Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PZPN - Norwegia

Czytali temat:
(947 niezalogowanych)
64 Posty
P & B .
(pawello)
Początkujący
Witam wszystkich.Moze wypowiemy sie tez cos na temat naszej kulawej pilki.Sluchalem dzis wywiadu z dobrym dziennikarzem sportowym Pawlem Zarzecznym.Powiedzial ze nastepca Leo zostanie pan Majewski,a to z tego jednego powodu ze pan Lato szuka nastepcy ktory bedzie mniej inteligentny od niego samego.Moim zdaniem wszystko sie posypalo ,Leo wylecial pilkarze do wymiany a PZPN na emeryture.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Szkoda gadac. Tutaj madroscia ludowa sa przyslowia-HISTORIA LUBI SIE POWTARZAC- w naszej pilce co 4 lata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
115 Postów

(anuk)
Początkujący
oj o czym mamy tu rozmawiać o totalnej klęsce PZPN nawet szkoda słów nie jestem żadnym zagorzałym kibicem ale wczoraj oglądałam klęskę naszej "kochanej" reprezentacji totalna żenada. Czy coś się zmieni po zmianie trenera ?zobaczymy !Polacy zawsze byli łatwo wierni i wierzyli w cuda więc może kiedyś ten cud nastąpi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
W polsce nie ma piłkarzy którzy potrafią grać na światowym poziomie, i nie ważne jaki będzie PZPN, i nie ważne jaki będzie trener. Dopóki w reprezentacji będą grali przeciętni piłkarze a polska liga będzie wyglądała tak jak wygląda (jesień a nie ma żadnego klubu w pucharach!!!) polacy mogą tylko pomarzyć o sukcesach w piłce nożnej! chyba, że dojdzie do cudu! rozpaczliwie ratujemy się zachodnimi piłkarzami którzy są za słabi na swoje reprezentacje a za mocni na naszą przez co poza występem dla jakiejś reprezentacji więcej tracą niż zyskują i giną w rzeczywistości polskiej piłki nożnej. Nawet gdybyśmy awansowali ledwo ledwo jakimś cudem do MŚ to co dalej?? zagramy jak równy z równym z Francją? Argentyną? Holandią? bzdura!!!! nawet nie zremisujemy jednego meczu a co mówić o wygranej! Sport to kwestia talentu i wysiłku włożonego w trening a w piłce nożnej trzeba dołożyć 11-stu takich ludzi + 11 ich zmienników wtedy można myśleć o sukcesie na końcu jest trener który ich poukłada i jest sukces. Niech każdy ułoży sobie 11-stkę z polskich piłkarzy na światowym poziomie to nie wiem czy będzie mógł zagrać w hokeja może w trio basket - tylko co samymi bramkarzami??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
hm...........ok to podyskutujmy. Pilka to tylko 10 % talentu a reszta to ciezka praca!!!!!!!!!!!! Jest mnostwo chlopakow ktorzy z pilka robia co chca a odebrac im ja jest sztuka nawet dla zawodowcow( u mnie na osiedlu jeden taki sie zblaznil,2 liga).Tylko co z tego skoro chlopak po przebiegnieciu dlugosci boiska najchetniej wezwalby nosze aby odniesc go na pozycje.Druga sprawa to jak chlopak ma zaciecie a pilka to jego zycie to w klubie go prostuja natychmiast jak tylko wejdzie na zawodostwo i wszyscy wiemy o co chodzi wiec nie bede sie rozpisywal. Nastepna sprawa-oparcie reprezentacji na zawodnikach grajacych poza granicami od zawsze przynosilo zle efekty nie tylko w Polskiej pilce nie wspominajac juz o gwiazdach ktore czesciej lsnia w tabloidach niz na boisku. Mialem nie uzywac nazwisk ale napisze- pamietam Majdana bardzo dobrze jak na baletach wypijal flaszke i bawil sie do rana ale potem na treningu dawal naprawde z siebie wszystko!!! Mial cel a potem co sie stalo??? zostala juz tylko flaszka a trening tylko do zaliczenia(to juz tylko przypuszczenie bo z pozniejszego okresu go nie znam z wiadomych przyczyn).Cala nasza pilka to wypadowa wielu skladnikow a najwiekszym i najwazniejszym sa pieniadze.2 moze 3 kluby bogate na tyle by cos zrobic a reszta ??? Kupic sprzedac(zawodnika),wykalkulowac srodek tabeli i juz jest niezle. Nie no tutaj naprawde referaty mozna pisac na ten temat i wszyscy znaja przyczyny,bledy,zle posuniecia trenerow i dzialaczy.
Dla przykladu miasteczko Lilestrøm ma druzyne w 1 lidze tutaj nieprawda? Ilu jest mieszkancow? druzyna gra i to calkiem calkiem i bardzo czesto zabiera punkty czolowym zespolom ligi. W polsce w polmilionowym miescie upadaja kluby!!!!!!!!!!!!!!!Nie dlatego ze nie ma komu grac ale ze wzgledu na pieniadze,decyzje wladajacych ta dyscyplina!!!!!!! ITD ITD ITD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
czyli wszystko w Polsce jest teraz na jednym poziomie...polityka,sluzba zdrowia,oswiata itd.... a teraz równiez i piłka nożna...dobrze,ze mnie to nigdy nie interesowało za bardzo więc i rozczarowanie żadne...troche szkoda ale chyba najbardziej kibiców
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
B.K. napisał:
.....troche szkoda ale chyba najbardziej kibicówA ogórek po pracy leży i kiśnie...
naprawdę szkoda ....
PANA OGÓRKA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Co....nie mozesz sobie darowac,ze cie ominęła taka zajmująca dyskusja

ps.ogórek,o sory ogorak zuzyty w całości na mizerie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
B.K. napisał:
Co....nie mozesz sobie darowac,ze cie ominęła taka zajmująca dyskusja

ps.ogórek,o sory ogorak zuzyty w całości na mizerie
A ni ten ani inny sport mnie nie interesuje , Tutaj w Norge...
poza wycieczkami samochodowymi...
A tym bardziej piłka i to nożna ...
kiedyś tam dla samego siebie trochę biegałem ...
Jednak to było baarrdzo dawno , oficjalnie w 2006r. ostatni start...i ode tamtej pory mam spokój jak na razie ...
Chociaż nie powiem nieraz mnie ciągnie....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(piechniczek)
Wiking
krolestwo za konia napisał:
Mialem nie uzywac nazwisk ale napisze- pamietam Majdana bardzo dobrze jak na baletach wypijal flaszke i bawil sie do rana ale potem na treningu dawal naprawde z siebie wszystko!!! Mial cel a potem co sie stalo??? zostala juz tylko flaszka a trening tylko do zaliczenia(to juz tylko przypuszczenie bo z pozniejszego okresu go nie znam z wiadomych przyczyn)

No i właśnie majdan był profesjonalnym sportowcem?, guzik prawda nikt kto poważnie traktuje swoją karierę nie chleje gorzały do rana a potem sie stara na treningu to stek bzdur, majdan nigdy nie grał w żadnym poważnym klubie gdyby nie doda i taniec z gwiazdami (też mi gwiazda majdan) nikt by o nim nie mówił i nie pamiętał. W brazylii dzieciaki kopią piłkę i cierpią biedę i to i jakoś wystarcza by zostać canarinios. Pieniądze są ważne, poważni ludzie je mają i są w stanie dostrzec talent i za niego zapłacić wystarczy być profesjonalnym sportowcem. Tak szczerze to jedynym polskim piłkarzem który coś osiągnął na zachodzie był Boniek potem długo długo nic i Dudek który coś tam mimo wszystko wygrał, cała polska piłka to szambo zmarnowanych szans, dostanie gnojek pare złotych i już mu wystarcza na ruletę koks i dziwki - potem zapomina o co chodzi w piłce i po gościu!!!. Potężne kluby to firmy nikt nie pozwoli sobie na zatrudnienie na bramce ambitnego alkocholika gdy ma kontrakt z reklamodawcami na kilkadziesiąt milonów euro!!! itp itd itd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok