Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Chore dziecko - Norwegia

Czytali temat:
(2591 niezalogowanych)
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Mój roczny synek nagle dostał wysokiej gorączki , nigdy wcześniej nie musieliśmy korzystać z opieki zdrowotnej i nie mam pojęcia jak tu wygląda sytuacja z rejestrowaniem się do lekarza . Czy w weekendy mają jakieś dyżury i czy trzeba się wcześniej rejestrować do swojego lekarza . Z góry dzięki za wszelkie info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
tak wczesniej trzeba zadzwonic do swojego lekarza zeby umowic sie na wizyte ale przypuszczam ze dzisiaj bedzie zamkniete! na weekendzie najlepiej udac sie do szpitala!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Dzięki serdeczne za informacje .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów

(katrin2600)
Stały Bywalec
jesli dziecko ma goraczke to lekarz twoj powienien cie przyjac odrazu , tak jest w tygodniu ale w weekend mosisz jechac do legevakte to napewno jest przy szpitalu w miescie ktorym mieszkasz, to jest cos takiego jak u nas pogotowie Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
jedź z dzieckiem na pogotowie... bo cie w szpitalu z pewnością tam skierują...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
aha i z pewnością będą kazali podawać dziecku paracetamol... tak to tutaj już bywa....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów

(katrin2600)
Stały Bywalec
acha twoj lekarz powinien miec rowniez wizyty domowe wiec jak najszybciej sie dowiedz zebys w przyszlosci mogla z tego korzystac jak ci maluch zachoruje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
MONIKA K
(mooona77)
Nowicjusz
albo jedz do najblizszego szpitala na tzw. izbe przyjec tam tez Cie przyjmą pewnie zbadaja krew na obecnosc bakteri i jesli to bedzie wirus nic nie dostaniesz ...no tak ja miałam z moja pociecha a jest w podobnym wieku ..niestety tak tu leczą wiec jesli nie masz nic na gorączke dostaniesz w aptece i nawet jakis syropek ...szybkiego powroty do zdrowia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Już mu podałam syrop na gorączkę i puki co spadła , mam nadzieję , że to nie zapalenie dróg moczowych , bo nie ma żadnych innych objawów , prócz tej gorączki ( 39.1) .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
MONIKA K
(mooona77)
Nowicjusz
...oj czemu taka straszna wizja...a może zęby maluszka męcza pogoda paskudna,a moze ktos chory cie odwiedził i przeziebienie murowane.. ja mam jeszcze witamine C dla maluszków wiec możesz spróbowac albo tran to nie powinno szkodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok