałego w Polsce, żona mieszka w Polsce. Od 2 lat jestem związany z inną osobą, z którą tu mieszkam.
Ciepło pozdrawiam. Tozbi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
tozbi napisał:
Witam. Proszę o informację jak wygląda przeprowadzenie sprawy rozwodowej w Norwegii? Mieszkam tu od 5 lat, jestem wymeldowany z pobytu stałego w Polsce, żona mieszka w Polsce. Od 2 lat jestem związany z inną osobą, z którą tu mieszkam.
Ciepło pozdrawiam. Tozbi.

Sprawę rozwodową trzeba przeprowadzić w Polsce ...
Bo w Polsce ustanie związku małżeńskiego ustala Sąd .A nadal posiadasz paszport Polski /w Tym sensie Obywatelstwo/.

Nie mogę wgrać ..niemniej wpisz w wyszukiwarkę.... Rozwód.pl.... i będziesz miał aktualne dane zgodnie z literą prawa..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Gabriel ma racje, tylko jesli oboje z zona mieszkalibyscie w Norwegii, to rozwod moznaby przeprowadzic w NO i potem tylko potwierdzic wyrok w polskim sądzie. Bedziesz musial stawiac sie na sprawy w PL, ale dokumenty mozesz wysłac z Norwegii.
A co do tej drugiej osoby, z ktora mieszkasz, w NO konkubinat bedzie sie liczyl od dnia uzyskania rozwodu, czy ( gwoli rozwiania wątpliwosci - jesli je masz) na razie mimo iz mieszkacie razem w Norwegii nie ma to znaczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok