Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Potrzebuje rady - Norwegia

Czytali temat:
(1767 niezalogowanych)
25 Postów

(rafi77771)
Wiking
Witam mam możliwośc wyjazdu do oslo do pracy. Będę zarejestrowany w Polskiej firmie która deleguje do solo do pracy . Zakwaterowanie wyżywienie i dojazd do pracy oferuje pracodawca. Na poczatek oferuje 50 koron za godzine . Płaci co dwa tygodnie ale pierwsy miesiąc musze cały przepracować żebym dostał pieniądze za te piersze 2 tygodnie . Co Wy o tym myslicie bo napewno się troche orientujecie . Prosze o swoje wypowiedzi .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Pracując 5 dni w tyg. po 7,5 godz zarobisz 7000 koron. To jest własciwie tyle ile by ci zostało po opłaceniu mieszkania, wyżywienia i paliwa.
Z tym, ze ja bym sie nie zgodziła na takie rozwiązanie. Ja bym wolala mieć normalną stawkę i z niej potrącone za mieszkanie, wolałabym mieć własne rachunki za paliwo i wolałabym sama sie żywić. Bo to co masz zaproponowane jest z korzyścią dla twojej firmy, nie dla ciebie.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(rafi77771)
Wiking
dzięki masz racje ale na pierwszy raz jak ja jade to może i to dobre rozwiązanie tyle że ja będę pracował po 10 godzin dziennie i soboty 5 godzin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
rafi77771 napisał:
dzięki masz racje ale na pierwszy raz jak ja jade to może i to dobre rozwiązanie tyle że ja będę pracował po 10 godzin dziennie i soboty 5 godzin

to jest lipny uklad kolego jestes teraz na emocjach wyjazd ,kasa itd ale jak pobedziesz tu jakis czas na miejscu dostaniesz po 4literach to ochloniesz i wtedy bedziesz chu..mi zucal

czy ta agecja posredniczaca jest z gdyni?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(rafi77771)
Wiking
kolego ja w cale nie jestem w euforii że tam jade a poza tym nie musze hujami rzucać bo wystarczy że w Polsce jestem. Ja wiem że taki układ nie jest zbyt dobry ale na pierwszy raz to jak jade to chyba nie jest do końca taki zły bo nie musze się za bardzo obawiac czy znajde mieszkanie o język itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(rafi77771)
Wiking
to nie jest żadna agencja pracy która pośredniczy tylko Polska firma wysyłająca za granice jedziesz tam pracujesz w Polskiej brygadzie szefa masz Polaka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
ta stawka to każdy ci powie że to jest mizeria .
ale co ty możesz zrobić ??.....zgodzić sie albo nie .
jeżeli nie to lipa i trzeba szukać dalej . jak tak to dać się skubać ale i przy okazji zarobić .
właściwie to już sam wiesz że pojedziesz to o co chodzi ............opinie ???

jak o to ....to ja na twoim miejscu bym nie pojechał . ale ja nie jestem na twoim miejscu tylko na swoim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
uwazam ze jest to lipna stawka ,poszukaj pracy w np.adecco.pl lub adecco.no po zaplaceniu podatku i za mieszkanie chlopakom zostaje 0d 90 koron w gore liczac wydatki od godzinnowej stawki podstawowej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Pierwsze co powinieneś zrobić,to porównać sobię polski zarobek do tego co będziesz miał w Norwegi. Wtedy nie potrzebujesz rad,a liczysz tylko plusy i minusy tego wyjazdu.
No chyba że nie pracujesz w Polsce legalnie. To już inne buty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A jeszcze bym dodala do tego, ze wyjazd za garnice w delegacje wiąże sie z wyższym zarobkiem. Moj brat czesto wyjeżdza jako spawacz do Serbii, Słowenii, Irlandii i tam ma stawke 20 euro za godzine. Miąl zakwaterowanie za darmo i 2 gorące posiłki dziennie rowniez gratis. W Norwegii proponowali mu wyższą stawkę Więc te 50 kron to jest jakis przekręt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok