Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ZASILKI; JAKie SA???? - Norwegia

Czytali temat:
(1038 niezalogowanych)
3 Posty
seb ba
(panczo)
Wiking
To ponownie ja,WITAM WSZYSTKICH!!

Kolejne moje pytanie to odnosnie;Zasilkow- Jestem calkowicie zielony jesli chodzi o kwestei zasilkow,pomocy socjalnej w Norwegii!!

Czy moglibyscie napisac mi np; Jakie zasilki sa dostepne w Norwegii,i jak sie o nie starac i gdzie oczywiscie???

np. zasilek na dziecko, dotacja mieszkaniowa, i czy sa jeszcze jakies inne zasilki o ktore mozna sie starac(jak sie nazywaja//))
Wiem ze oczekuje zbyt wiele ale byc moze ktos z was napewno ma pojecie;co i jak z tymi zasilkami??

pozdrawiam i czekam na odpowiedziiii

dzieki z goryyyyy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
polecam z lewej strony mn INFORMATORmasz tam zakładke pomoc socjalna fajnie jest tam wszystko opisane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mgiełka)
Wiking
Przekieruję Cię na INFORMATOR (lewa strona),tam masz ,,Pomoc socjalna i podatki,,a na dole każdego tematu po prawej stronie będzie ,,czytaj całość,,.......i tak zrób!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mgiełka)
Wiking
Ha, ha.... kto szybszy ten lepszy...........wygrałaś Kami!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
mgiełka napisał:
Ha, ha.... kto szybszy ten lepszy...........wygrałaś Kami!!!!!!!!!!!!!!
hahaha nastepnym razem dam ci fory
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
pozatym twoj post jest dokładniejszy takie prowadzenie za raczke mi sie juz nie chce tak rozpisywac wydaje mi sie ze skoro ludzie pisza posty to i umieja czytac i przeczytajja jaki jest nastepny krok
pozdrawiam mgiełka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
panczo napisał:
To ponownie ja,WITAM WSZYSTKICH!!

Kolejne moje pytanie to odnosnie;Zasilkow- Jestem calkowicie zielony jesli chodzi o kwestei zasilkow,pomocy socjalnej w Norwegii!!

Czy moglibyscie napisac mi np; Jakie zasilki sa dostepne w Norwegii,i jak sie o nie starac i gdzie oczywiscie???

np. zasilek na dziecko, dotacja mieszkaniowa, i czy sa jeszcze jakies inne zasilki o ktore mozna sie starac(jak sie nazywaja//))
Wiem ze oczekuje zbyt wiele ale byc moze ktos z was napewno ma pojecie;co i jak z tymi zasilkami??

pozdrawiam i czekam na odpowiedziiii

dzieki z goryyyyy

Pewnie znów rozpęta sie burza po moim poście ale musze sie wypowiedzieć. Rozumiem, że ludzie pytają o barnetrygd, kontantstotte bo to sie nalezy kazdemu bez wzgledu na wysokosc dochodu. Natomiast chec zdobycia "jeszcze jakichś innych " zasiłków jest zenująca. Ludzie, zastanówcie sie, po co przyjechaliscie pracowac i zyc w Norwegii??? Zeby pobierac wszelkie mozliwe zasiłki i dotacje mieszkaniowe? Przeciez tu mozna normalnie zyc bez pomocy socjalnej. Ale Polak gdzie sie pojawi to od razu pyta o zasiłki.
Prosze mnie zle nie zrozumiec, ale na prawde wstyd mi za takie pytania. Ja jestem matka samotnie wychowujaca 2 dzieci i nie otrzymuję pomocy socjalnej, bo zadna pomoc mi sie nie nalezy, gdyz jestem "dopiero"w separacji - nie mam jeszcze rozwodu. Ojciec dzieci z łaski wpłaci alimenty jak mu sie chce, a jak mu sie nie chce to nie wpłaci. Nie mam dodatkowych pieniedzy na dzieci ani dotacji do mieszkania i jakos zyje. Nie jest mi łatwo, ale zyje.
Dla bardziej zainteresowanych - nie pobieram rowniez zasilkow na dzieci bo wszystko jest w trakcie rozpatrywania. Nie pracuje na pełny etat. a jesc trzeba dzieciom dac, za mieszkanie tez trzeba zapłacic. Jakos nie pisze podan do Stortingu i króla ze mi źle, bo jak mi tak źle to przeciez moge wyjechac, prawda? w Norwegii zostałam, bo wiem, ze wszystko sie po woli ułoży i bedzie dobrze, nie bede na krawedzi przez długi czas.
W Norwegii trzeba mieszkac latami, aby uzyskac jakakolwiek pomoc socjalną, przede wszystkim trzeba wykazac ze nie jest sie wrzodem na tyłku.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Hilton napisał:
Pewnie znów rozpęta sie burza po moim poście ale musze sie wypowiedzieć. Rozumiem, że ludzie pytają o barnetrygd, kontantstotte bo to sie nalezy kazdemu bez wzgledu na wysokosc dochodu. Natomiast chec zdobycia "jeszcze jakichś innych " zasiłków jest zenująca. Ludzie, zastanówcie sie, po co przyjechaliscie pracowac i zyc w Norwegii??? Zeby pobierac wszelkie mozliwe zasiłki i dotacje mieszkaniowe? Przeciez tu mozna normalnie zyc bez pomocy socjalnej. Ale Polak gdzie sie pojawi to od razu pyta o zasiłki.
Prosze mnie zle nie zrozumiec, ale na prawde wstyd mi za takie pytania. Ja jestem matka samotnie wychowujaca 2 dzieci i nie otrzymuję pomocy socjalnej, bo zadna pomoc mi sie nie nalezy, gdyz jestem "dopiero"w separacji - nie mam jeszcze rozwodu. Ojciec dzieci z łaski wpłaci alimenty jak mu sie chce, a jak mu sie nie chce to nie wpłaci. Nie mam dodatkowych pieniedzy na dzieci ani dotacji do mieszkania i jakos zyje. Nie jest mi łatwo, ale zyje.
Dla bardziej zainteresowanych - nie pobieram rowniez zasilkow na dzieci bo wszystko jest w trakcie rozpatrywania. Nie pracuje na pełny etat. a jesc trzeba dzieciom dac, za mieszkanie tez trzeba zapłacic. Jakos nie pisze podan do Stortingu i króla ze mi źle, bo jak mi tak źle to przeciez moge wyjechac, prawda? w Norwegii zostałam, bo wiem, ze wszystko sie po woli ułoży i bedzie dobrze, nie bede na krawedzi przez długi czas.
W Norwegii trzeba mieszkac latami, aby uzyskac jakakolwiek pomoc socjalną, przede wszystkim trzeba wykazac ze nie jest sie wrzodem na tyłku.
Pozdrawiam.

heh... Hilton ubieglas mnie ze swoim postem..

PANCZO:
Miejscowość w Norwegii: obecnie jeszcze NIE

jeszcze nie ma Cie w norwegii a juz walczysz o kuroniowke!! niezbyt dobrze to swiadczy o Twojej pracowitosci... mam prosbe:
NIE PRZYJEZDZAJ DO NORWEGII!! NIE PSUJ NAM NORWEGII
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mgiełka)
Wiking
A to Panczo jeszcze nie jest w Norwegii??? Gdybym wiedziała.....,to nawet drogowskazu bym nie wskazywała !!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
JLK21 napisał:
...PANCZO:
"JLK21"....
WIDZĘ,że zastosowałeś moją bardzo starą metodę.... która tak strasznie była przez większość zwalczana ....
A wszyscy w około mówią i piszą ,że "gabriel "to ...siamto... owamto...

Będę musiał przejrzeć wszystkie moje wsteczne tematy i poszukać ich oponentów....Ciekawe co z tego wyniknie...??? ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok