Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

WYMIANA - Norwegia

Czytali temat:
(1192 niezalogowanych)
6 Postów
tomek wojciechowski
(saharynka)
Wiking
Witam.Prosze podpowiedziec mi jak jest najkorzystniej.Posiadam Norweskie kanto nie wiem czy w Polsce jest lepszy przelicznik jak pobiore z bankomatu czy jest najkorzystniej sprzedac korony w kantorze ?Gdzje jest lepszy przelicznik.Dzieki za pomoc Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
Tego nir wyczujesz z bankomatu jest prowizja a przelicznik nieraz lepszy jak w kantorze,mając korony w kieszeni sprzedajesz ile potrzeba to jest jak totolotek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
tomek wojciechowski
(saharynka)
Wiking
czy durza jest pobierana prowizja ?rownierz z bankomatu morzna pobrac dowolna sume,to jest obojetne z jakiego bankomatu bende pobieral ?posiadam karte visa postbankien,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
przy wymianie 100000 koron zaoszczedzisz jakies grosze biorac gotowke.najlepiej jednak oplaca sie pojechac do rosji i kupic zloto,potem z tym wpasc do usa i zamienic na dolary,z dolarami podrodze na kubie zamienic na ruble i znowu w rosji na euro i juz jestes w polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krolestwo za konia napisał:
przy wymianie 100000 koron zaoszczedzisz jakies grosze biorac gotowke.najlepiej jednak oplaca sie pojechac do rosji i kupic zloto,potem z tym wpasc do usa i zamienic na dolary,z dolarami podrodze na kubie zamienic na ruble i znowu w rosji na euro i juz jestes w polsce.
WYŚMIENITE

Niemniej były kiedyś takie dobre czasy ,że w naszym kraju były tzw. BONY DOLAROWE ...
Kupowało się takich bonów 100 następnie cierpliwie zamieniało się na ŻYWĄ dolarową gotówkę następnie zamieniało się na jeden banknot 100 dolarowy i w moim przypadku leciało się samolotem do Warszawy tam TĄ całą setkę upychało się u znajomego cinkciarza spało się w hotelu turystycznym ze zniżką 25% .
Następnego dnia wracało się z powrotem do Katowic samolotem i tak raz na miesiąc można było sobie w okresie letnim polatać .
Ba zostawało jeszcze na następną bonową setkę ...

TAKIE sobie walutowe perpetum mobile o ile wcześniej nie zwinęła ciebie milicja lub nie trafiłeś na oszusta...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
no wreszcie jakieś konkrety, uśmiałam się do łez
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
ja zawsze zmieniam przeleem w z NO do PL NORDEA-NORDEA
jeszcze nigdy nie stracilem... a jak jestem w PL i place norweska karta czy wyciagam gotowke z banlomatu to nie mam zadnych extra oplat
(od czasu do czasu zapewne przychodzi do Ciebie list z banku o oplatach, albo poszukaj na www banku i sprawdz ile masz i czy masz prowizje za operacje przeprowadzane za granica...)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
...a ja, jak tylko odloze troche kasy to kupuje tu papierosy...tylko najbardziej znane marki...i przy kazdym urlopie przemycam po trochu do Polski...juz mam prawie pol garazu a jak sie uzbiera pelny, to sprzedam wszystkie i kupie calego tira krewetek w Polsce, zeby je tu pozniej sprzedac...i nawet jak mi clo policza to bedzie tyle koronek, ze hej !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
ulv72 napisał:
...a ja, jak tylko odloze troche kasy to kupuje tu papierosy...tylko najbardziej znane marki...i przy kazdym urlopie przemycam po trochu do Polski...juz mam prawie pol garazu a jak sie uzbiera pelny, to sprzedam wszystkie i kupie calego tira krewetek w Polsce, zeby je tu pozniej sprzedac...i nawet jak mi clo policza to bedzie tyle koronek, ze hej !

pomysl masz fajny tylko ciekawe kto od ciebie kupi te krewetki skoro jest ich tu pod dostatkiem i to za niewielkie pieniadze wystarczy wejsc do remy i wszystko jasne ceny krewetek w norwegii sa sporo tansze anizeli w polsce chyba umoczyles sporo pieniedzy na tym twoim super bisnes planie kolego ale to twoja sprawa hihihihi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Alex_m)
Wiking
ulv72 napisał:

na tych fajkach tez dales ciala i to po calosci hihihihi radze oszczedzac bo nie dlugo schudniesz z kosci na osci hehehehe. chyba jestes po marketingu i biznesie:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok