Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

INTERNET MOBILNY!!! NETCOM CZY TELENOR??? - Norwegia

4 Posty
Wiking
Bardzo powaznie zastanawiam sie ktory z tych operatorow proponuje leprza oferte i oczywiscie jak to wyglada w praktyce ktory z tych operatorow lubi sobie robic przerwy w dostawie i tego typu podobne sytuacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
anna h
(annahost)
Nowicjusz
jarciu1 napisał:
Bardzo powaznie zastanawiam sie ktory z tych operatorow proponuje leprza oferte i oczywiscie jak to wyglada w praktyce ktory z tych operatorow lubi sobie robic przerwy w dostawie i tego typu podobne sytuacje.
Najlepszy sygnal ma telenor,ale netcom jest tanszy. ja uzywam telenor,nie moge powiedziec zeby byl szybki, abonament ok.349 kr mies. i przez skype nie pogadasz. najlepszy chyba zwykly breband.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
odradzam telenora zamula z sygnałem nie pogadasz przez skipa czasem stronke wp otwiera 10 min a na koncu 'zbtyt długi okres oczekiwania' ogolnie do bani
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
Czyli jesli wybiore telenora nie bede mogl rozmawiac przez skypa???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
ja mam netcoma jestem zadowolona bo jest tani i dosc szybki.Obydwa proponują duzo atrakcyjnych promocji.Wybór należy do Ciebie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Internet mobilny nigdy szybszy nie bedzie niz...

Ja mam internet 10/10Mbit/s po kablu swiatlowodowym (BKK Bergen) razem z TV i trzyma jak drut. Rzadko sie zdarzaja jakies przerwy techniczne...

Rowniez mam internet w telefonie z Ventelo, ale to sluzy mi raczej do sprawdzania emali.
Bardzo ciezko bedzie porownac abonamenty u poszczegolnych dostawcow poniewaz oferty sa zblizone i zalezy to do czego bedzie nam nasza komorka potrzebna.
Ja nie skusilem sie ani na Telenor ani na Netcom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
f f
(fredric)
Nowicjusz
Osobiście używam netcoma i powiem tak musisz mieć dobry sygnał w miejscu gdzie bedzie modem aby szybko działał. U mnie w domu straszna kicha max to edge na 4 kreski z 6 przy taki sygnale działa tylko gg i ledwo otwiera stronki. Jak modem wystawie za okno to mam juz hsdpa na 2 kreski i skype lata z kamerką, a stronki otwiera zajebiaszczo szybko. Płace od 460 do 555nok miesiecznie. Zanim kupisz sprawdz zasieg bo można się nieźle przejechać.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
Fredric to płacisz kolosalne sumy ja za netcoma płace miesiecznie okolo120koron i to wszystko.dlaczego masz tak drogo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
DORA348 napisał:
Fredric to płacisz kolosalne sumy ja za netcoma płace miesiecznie okolo120koron i to wszystko.dlaczego masz tak drogo

to masz jakas superancka promocje ja płace za telenora ok 500 nok miesiecznie i niby mam 9 gb ale tylko na umowie bo w praktyce wyglada to tak ze musze latac z kompem po chcacie badz tarasie by zasieg złapac a czasem nie mam wcale zasiegu a i mam limit na zciaganie jak go przekrocze to bulee dodatkowo ( w teorii bo wciaz walcze z zasiegiem )
ogolnie odradzam moim zdaniem najlepszy jest wirless badz jakkolwiek sie to pisze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
f f
(fredric)
Nowicjusz
Powiem tak że jak kupowałem to miałem wybór albo ten za 100nok czy jakoś tak ale on tylko od 17 do 8 rano czy jakoś tak a za resztę godzin się płaciło extra. Albo ten za 450 i net cały czas Tak przynajmniej wyglądały ceny zeszłej zimy, a dokładniej listopad.
Co się tyczy zasięgu to polecam, kupno przedłużacza usb i cały modemik za okno jak najwyżej, oczywiście zabezpieczyć przed wodą, działa wyjebiaszczo.
Od listopada do zeszłego tygodnia działał wzorowo, potem dostał wody i wymieniłem za free na nowy w sklepie gdzie kupowałem.
Najlepiej i najstabilniej działał mi telenor z kabla wypass na maxa, zero problemów abon za 460nok bez ograniczeń.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok