Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PYTANIE ODNOŚNIE DAGPENGER...??? - Norwegia

Czytali temat:
agnieszka marczewska Wojciech W (1018 niezalogowanych)
25 Postów
Witam mam pytanie odnośnie dagpenger... Czy jeśli przyznano mi dagpenger i czekam już 8 tygodni na wyplate i co 2 tyg wysylam melde kort to dostanę wyrównanie za te 2 miesiace???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
wiesz co nie wiem dokładnie ale poszukaj w archiwum pamietam ze było to juz poruszane nie raz
powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a no i ci nie odpowiedziałam ale wydaje mi sie ze tak ale mowie szukaj w archiwum dokładniejszych info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów

(SUZII)
Początkujący
XMen jesli sam rozwiazales umowe o prace to jest -ja to nazywam kara oczekiwania na dagpenger wlasnie 8 tygodni ,a jesli pracodawca to zrobil , pierwsze pieniadze powinnienes miec na koncie po 2 tyg ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Czyli w sumie nie dostanę żadnego wyrównania???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
XMen napisał:
Czyli w sumie nie dostanę żadnego wyrównania???to sam sie zwolniles czy dostales wypowiedzenie?
tak jak wyzej,jezeli sie sam zwolniles,to nie
jezeli zwolnil Cie pracodawca,lec do nav i zapytaj dlaczego tyle czekasz na pieniadze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Anna79)
Wiking
wszystkie pieniadze jakie ci winien jest pracodawca napewno dostaniesz nie ma innej obcji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
ANNA79 napisał:
wszystkie pieniadze jakie ci winien jest pracodawca napewno dostaniesz nie ma innej obcjia moglabys rozwinac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Pracodawca mnie zwolnil..... a pytalem juz kilka razy w navie i w sumie powiedzieli mi ze trzeba czekac ;/ te 8 tyg..... I wlasnie sie zastanawiam czy dostane wyrownanie od navu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
xmen...
prawdopodobnie dostales tzw: avskjed (czyli po naszemu dyscyplinarke)
dlatego bedziesz czekal 8tyg!
mozesz dostac wyrownanie jesli twoj boss zmnieni ci rodzaj wypowiedzenia,na tzw: neutralne (sluttattest)
a ze tego zrobic nie bedzie chcial,pozostaje ci jedynie droga sadowa.
sprobuj dowiedziec sie czy w ogole twoj boss mial podstawy,zeby cie zwolnic w ten sposob i czy wypowiedzenie jest zgodne z prawen!

powodzenia!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok