Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2529 niezalogowanych)
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Mysle ze Kami chodzilo o to ze w kraju ludzie opowiadaja bajki,jak tutaj pieniadze latwo i przyjemnie sie zarabia!!! Wielu wpada na tydzien dwa lub miesiac i wydaje pieniadze ktore tu odklada miesiacami pracuja po 12 godzin na dobe,w soboty a czasami nawet w niedziele!!!! W kraju kupuja mercedesy,stawiaja domy a tu zyja jak szczury!!!
Truskawkowa! Tak wlasnie jest jak napisalas,zrezygnuja tutaj z wszystkiego aby zonie kupic prezent,aby kupic nowe audi( a potem pisac posty na takich forach z zapytaniem czy moze nim jezdzic w norwegi),pokazac rodzinie ta kase!!! A mnie wiecznie pytaja ludzie poco ty tam siedzisz skoro nie masz pieniedzy???? Bo Zdzisiek(nie obrazajac Zdziskow) to jak przyjezdza z Angli to nowe meble kupuje,cala rodzina baluje tygodniami a Ty to tak od wyplaty do wyplaty.Odpowiedz mam tylko jedna- ja zyje.
Nie potrzeba teraz Hitlera do budowy obozow pracy,ludzie sami sobie je buduja i sa zadowoleni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
ja mysle,ze juz minal dawno ten okres,kiedy Polscy dorobkiewicze
odmawiajac sobie masla do chleba za granica,jadac do kraju opowiadali jak to im tam ta forsa kapie z nieba...
swiat sie zmienia,pogon za pieniadzem coraz wieksza,zazdrosc,zawisc,jedni drugich nawet w rodzinie utopliby w lyzce wody
jeszcze jakies 10 lat jak ktos wygral w totolotka,to byly wywiady w gazecie,zdjecia,gratulacje,a teraz kto sie przyzna?nikt!
dodatkowo spowszednialy juz te wyjazdy,prawie w kadej rodzinie jest ktos za granica,a i przelicznik walut na zlotowki juz nie cieszy tak jak 5 lat temu

chcialam jeszcze powiedziec,ze jestem generalnie w opozycji jezeli chodzi o krytyke kogokolwiek jak zyje czy na co wydaje pieniadze
dlatego,ze jedni tu przyjechali,aby tu zyc,a inni przyjezdzaja tylko i wylacznie po pieniadze
najwazniejsze jest to co napisales,zeby byli zadowoleni....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
krolestwo za konia napisał:
Mysle ze Kami chodzilo o to ze w kraju ludzie opowiadaja bajki,jak tutaj pieniadze latwo i przyjemnie sie zarabia!!! Wielu wpada na tydzien dwa lub miesiac i wydaje pieniadze ktore tu odklada miesiacami pracuja po 12 godzin na dobe,w soboty a czasami nawet w niedziele!!!! W kraju kupuja mercedesy,stawiaja domy a tu zyja jak szczury!!!
Truskawkowa! Tak wlasnie jest jak napisalas,zrezygnuja tutaj z wszystkiego aby zonie kupic prezent,aby kupic nowe audi( a potem pisac posty na takich forach z zapytaniem czy moze nim jezdzic w norwegi),pokazac rodzinie ta kase!!! A mnie wiecznie pytaja ludzie poco ty tam siedzisz skoro nie masz pieniedzy???? Bo Zdzisiek(nie obrazajac Zdziskow) to jak przyjezdza z Angli to nowe meble kupuje,cala rodzina baluje tygodniami a Ty to tak od wyplaty do wyplaty.Odpowiedz mam tylko jedna- ja zyje.
Nie potrzeba teraz Hitlera do budowy obozow pracy,ludzie sami sobie je buduja i sa zadowoleni.

jak kupuja zonie prezent to looz nawet jak kupisz to audi looz ale niech jezdza nim w pl ale nie tu jak juz nie moze bo ... ŁAMIE PRAWO A JEST NA GOSCINNYCH WYSTEPACH WIEC POWIENIEN BYC PODWOJNIE CZYSTY
ok zgadzam sie jak przyjechałes na krotko by tylko zarobic sianko sam bez dzieci to looz jestem jak najbardziej ZA normalne ze wtedy oszczedzasz jak najwiecej by jak najszybciej wrocic z kaska i zrealizowac cel na ktory zbierałes LOOZ jak najbardziej rozumiem i popieram
ale jak deklarujesz ze przyjechałes tu na stałe z rodzina rozmnazasz sie na terenach norwegii sponsorujesz po kolei przeloty całej rodzinie by pochwalic sie jaki to ty zarobasek nie jestes czego to ty nie masz na wyposazeniu chaty( nie wazne ze wszystko jest włąscicieli mieszkania ktore wynajmujesz ) a tu nie zapiszesz sie na kurs jezyka norweskiego bo zadrogo
Pozatym nie chce mi sie juz wiecej pisac na ten temat bo szkoda mi słow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok