Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Werson123 (1352 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
Masz rację w 100%renat35 .Tylko czego tutaj można od nas :młotkowych,deskowych,malarzy,złomiarzy,sprzątaczy i butelkowych wymagać My,absolwęnci 8-u ewentualni 11-tu klas i tak dużo potrafimy(choćby wł. i wył. kompa ).Nie każdy na tym forum może się pochwalić dyplomem inżyniera lub polonisty-humanisty .A siedzieć ze słownikiem ortog.to schodzi trochę czasu ,mnie nieraz system wylogował zanim zdążyłem napisać tekst .Mnie najbardziej drażnią różnego rodzaju zlepki słowne w postach,że nie wiadomo co do czego ma być tym poście .Jak się jest na permiteringu,to coś trzeba robić z tym czasem żeby nie zwariować a nie tylko chlać i na laski polować(chociaż one to lubią ).A i nie zawsze jest na to kasa,zdrowie lub najzwyklej chęć .Myślę że z czasem przywykniesz do tych braków w ortografi,polotu i stylu pisanych tekstów .Z szacunkiem-niedouczony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Hm......renat35 ma doła pospolitego i tyle Tutaj jedynie doktor czas może coś zaradzić,radzę go poszukać puki czas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
dobrze, że jest pospolity przynajmniej nie odosobniony, a co do dołów- jest tu ich pod dostatkiem , przynajmniej mam gdzie wpadać. a co do ortografii, mówiłam że jej nie zauważam, sama mam na drugie dyslektyk .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
odnośnie ortografii, którą często wytykacie sobie na forum, to powiedzcie czym różni się może od morze tak słuchowo ?
Niczym, tylko pisownia świadczy o tym, że to różne słowa.
W szkole byłam bardzo dobra z j.polskiego, ale teraz stwierdzam, że ten język jest pokręcony tak jak cała polityka tego kraju. Skoro można się porozumieć bez haczyków typu ą i ę oraz zrozumieć wyraz napisany przez rz a nie ż to na h.j nam ta ortografia przez którą wielu np nie zdało matury.To jeden z wielu chorych pomysłów w tym kraju nad Wisłą. Najgorsze, że nie wiem kogo za to winić?, kto wymyślił tę chorą pisownię ?Kochanowski, Rej, Mickiewicz, Gombrowicz, Mrożek.........itp?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Cholerka ,muszę popracować nad rozumieniem tekstów jeszcze więcej ,a niech to...... .A co do tych ą,ę,ż,rz,czy,trzy to się z tobą nie zgodzę asia .Dużo by tu mówić na ten temat,powiem tak:zrozumiałem to po 20-tu latach .Trochę zajeło to czasu ale wiem że jest to potrzebne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...super! moze (lub jak wolisz,morze) zacznijmy poslugiwac sie pismem obrazkowym (chociaz i ono wymaga pewnego zrozumienia)

a porozumiewac sie mozemy nawet na migi,co zreszta wielu ma duzo lepiej opanowane niz ta (te),nieszczesna ortografie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
hm ortografia?????wielu z tych co jej nie znalo i nie zna jest ortodontami,ortodoksami,ortopedami,ortoonanistami itd.........a tak w szczegole to w koncu h...j piszemy przez ch czy samo h bo nie wiem jak na przyszlosc bede chcial wrzucic komus cos do ogrodka?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...spokojnie mozesz wrzucic,albo jeszcze lepiej rzucic: ty kuta...!

jak mawial,prof. miodek: obie wersje sa poprawne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
A jak dalej nie zrozumie to pokaż mu,,gest Kozakiewicza,, ...wtedy bedzie wszystko jasne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
hm ..............gonie do lazienki zobaczyc ktora wersje mam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ta krotsza czy dluzsza??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok