Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy ktos z panstwa mogl by przywiesc psa z polski? - Norwegia

Czytali temat:
jacek bartkiewicz (547 niezalogowanych)
1 Post
Marzena Andersen
(petter2005)
Wiking
mam problem chce kupic psa w polsce rasa alaska malamut,potrzebuje kogos kto mogl by przewiesc tego psa do oslo.marzema
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Ryba25)
Wiking
piesek musi mieć aktualne badania krwi,paszport itd mój znajomy nie miał szczegółowych badań i zapłacił za ten interes 12 tyś nok inaczej by zwierzaka uśpili masakra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów
Ricco Xxxxxx
(ricco)
Początkujący
PIES MUSI MIEC PASZPORT , BADANIA KRWI NIEMIECKIE (ok miesiaca zalatwiania)
udokumentowane odrobaczanie maksimum 7 dni przed wyjazdem z Polski i 7 po przyjezdzie do Norweggi ( OCZYWIŚCIE NIE PISZE O WSZELKICH INNYSZ SZCZEPIENIACH )

KOSZT BADANIA KRWI OK 300 ZL

a ja powiem , prosze sie udać do wytypowanej placówki i niech oni beda odpowiedzialni za to co wydadzą ,przepisy sie zmieniają , ale mi sie zdaje ze to pisze na stronie norewskiej odnosnie pzrywozu zwierząt i tych badań niemieckich .( moje dane są z przed1,5 roku) bo raz sie uda a raz sie nie uda lepiej byc pewnym na 100%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
wystarczą badania krwi polskie a nie niemieckie. ja robiłam psu takie badania i piesek był na wakacjach w Norwegii nikt nie miał żadnych obiekcji a pies miał kontrolę na granicy norweskiej. oczywiście odrobaczanie również obowiązkowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
a a
(Agnes26)
Wiking
Limetka81 a ile czasu czekałas na wynik badania krwi w Polsce? bo tez bym chciała przywiezc psa ale słyszałam ze czeka sie około trzech miesiecy na wyniki , czy to prawda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
od szczepienia przeciw wściekliźnie musi minąć 120 dni a następnie pobierają psu krew i wysyłają do Puław do badania. ten okres jest krótszy ok 1 lub 2 tygodnie. jak odeślą wynik krwi to wtedy dostaje się wpis do psiego paszportu oczywiście jeszcze krótkie odrobaczenie i już .
nie wolno się nigdy spóźnić z następnym szczepieniem przeciw wściekliźnie bo cała robota z tym paszportem przepada i paszport jest nieważny!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok