Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Duzy kredyt! - Norwegia

Czytali temat:
halina manka Marcin R magda gruza rafal bytniewski ula12121212 (1918 niezalogowanych)
4 Posty
Wiking
Interesuje mnie kredyt na dom w banku nordea. Czy ktos sie orientuje sie jak to wyglada i czy duzo jest przy tym potrzebnych zaswiadczen???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
mam konto w nordea bank,fordel basic,ostatnio z ciekawosci sprawdzalem moja zdolnosc kredytowa na zakup domu,mieszkania-
dochod roczny brutto 400 000
-calkowity koszt zakupu 1500 000
-wklad wlasny 150 000
brak zdolnosci odpowiedz.
osobiscie w przyszlym roku sprobuje ale sam pojde do nordea finans.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Przewaznie mnoza dochod roczny razy 3 i wychodzi zdolnosc kredytowa. Oczywiscie jesli jest na utrzymaniu rodzina to juz jest liczone inaczej bo musi wam jeszcze zostac na chleb z maslem ...

Fazi jak wezmiesz kredyt to bedziesz mial fordel plus jako dobry klient banku ... na kolejne 25 lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
zosia ****
(brevik)
Wiking
z mojego doswiadczenia wiem ze aby dostac kredyt ( na dom ) to trzeba miec swoj kapital i jezeli rodzina jest tutaj to najlepiej jak dwoje pracujecie maz staral sie o kredyt w dnbnor ale nie dostal bo jest obcokrajowcem (wklad wynosil prawie 50%); przychylna dla nas byla Nordea i Postbanken ale najlepiej isc i pogadac z kilkoma bankami wtedy bedziesz wiedziec co i jak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Czasami aby dostac kredyt trzeba trafic tez na przychylna osobe w banku .

Nordea dawala kiedys 80% wartosci mieszkania czy domu a pozostale 20% trzeba miec lub otrzymac z komuny (wklad wlasny).
Jednakze generalnie dopiero po rozmowie z bankowcem dowiesz sie jak bank ocenia twoja zdolnosc kredytowa. Nie jest warunkiem aby pracowaly dwie osoby, lecz jedynie roczne dochody w gospodarstwie domowym.
Wiadomo... dwa dochody to i kredyt hipoteczny mozna dostac wiekszy i zamiast malej rozsypujacej sie chatynki czy tez mieszkania w bloku mozna sobie sprawic rezydencje z widokiem na morze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kami11x)
Wiking
o ile jest to twoj pierwszy zakup nieruchomosci w norwegii to w kazdym banku powiedza ci ze najlepiej wziasc kredyt w kommune-boligetaten w niektorych z kommune 100% finansiering
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Potwierdzam to co napisal kami 11x. Przy zakupie 1 mieszkania mamy prawo do takiego kredytu. w Oslo komune 80% z tego co sie dowiedzialem. No i jeszcze jedna sprawa doradzam zakup mieszkania wlasnosciowego a nie spoldzielczego kktore najczesciej jest obciazone kredytem spoldzielni zaciagnietym np.na budowe parkingu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
Też miałem konto w nordea bank, niestety w nim i paru innych odmawiano, lub żądano wkładu własnego. Poszedłem do dnb nor tam załatwiłem kredyt, beż wkładu własnego na pełną kwotę, nawet na opłaty manipulacyjne włącznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kami11x)
Wiking
mozna tez tak ze bank dajmy na to nordea wylozy 80% ceny a 20% kommune.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
fazi napisał:
Potwierdzam to co napisal kami 11x. Przy zakupie 1 mieszkania mamy prawo do takiego kredytu. w Oslo komune 80% z tego co sie dowiedzialem. No i jeszcze jedna sprawa doradzam zakup mieszkania wlasnosciowego a nie spoldzielczego kktore najczesciej jest obciazone kredytem spoldzielni zaciagnietym np.na budowe parkingu.

Tak tylko wtedy mieszkania sa o wiele drozsze ... wiec nie sadze aby kogos bylo stac na kupno mieszkania za kilka milionow koron... chyba ze zamierze sie kupic domek poza miastem wtedy rzeczywiscie pomysl jest dobry... niestety wiekszosc smiertelnikow jest skazana na mieszkania spoldzielcze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok