1 NOK
ODKILKU LAT PRACUJE LEGALNIE W UBIEGLYM ROKU NA ZASADZIE LACZENIA RODZIN PRZYJECHALA DO MNIE ZONA Z 2GIEM DZIECI WYNAJOLEM DOM ZALATWILEM SZKOLE I PRZEDSZKOLE NR. PESEL. WSZYSTKO LEGAL. NIE WIDZIALEM ...
Witam. Mam pytanie czy ktos przebrnal przez ten proces? Jak dlugo trzeba czekac i czy ktos z was dostal autoryzacje? Dostal ktos z was autoryzacje odrazu czy musial nadrobic praktyki czy teorie? ...
Heyka.SZUKAM POLSKIEGO PSYCHOLOGA W OSLO Prosze o jakies namiary
Witajcie koledzy/koleżanki Obserwuję od jakiegoś czasu przybycie do Norwegii wielu osób zawodowo zajmujących się pomocą/wsparciem/leczeniem; psychologów, psychiatrów, psychoterapeutów różnych ...
Światowy dzień Zdrowia Psychicznego w 2012r. odbywał się pod hasłem „Depresja: globalny kryzys”. Najnowsze badania potwierdzają obawy terapeutów i psychiatrów – według danych WHO na depresję cierpi ...
Kolega mojego chlopaka targnal sie na wlasne zycie. Zostawil czworke malych dzieci i zone.Moj chlopak byl bliskim przyjacielem rodziny. Teraz jest strasznie i zona zmarlego chce zeby moj chlopak byl ...
Słuchajcie, czekam na autoryzację. W między czasie, znajomy lekarz, powiedział że mogłabym zająć się doradztwem, które nie miałoby w sobie elementów leczenia (diagnostyka i oddziaływania ...
Małgorzata Suprynowicz
28-02-2013 16:24
Witam! Poszukuję chętnych do współpracy w badaniach porównujących Nasze podejście do zdrowia z podejściem Norwegów. Badanie anonimowe, jedyne informacje to: płeć, wiek, potrzebne do statystyki. Do ...
Witam, potrzebuję pilnej pomocy psychologa dla kobiety, która straciła dziecko podczas ciąży. Proszę o kontakt, to bardzo ważne, email: rafael.bee@hotmail.com Pozdrawiam.
Czy ktos moze zna jakies poradnie psychologiczne w Oslo (najchetniej polskie ale norweskie tez moga byc), gdzie leczy sie fobie, konkretnie chodzi mi o arachnofobie? Bede wdzieczna za wszelkie ...
Witam Czy ktos z was się spotkał z instytucja o nazwie "Regionalt senter for mennsker med utviklings heming og psykoser" centrum "znajduje się w Lier,Drammen Sprawa dotyczy ...
Witam. Czy zna ktos namiary na psychologa dzieciecego w vestfold oczywiscie takiego, ktory mowi po polsku albo jest polakiem/polka. Z gory dziekuje za pomoc
brzy dal
26-10-2012 12:13
Witam Jestem mama 9 latka z zespolem aspergera , szukam mam , ktore codziennie ogladaja swiat przez pryzmat aspergerowca .Chetnie nawiaze kontakt
Chcę polecić znakomitego specjalistę dr n med. psychoterapeutę, psychoonkologa, psychodietetyka bliższe informacje www.lekarska-psychoterapia-online.eu
Potrzebujesz pomocy? Masz depresję? Nie układa ci się w życiu osobistym lub zawodowym? Masz doła? Ale najważniejsze pytanie: Potrezbujesz pomocy i nie wiesz do kogo się zgłosić o poradę? Jeżeli ...
Czarnula Czarnula
20-08-2012 18:29
Przylec do przepięknego Gdanska - pomozemy znalesc nocleg ,przewodnika po miescie.
Jak podaja norweskie statystyki Polaka cechuje slaba zdolnosc do radzenia sobie z problemami.Jaki naprawde jest statystyczny Polak?
Witam, poszukuję w Trondheim lub okolicach psychologa najlepiej ze znajomoscia jezyka polskiego, spotkań AA, grup wsparcia lub mityngi. Czy ktoś coś wie w tym temacie? Bede wdzieczna za pomoc.
Napewno wiekszosc jedzie do Polski na Wielkanoc Ale beda tez tacy co spedza ja samii w No. Ja pracuje cale swieta- taka robota;( jak planujecie ten czas?
Poszukuję osób mających problem z tarczycą a najlepiej z hashimoto. Macie namiar na jakiegoś dobrego endo ? Kilka lat sprowadzałam Letrox(150) z Polandii jednak przy kolejnym rzucie choroby ...
Warsztat dla kobiet: 15 październik 2011 Oslo Temat: Najważniejszy związek w Twoim życiu - z samą sobą. Opis warsztatu: To odejście od punktu widzenia, w którym bycie z kimś i dla kogoś ...
DZIEN DOBRY CZY KTOS MOZE MI UDZIELIC ODPOWIEDZI NA KILKA PYTAN?PISZE W SPRAWIE PRZENIESIENIA SIE Z DZIECMI DO MEZA PRACUJACEGO W NORWEGI.CZYTAŁAM NA TEN TEMAT W INTERNECIE ALE NIE UZYSKALAM ...
„Moja siła jest kobietą!”, to cykl pięćdziesięciu godzin warsztatów, które będą odbywać się od września 2011 do czerwca 2012, raz w miesiącu w Oslo. To warsztaty stworzone dla kobiet i dziewczyn, ...
witam wszystkich mam pytanie czy mozna zwolnic osobe z prac jak sie okaze ze jest w ciazy i czy jezeli do tego dojdzie czy moge sie ubiegac o zasilek z nav.
Spotkania DDA i DDD w Oslo: niedziela 12.00 - 14.00 TYPOWE UCZUCIA I ZACHOWANIA DOROSŁYCH DZIECI ALKOHOLIÓW Dorosłe Dzieci... * zgadują co jest normalne * mają trudności z ...
witam zostałem okradziony na lotnisku Oslo-Torp ze znacznej kwoty., nie wiem co mam robić bo zorientowałem się lecąc już do polski, że moje pieniądze to nie korony tylko jakieś ruble gdzie ...
Sethur Asher
18-07-2010 23:06
Lepiej siedziec w Norwegii, zarabiając kupę kasy, ale nie będąc szczęsliwym? Czy może lepiej w Polsce, zarabiając mniej, ale realizując sie wewnętrznie (emocjonalnie)?
Najlepiej z okolic Nesstun do dwojki dzieci 3,5 i 2,5 lata, potrzebuje opiekunki pare razy wtygodniu na nieokreslone godziny np.4 godziny dziennnie raz na 6godzin lub wiecej, poprostu mam taką prace ...
witam czy przebywajac z osoba ktora ma depresje mozna sie od niej zarazic? przez poltora roku bylem w zwiazku z dziewczyna ktora miala zaawansowana depresje, byla po probie samobojczej, gdy ja ...
Na miedzynarodowym forum psychologicznym pojawilo sie pytanie o to, czy polskie matki czesto zostawiaja swoje dzieci dla pracy za granica i czy to jest w Polsce normalne?
Istnieje przekonanie o przemocy ze strony mezczyzn , okazuje sie ze kobiety rowniez moga jej uzywac...
Socjologowie twierdza,ze w zachodnim spoleczenstwie kobiety z nizszym wyksztalceniem rozpoczynaja reprodukcje o pol dekady wczesniej niz ich wyksztalcone kolezanki.
Jak sie czujecie po weekendzie?Jakie sa poniedzialki? Najwiekszy procent zwolnien przynosza pracownicy wlasnie w poniedzialki a w niektorych krajach to naturalne, ze w poniedzialkowy ranek manager ...
Katastrofy ekologiczne,wirusy,wojny, ataki terrorystyczne,wieksza liczba chorob psychicznych,czy te czynniki powoduja ze ludzie czuja sie mniej bezpieczni a przyszlosc rysuje sie pod znakiem ...
Wczoraj po raz pierwszy bylam w polskim sklepie w Oslo , musialam sie spieszyc, bo zaparkowowalismy samochod z przyczepa w niedozwolonym miejscu, z tad tak dokladnie nie przygladalam sie cena ani ...
szukam korepetycji z j.angielskiego...tel.96870019 lub gg.10293773 Lukasz
di Stefano
07-12-2009 18:16
mam problem z rozmawianiem z przyjaciulka na ktorej mi bardzo zalezy,niepotrafie z nia rozmawiac i zamykam sie w sobie,co bardzo irytuje ja.dochodzi wowczas do niemilych sytuacj,przez ta malomownosc ...
di Stefano
07-12-2009 18:15
Czy ktos ma cos do powiedzenia na temat nastroju Polakow w Norwegii?Czy w ogole Polak przechodzi depresje? Tutaj wczesniej zaczeto ja diagnozowac podczas gdy u nas w kraju wysylano na jednego ktory ...
Istnieje przekonanie,ze kobiety oceniaja potencialnego partnera na podstawie tego czy jest on sklonny wesprzec finansowo zebrzacemu/hojnosc/, pomoc tonacemu/bohaterskosc/,lub bezinteresownie pomoc ...
Mowi sie , ze miejsce kobiety jest w kuchni ale z kolei mezczyzni posiadaja wiecej kubkow smakowych. Wiekszosc szefow w szanujacych sie restauracjach to mezczyzni? Co z rola kobiety w gotowaniu?
Kobiety z małymi piersiami ... • nie spowodują wypadku drogowego przy każdym zakręcie drog publicznych • wyglądaja młodziej • okruchy żywności spadaja na serwetkę na ich kolanach • zawsze można ...
Jest wiele sytuacji kryzysowych w naszym zyciu, ze zrodel naukowych wynika ze te najwazniejsze i najciezsze to kryzysy wieku 30, 40 i 50 czyli co dziesiec lat, wtedy to czlowiek zaczyna podsumowywac ...