Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(686 niezalogowanych)
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Niestety nie znam angielskiego. Wyglada na idylle,ale mnie zastanawia inna rzecz-skoro to normalna szczesliwa rodzina to dlaczego ma swoja strone internetowa? niechce mi sie ale pewnie w necie znajde opisy rodzin 11,12 i wiecej osobowych i tez szczesliwych. To wg mnie amerykanska propaganda! Wiem z opowiesci i na przykladzie wlasnej rodziny w USA ze nie jest wcale tak sielankowo.Majac nawet dobra prace stanowa z wysokim ubezpieczeniem zdrowotnym moja kuzynka musiala zaplacic za tygodniowy pobyt w szpitalu 6000 dolarow,skladka na ubezpieczenie co miesieczna wynosi 500 dolarow!!! Dla przykladu srednia pensja w USA to ok 2500 dolarow. Amerykanie przescigneli mistrzow Rosjan z czasow komuny w klamstwach i opowiadaniu bajek o swoim kraju.Pomoc socjalna wyglada tak ze jezeli jestes w ciezkiej sytuacji to wez sobie kredyt z banku albo nastepna karte kredytowa.Jestes mlody -mloda,zdrowy i pracujesz ok-straciles prace zachorowales masz juz 50 lat mozesz sie juz zbierac z tego swiata!!!!! Ponad 60% amerykanow nigdy nie opuscilo swojego miasta a 70% stanu,urlop- 7 dni w roku.
Ja sie osobiscie ciesze ze oni sa daleko za oceanem!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
retier1 napisał:
A tak na marginesie: która z naszych PAŃ by się odwarzył na coś takiego .Chyba tylko jakaś wielbicielka Romeczka Giertycha ,chociaż to też nie jest takie pewne na100% Moja połówka na pewno by powiedziała:chory jesteś czy durny

Gdyby mnie to spotkało to po czwartym porodzie zapadłabym na chorobę psychiczną a po piątym wyzionęła ducha.
Bardzo proszę, nie odbierajcie mnie jako wyrodnej matki, ma m dwoje dzieci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Popieram poprzednika...amerykański sen się kończy..a w dobie kryzysu ludzie mieszkają w namiotach bo gdy potracili prace to potracili w sumie wszystko bo wszystko na raty...i jeszcze jedno mnie zastanawia...trzeba naprawdę miec niesporzyte siły i energie aby takiej ilości dzieci okazać codziennie miłość,zainteresowanie i pomoc,chocby w nauce....nie wspominając o tym,ze trzeba przecież pracowac aby taka gromadkę utrzymac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
I jeszcze jedno mnie nurtuje...a jak dorosna to co?stać ich będzie aby pomoc wszystkim w usamodzielnieniu sie?wiadomo,ze dzieci potrzebują pomocy rodziców na starcie ...aj czarno to widzę i uważam,że to w sumie brak odpowiedzialności i ułańska fantazja tych ludzi..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok