Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1112 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
tak dla jasnosci nigdy niebylam nie jestem inie bede twoja kolezanka
a skoro masz zawsze odmienne zadnie niz reszta to znaczy ze to nie jest miejsce dla ciebie i taka ostatnia mala prosba nie pisz nic wiecej do mnie bo naprawde nie chce mi sie z toba gadac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kkkrzysztof)
Wiking
Tutaj znajdziecie odpowiedzi na wiekszosc spraw was interesujacych. Gdzie o co skladac podania itd. I do tego wszystko po polsku!!
udi.no/upload/Spraak/Polsk/SjekklistearbeidsgiverePolsk.pdf
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
A na koniec wiadomość ,,z pierwszej ręki,,czyli z politi z mojej komuny.. po pierwsze... kazdy domument, w tym paszport jest wazny dopoki ma termin ważności...(nie ma zadnego pół roku,chyba,ze w Polsce ale oni nic o tym nie wiedzą)..w sumie paszport jest potrzebny tylko przy pierwszym pozwoleniu w celu identyfikacji i mają jego ksero....po drugie...przy przedłużaniu pozwolenia nie jest potrzebny paszport,wystarczy karta ze zdjęciem o ile takową sie ma...nie potrzebuja także żadnych innych dokumentów,sami sprawdzają(pisałam wczesniej,ze widzialam takie wnioski,ale to były pozwolenia z numerem czasowym)...i odnosnie numeru czasowego.....dostają ci co mają kontrakt z pracodawcą na określony termin...z chwilą podjęcia stałej pracy należy złozyc odpowiedni wniosek o stały...tak samo jak zgłosic wszelkie zmiany mające wpływ na nasz status...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
B.K. napisał:
A na koniec wiadomość ,,z pierwszej ręki,,NO proszę proszę ... a ta pierwsza ręka to PRAWA czy LEWA...

CZYSTA NORMALNIE ...

CZY CZYSTA ZWYCZAJNIE...

TA RĘKA RACZEJ BIERZE CZY BARDZIEJ DAJE... ???

Ach TYLE jeszcze pytań pozostało tylko jak je wyartykułować ...

BY ZNOWU po łbie nie dostać ....

ACH....OCH...

BĘC...BĘC...BĘC...BĘC... BĘC...BĘC...c...c...c...c...c...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
gabriel napisał:
B.K. napisał:
A na koniec wiadomość ,,z pierwszej ręki,,NO proszę proszę ... a ta pierwsza ręka to PRAWA czy LEWA...

CZYSTA NORMALNIE ...

CZY CZYSTA ZWYCZAJNIE...

TA RĘKA RACZEJ BIERZE CZY BARDZIEJ DAJE... ???

Ach TYLE jeszcze pytań pozostało tylko jak je wyartykułować ...

BY ZNOWU po łbie nie dostać ....

ACH....OCH...

BĘC...BĘC...BĘC...BĘC... BĘC...BĘC...c...c...c...c...c...

A Z KTÓREJ ZWYCZAJNIE CHCIALBYŚ PO TYM ŁBIE DOSTAĆ? ..Z PRAWEJ CZY Z LEWEJ....MNIE TAM WSZYSTKO JEDNO...OBIE SĄ CZYSTE

I NIE KRĘPUJ SIĘ Z TYMI PYTANIAMI...ARTYKUŁUJ
MIĘDZY WIERSZAMI MOGĄ NAWET BYĆ TE OCHY I ACHY...A CO TAM,ŻYJE SIĘ RAZ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok