Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Cesarskie cięcie - Norwegia

Czytali temat:
Marcin Krukowski magdalena górak Ewelina Marta Lily Liliana Michał Michał Dorota Dorota agnieszka Agnieszka Asia Mysliwiec rekonsrukcjawersalki Paulina Snajper Tomasik asioczek89 dkdgastro@interia.pl Kasia Katarzyna Katka Ch (8209 niezalogowanych)
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz
Witajcie mam takie pytanie czy w Norwegii robią cesarskie cięcie?Z góry Bardzo Dziękuję...Pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
promyczek122 napisał:
Witajcie mam takie pytanie czy w Norwegii robią cesarskie cięcie?Z góry Bardzo Dziękuję...Pozdrawiam!
Jezeli nie mozesz urodzic prez 10 godzin to robią, a poźniej cie prfzepraszaja ze cie cięli, ale "musieli". Jezeli masz powazna wade wzroku tez robioą cesarskie. Procz tego mozna tu dostac znieczulenie bez problemowo przy porodzie naturalnym, wiedc odrsadzam tzw. "cesarke" , bo to jest jakby nie patrzec powazna operacja. Nie ma sensu sie niepotrzebnie okaleczac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Asia :)
(asia_y)
Wiking
oczywiscie, ze robia cesarskie ciecie! moze nie tak "popularne" jak w PL ale jak ciaza zagrozona, jak pojawiaja sie problemy to nikt nie bedzie czekal i cesarke robia. nie slyszalam tylko o cesarkach " na zyczenie".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
interesujący temat, bo ja miałam pierwszą cesarkę robioną w PL ale z zalecenia od laryngologa, i chciałabym wiedzieć,czy tutaj też jest to brane pod uwagę /zalecenie lekarskie polskie/ ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
@ @
(majoliwit)
Początkujący
magdalena_d84 napisał:
cesarkę ... z zalecenia od laryngologa/ ??
a wydawałoby się, iż powinno się ciążę prowadzić u ginekologa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
tak, zalecenie od laryngologa, a co w tym dziwnego? miałam dwie poważne operacje ucha i stąd to skierowanie dostałam...dlatego się pytam...
a ciąża to wiadomo,że prowadzona u ginekologa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
(asia_y)
Wiking
nie wiem czy zaswiadczenie bedzie wazne ale warto sprobowac. ja tez mialam w PL cesake, za tydzien mam rodzic- naturalnie.
jesli dojda do wniosku , ze sa przeciwwskazania do normalnego porodu- zrobia ci cesarke.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
Ja pierwszą cesarkę miałam w Polsce,drugą tutaj miesiąc temu.Napisali mi w papierach że cesarka na własne życzenie i mi zrobili ja,mimo że miałam przeciwwskazania do normalnego porodu.Więc nie wiem od czego tu zależy czy kroją czy nie,bo w moim wypadku mimo że miałam złe wyniki i badania to i tak napisali że na własną prośbę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
hmm to faktycznie dziwne... dzięki za informacje, co prawda dowiaduję się na zaś.. jeszcze w ciąży to ja nie jestem,ale chcę być w niedalekiej przyszłości lubię dowiadywać się o wszystkim prędzej, mam czas na przemyślenia-poród w PL czy tutaj
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
(asia_y)
Wiking
nawet sie nie zastanawiaj jesli chodzi o porod- norwegia i tylko norwegia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj